fredag 5. november 2010

Fluens flukt

Jeg har en flue i taket, fluering, fluerang. Jeg har en flue i taket, fluering....Men jeg er ikke like lystig som de to herrene i den tunnelen med grevlingen.

Mandag morgen fløy en feit flue inn i taklampa på kontoret mitt. Og der satt den, gitt. Og summa. Zum, zum zzzzzzzzz. Det var til å bli gaaaal av. Hvis jeg slukka lyset, tidde den stille. Men det var ikke særlig gunstig for meg og mitt lønnede arbeid, det er liksom en stor fordel å kunne se hva man driver med.

Valget sto mellom 1)Mørkt og stille, men med upålitelig arbeidskvalitet og 2) Lys i lampa og ordinær kvalitet på arbeidet, men med en irriterende hodepineframkallende zumming i taket.

Jeg valgte det siste og regna vel egentlig med at den feite flua raskt ville bli grilla der oppe blant lysstoffrørene.
Det skjedde ikke.

Dyreelsker prøver å redde feit flue i lampa


Onsdag, altså etter to dager, oppdaga min særs dyreelskende kollega okkupanten i taklampa. Først tvang hun meg til å slå av lyset, da ble det stille fra dyret i taket. Så måtte jeg argumentere for at jeg faktisk trengte lys og at det var mitt kontor osv.

Dyreelskeren krabba opp på stolen for å inspisere taklampa, eller rettere sagt lete etter flua. På dette tidspunktet så vi den ikke, kun hørte den. Jeg regna med at den satt fast og som nevnt, venta på at den skulle grilles.

Det kunne Dyreelskeren ikke godta og gikk iherdig til verks der oppi taket, utstyrt med en liten post-it lapp.

-Hva er planen din?

-Jeg skal holde fram dette papiret så flua kan hoppe på det.

-!  *gapskratt*

- *litt snurt* -Du mener vel ikke at du kan jobbe her når du vet at det er et dyr som lider oppe i lampa? Det kan du ikke mene!?  *merkbar oppskjørta*

-Jo, jeg er i grunnen mest bekymra for at den skal dette ned i hodet på meg etter grillinga..

Feit flue hoppa selvfølgelig ikke over på Dyreelskerens papirbit, no Animal Rescue.

Torsdag var det stille.

Så her går altså min grense når det kommer til dyrevern. Jeg er glad i katter og hester og mener generelt man skal behandle dyr pent, men fluer, mygg og knott er ikke inkludert. Det er vel det som kalles kognitiv dissonans.

Er jeg ufølsom? Fortjener feite fluer i taklamper samme rettigheter som burhøns? Hvor går din grense?

God helg ønskes deg, uansett om du er dyreelsker eller fluemorder. Innerst i veien (og på kontoret) er det rom for alle.
Elisabeth, ufølsom fluemorder

14 kommentarer:

 1. der er nok jeg litt feilskrudd, for selv om jeg er livredd både veps og humler, redder jeg dem opp fra for eksempel bøtter med vann om de ligger der og drukner.
  Men om de er i vinduet mitt der jeg også må være, får jeg naboen til å komme og drepe dem.

  SvarSlett
 2. Jeg har nok en tendens til å vifte vekk fluer og dets like uten å slå dem i hjel. Bortsett fra veps. Alle veps kan gjerne dø for meg. Selv om jeg også kunne vært troende til å redde dem opp fra vannet...

  SvarSlett
 3. Jeg er nok litt bløt av meg, men det våkner en morder i meg og når brunsneglene våkner til live i hagen.

  SvarSlett
 4. Insekt er ikke dyr i min bok!! Insekt er insekt, generelt ekle og må gjerne drepes om de blir for nærgående!! Særlig edderkopper!! Men jeg foretrekker å la andre (les min mann...) til å ta grovarbeidet, og synes ofte det er greiere å sleppe bier og fluer ut av huset enn å vaske bort kverkeflekker etterpå....

  Jeg tror heldigvis ikke på karma og reinkarnasjon, men skulle det vise seg at vi likevel får flere liv her på jorden- og jeg på grunn av min grusomme holdning til insekt i dette livet blir gjenfødt som f.eks en edderkopp i mitt neste, ja da hadde jeg i grunnen syntes det var helt greit om noen gjorde det kapittelet i min eksistens så kort som mulig!! :-)

  SvarSlett
 5. Ha ha ha :-) For et dilemma, og for en irriterende situasjon. Har ikke mye til overs for fluer jeg, så jeg skjønner deg godt.....men må innrømme at jeg aldri dreper edderkopper - jeg bærer dem ut jeg :-)

  Ha ei summefri helg og klem fra Siv

  SvarSlett
 6. Godt det er flere fluemyggmaurmordere igjen i vårt langstrakte land :) Vi skulle hatt vår egen nasjonaldag...Føler vi blir litt glemt :)

  SvarSlett
 7. Det minner meg på at eg har ein stakkars fange under eit melkeglas på spisebordet. Ein edderkopp. Den må drepes før vi glemmer oss ut og slipper den laus.
  Den har det forresten fint i sine siste timer, sjøl om den sitter i fangenskap, for på fatet som den befinner seg på, er det kakesmulerester.
  ...hvis edderkopper liker kake da?
  Fluer kan eg også gjerne drepe, men helst ute, for inne blir det lett mykje søl.
  Og disse feite vinterfluene er grusomt irriterende - og drepes med glede.

  SvarSlett
 8. Jeg er som deg. Glad i dyr. Elsker katta mi. Ønsker pelsdyroppdretten dit pepperen gror. Er opptatt av at dyrene skal ha det bra. Men ikke de bittesmå, irriterende og ekle dyrene!! Nei, jo flere fluer og edderkopper vi kverker, jo bedre! Hos meg får de ingen nåde. Hjerterå? Muligens. Men jeg foretrekker at disse krekene går en rask død i møte. Jeg er ikke fæl. Jeg syns ikke de skal lide. Derfor napper jeg ikke av edderkoppen det ene benet etter det andre, slik unger har en tendens til. Neida. Skvis dem kjapt i dopapir, det er min strategi!

  Riktig god helg til deg! Måtte din neste arbeidsuke bli uten ekle dyr i lampa!

  SvarSlett
 9. Haha....festlig historie !
  Jeg er også glad i dyr , men ikke insekter og definitivt ikke FLUER !
  Vi har noen feite fluer som "bor" i et vindu i loftstua og de kommer frem avogtil bare for å plage meg. Død over fluene ! Og edderkoppene ! Og...
  Ha en fin helg !

  SvarSlett
 10. Dyr er dyr. Insekter er insekter. Edderkopper er edderkopper. Snegler er snegler. Osv...
  Dyr er fint, det. Men de kan være ute.
  Eller på Animal Plantet. Eller på Dyrevenn på NRK Super.
  Insekter, edderkopper eller snegler som våger seg innafor min dørstokk - ja, forsåvidt mus som ikke tar til vett også - møter ingen nåde. Hadde de betalt husleie, så kanskje... Men når de bare er i veien eller bare er skadedyr, så kan de pelle seg ut. Död eller levande.
  Og jeg ser virkelig fram til denne vinteren, for det er visst museår igjen i år...

  Men! Det skal også nevnes.
  Vi har musefeller i huset. Og de står åpne hele året. Unntatt julaften! For ingen skal dø på julaften om jeg får bestemme... Selv ikke små mus. Da smekker vi igjen alle fellene og lar fluesmekker og sammenrulla aviser ligge. Og så er vi bare glad i alle den dagen... ;)

  SvarSlett
 11. Har ikke vært plaget av noe sånn siden sommeren, men disse overvektige fluene må bare ha seg vekk.

  Hadde dere lønn i den tiden dere var på fluejakt?

  Klem

  SvarSlett
 12. Min grense går ved insekter. Forresten kan man godt avlive mus og rotter også. Og bare for å ha innrømmet det. Jeg synes dyreprogram hvor folk kommer med halvdøde pinnsvin o.l. som de har funnet i veigrøfta, for at de skal bli operert og reddet, er totalt latterlige.

  Jeg er et forferdelig menneske.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...