lørdag 20. mars 2010

Frokostvaner

Huset på Planen har en spørreundersøkelse om frokostvaner på gang, i samarbeid med Quaker.

Det skal svares på to spørsmål:
 1. Hvordan er frokostvanene hjemme hos deg? Spiser dere frokost hver dag?
 2. Hva er ditt beste tips for en hyggelig hverdagsfrokost?Innerst i veien spiser vi alle sammen frokost hver dag, men ingen av oss spiser samtidig. Jo, kanskje katta og jeg, forresten.

Vi har innarbeidet raske og effektive hverdagsmorgener. Jeg rekker akkurat en brødskive eller havregrøt og et glass melk mens førsteklassingen svinser litt og gjør alle sine "skal bare" + kler på seg yttertøyet, ofte med en eplebit eller lignende i hånda. Så går vi sammen mot skole og jobb.

Hun spiser frokost på SFO under litt roligere forhold. Da er det som regel yogurt og brødskiver.

Mannen spiser frokost hjemme, men han ligger i heatet etter meg og katta og smører sine skiver etter at jvi andre har forlatt åstedet.

Ingen samlet frokostgjeng hos oss, altså. Det er tilpasning til busstider, skolestart og lønnet arbeidstid som fører til denne uryddige strukturen, men det funker.

Tips til hyggelig hverdagsfrokost? Hm, jeg har det jo hyggelig jeg, selv om jeg bare har selskap av lokalavisa ved frokostbordet. Føler at fasitsvaret her er "å ha god tid om morgenen slik at hele familien kan nyte en sunn og god frokost sammen". Jeg tror heller svaret herfra må bli "få i seg noe som gir en energi til å starte dagen."

Hva er dine frokostvaner?

Elisabeth

Bildet er lånt av Huset på Planen

4 kommentarer:

 1. Hver dag starter mellom 6 og 7 her i huset. Jeg står opp og treffer det kalde gulvet med mine bare tær....det er en skikkelig deilig følelse! Deretter hopper jeg inn i kosedressen og tusler ut for å hente avisa. Imens står kaffen, som på mystisk vis har kokt seg selv på kjøkkenbordet og frister. Ved siden av ligger to skiver nybakt havrebrød med brunost på en glad og lilla tallerken. Jeg nyter lukta av frokost og leser siste nytt, mens sønnen min på snart ett år har skiftet sin egen bleie og kledd på seg dagens antrekk. Han krabber bort til kjøkkenet og klatrer opp i stokke stolen sin ved siden av meg. Idet han får øye på havrebrødet med leverpostei som står lengselsfullt foran han på bordet, gliser han bredt. Takknemlig for at det ble brødskive til frokost i dag også....

  Tja, det kunne ha vært sånn hvertfall... :)

  SvarSlett
 2. Du beskriver hverdagslivet på en treffende måte. Jeg gleder meg til dine innlegg.

  Vi er bare to i huset nå og mannen er 30 min foran. Vi smører derfor våre skiver på benken. På hverdagene spiser jeg ofte frokost foran PC-en. Har akkurat skrevet Vårtegn-innlegg.

  Min frokost har så lenge jeg kan huske bestått at to skiver(hjemmebakt)brød; en med kjøttpålegg og en med syltetøy, og en kopp te med sitron og sukker.

  Min konklusjon; maten er viktigst. Og så kan man jo ta søndagsfrokostene sammen.

  SvarSlett
 3. Her drar vi ut til forskjellige tider på morgenen,men matpakke har vi med.
  Har to jobber jeg,på den ene jobben spiser jeg matpakke når jeg kommer dit,samt en kopp med te.Når jeg skal på den andre spiser jeg enten hjemme på kjøkkenet en skive eller i bilen!!! (Da har jeg ligget litt for lenge..)
  På helgene så spiser vi alltid frokost sammen,gjerne med rundstykker og egg.
  Min samboer er vel den som starter med å lage frokost,først oppe,først ferdig på badet...

  Merker at ungene setter stor pris på frokosten,selv om de uteblir noen ganger...

  ha en fin dag..

  Wenche

  SvarSlett
 4. Jeg spiser en brødskive og drikker litt kaffe hver morgen, mens jeg leser Adresseavisen. Jeg er avhengig av avisen om morgenen, i papirutgave. For en avis skal ligge på fanget mitt. Nemlig. Selv om jeg står opp før seks så må jeg ha mat, ellers kan jeg bare la være å gå på jobb.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...