mandag 15. mars 2010

Rask mat og noe å ha det i

Tenkte jeg skulle dele med de som måtte trenge det, et supertriks for enkel hverdagsmat.

Stuede rotgrønnsaker er lett og raskt å lage og passer dessuten til "alt". Jeg elsker sånn smakk smakk ferdig på en fei, særlig når det er passe sunt i tillegg. Så kan vi spare de selvdyrkede økologiske gulrøttene til lørdag...ehem.1 pk. frossen lapskausblanding
2 ss margarin
2 ss hvetemel
1 bunt kruspersille (jeg bruker evt. tørka, blir ikke helt det samme, men pytt)
5 dl melk
1 ts salt

Smelt margarin i en kjele og ha i lapskausblandinga. Vend inn mel og persille og ha i melka. La det småkoke under omrøring i 10 minutter. Smak til med salt.

Sleng på tallerkenen ved siden av kjøttboller, fisk, pølser eller lignende.  Voila!

Når vi først er på kjøkkenet passer det å vise mine nye kjerringbokser, altså Tupperware. Jeg har faktisk samla en del de siste 18 åra (herregud, som tida flyr). Masse kjerringpoeng i skapet her, men etter alle disse årene med erfaring er jeg faktisk enig i at det er sant at Tupperware er uslåelig på kvalitet.

Svigermor har bokser som er eldre enn meg og de er fortsatt i bruk. Fargene endrer seg litt fra år til år og hennes oransje var håpløst 70-talls for 10 år sida. Nå er oransje igjen i Tupperwaresortimentet.Jeg er veldig spent på hvordan den er i bruk den gule boksen bakerst på bildet. Den er nemlig sammenleggbar, som et trekkspill! Trenger minimalt med skapplass - genialt! Den blå er siste utgave av boksene for mikro. Har en som sikkert er nærmere 10 år gammel og den er superduper. Putter midagsrester i boksen og når man skal varme det opp, setter man hele stasen i mikroen etter å ha vippet opp en ventil. På denne nye blå trenger man ikke vippe opp ventilen en gang, den hvite silikonventilen ordner det automatisk.

Som ekstragave fikk jeg denne saken her.
Oppdatert: Ekstragave betyr atlså at jeg ikke har bedt om den, den var en overraskende gave!Ser ut som en revesaks, men er en liten paibaker....Jeg fatter ikke hvordan jeg har klart meg uten.....

Man skal altså stikke ut deig og legge den nedi formen, fylle med godsaker og klappe sammen revesaksa. Ta-daaa en liten lukket pai eller pirog, vil jeg kalle det.


Dette hendige redskapet minnet meg om mitt aller første Tupperware-party for lenge lenge sida. Da var det en ung liten sak på rundt 20 som demonstrerte en rund plastdings. -Denne er veldig kjekk når jeg lager hamburgere, altså. Jaha, ungpiken, som fortsatt bodde hjemme hos mor og far, kokkelerte både titt og ofte og diska opp med selvlagde hamburgere - særlig! Vel hun fikk ikke solgt den kjekke plastsaken til denne jenta, like gammel, men kanskje med bedre selvinnsikt. Jeg kokkelerte ikke på det nivået, selv om jeg hadde mitt helt egent kjøkken allerede.

Nå må jeg rydde plass i skapet til Tupperwaren min, ha det så lenge!

♠Elisabeth

9 kommentarer:

 1. Raske mattips tas imot med stor takk! Dette var jo et supert tips!

  Tupperware er faktisk utrolig bra. Suveren kvalitet. Mange år siden jeg har vært på Tupperwareparty, men nå skal jeg på et til uken igjen. Kommer helt sikkert ikke tomhendt hjem - synes jo alt virker like fantastisk når de står der og demonstrerer. Det er jo nesten sånn at jeg ikke skjønner hvordan jeg har klart meg uten disse fantastiske duppedingsene til nå...

  Klem

  SvarSlett
 2. Paibaker du altså, nå er kontoen for kjerringpoeng fylt til randen.

  SvarSlett
 3. Jeg føler det nødvendig å poengtere at den paisaken var IKKE noe jeg hadde bestilt, men noe som bare kom med.....vissnok en GAVE.

  SvarSlett
 4. Jeg hadde masse i Tupperware tidligere, men nå finnes det ikke særlig mye i mine skap.

  Tror ikke det blir flere innkjøp heller, for jeg klarer meg med det jeg har.

  Kan du vise resultatet når du har brukt revesaksa?

  SvarSlett
 5. Takk for middagstips!
  Jeg har lite Tuppeware - er av og til på partyer, men det er pga de gode kakene som blir servert....
  Klem Igi

  SvarSlett
 6. Takk for et supert mattips, det skal jeg prøve ut en gang..

  Og hvem er det ikke som har noe tuppeware hjemme? Jeg har gjort noen lure kjøp og noen litt mindre lure kjøp. Ikke alt som er i bruk eller som noen gang har vært i bruk en gang. Men favoritten min er kakeboksen/fatet med lokk og håndtak på. Vet ikke helt hva det heter, men du skjønner kanskje hva jeg mener. Jeg har den store runde, og den har jeg brukt flittig. Veldig grei å ha når man skal ha kake, muffins eller boller med seg.

  Ha en fin kveld!

  Klem

  SvarSlett
 7. Bake it easy??? Nå må du ikke komme med flere tips, husk at jeg er en shoppoholiker!! Hahaha!

  stor klem

  SvarSlett
 8. Hei Elisabeth!
  Takk for kommentar hos meg:)Smsen med Han som elsket Yngve var da om filmen. Skulle lage en liste over noen ungdomsfilmer, og lurte på hva Mannen som elsklet Yngve egentlig handlet om. Har ikke sett filmen eller lest boka. Ikke visste jeg at svaret lå i tittelen.
  Nå har da også du fått meg til å revurdere å dra på tuppeware på onsdag...hadde egentlig tenkt å skippe....hmmm...
  ha en fantastisk natt og tirsdag

  SvarSlett
 9. gratulerer med nye kjøkkendingser! :)
  jeg har en pris jeg har lyst å gi deg. Den kommer inne hos meg i kveld! :)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...