mandag 1. mars 2010

Vår?

I dag er det 1. mars. Mars er første vårmåned i kalenderen, men.....

Under her hviler krokusen vår, tror det er lenge til de titter opp, gittJeg synes forsåvidt det er greit med vinter og snø, jeg. Det jeg ikke liker med vinteren er all klaginga over snøen.

På tunet vårt er vi 14 selveiere. Siden vi forvalter noen felles verdier som garasje og en veistubb, har vi dannet en beboerforening. Denne foreninga har et lite styre bestående av en styreleder og to styremedlemmer. Og hvem er styreleder i dene veien? Jo, moi! (I følge seksåringen er mammaen hennes sjefen i veien...)

Jeg har ikke forlystet meg med å finlese statuttene våre, men jeg kan uansett ikke huske å ha lest at en av styrelederens oppgaver er å fungere som klagemur. Ja, det er mye snø nå og ja, det begynner å bli trangt om plassen for lagring av alt det hvite. Men kjære nabo, jeg er ikke ansvarlig for klimaet! Jeg gjør så godt jeg kan med å være på firmaet som måker, men de stakkars bøndene som kjører plog hver natt har mange veier å måke. Våre 30 meter vei er neppe førsteprioritet, det må vi bare innse. Det finnes motorveier, fylkeskommunale veier og kommunale veier som langt flere enn vi 14 familier skal ferdes på.

Prøv å se litt positivt på snømakinga utenfor trappa di. Du får trim og frisk luft samtidig som du kan skravle litt med naboen som er ute i samme ærend.

Ha det godt i snøen! Sukk.

/Elisabeth

2 kommentarer:

 1. Jeg forstår deg 100%.

  For oss som bor i Bergen og ellers på vestlandet, har denne vinteren vært helt eksepsjonell. Det klages her også.

  Alternativet til snø er regn og vind, og det klages da også.

  Det er noe som heter: Til lags åt alle kan ingen gjera.

  Har selv vært med i selve styret i borettslaget, og hutte meg tu hva folk kunne finne på å ringe om. Du får forsøke å la det gå inn gjennom det ene øret og ut gjennom det andre. Bedre råd har jeg dessverre ikke.

  Klem

  SvarSlett
 2. Det er vel ikke andre enn oss nordemnenn som klager så mye på været.... Vel, det beste jeg vet er å våkne om morgenen og se ut å tenke, akk ja, ennå en ny deilig dag :) Uansett vær!! Vi er heldige som har fire årstider og i vinter har denne årstiden gitt oss alt vi ønsker, masse vinter... Tenk om det bare hadde hvert gråvær og regn, sukk.... da ville den blitt lang. Ha en herlig dag og fortsett å si til de andre beboerne at de må glede seg over alle dager :) UANSETT VÆR !! :)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...