onsdag 24. mars 2010

Feilslått garnslanking

Jeg har litt garn liggende. Når jeg sier litt, betyr det altså mye. Det er garn i en pose i kottet, det er garn i dunk i kottet, det er garn i en skuff og det er garn i en stor amerikakoffert.

I vinterferien lykkes jeg å slanke garnsamlinga med noen få nøster etter å ha strikket en lue og et lite skjerf (som jeg ennå ikke har festa trådene på og derfor ikke har slengt ut skryteinnlegg om her).

Nå hadde jeg satt meg fore at jeg skulle teste ut en strikkeoppskrift på noen artige tøfler og dukka ned i garnuniverset. Her er det garn i bomull, ullgarn egnet for toving, nydeligste mohair og alpakka for både tynne og tykke pinner. Jeg var ute etter et par nøster Babyull til prosjektet mitt. Hadde jeg Babyull i mine gjemmer? Hva tror du? Poeng til den som trodde "nei".

Og hva må man gjøre når man da virkelig har bestemt seg for at man skal teste akkurat denne tøffeloppskriften med akkurat det garnet? Jo, da må man jo oppsøke en garnforrretning. Og i garnbutikken var det "ta tre, betal for to" og et sånt tilbud må man jo benytte seg av.

Opptelling i poser, dunk, skuff og koffert viste da +3. Hurra for garnslanking!

Elisabeth
Fire nøster fra Sandnes Garn

9 kommentarer:

 1. Kjenner meg veldig godt igjen :-) Later som jeg ikke har noe garn i huset og reiser og kjøper nytt..
  Klem Igi

  SvarSlett
 2. Jeg ble så glad da jeg fant masse restegarn i bomull, for da blir det flere kjøkkenkluter. Men denne gangen blir de nok litt mer fargerike enn de forrige jeg har laget. Holder meg til strikking for dummies, lett å kombinere med ett øye på tven.

  Ha en fin helg!

  Klem

  SvarSlett
 3. Den der med ta tre betal for to har jeg gjort mange ganger.

  Nødvendig?

  På ingen måte, men gjort er gjort. Jeg skal ha en gjennomgang av mitt garn i løpet av påsken.... tror jeg!

  Klem

  SvarSlett
 4. Sic! Vi er nok noen som kjenner oss igjen her tenker jeg!!!!! Tenk så kjekt å være maler. Ha fargene sine i små tuber som tar null plass. Men de går glipp av teksturen, da. Kose deg med skattene dine!!!!

  SvarSlett
 5. Kjekt å ha:-) Kjenner meg sååå godt igjen. Har prøvd sånn slanking av garnhauger og stoffhauger mange ganger uten hell. Det blir liksom ut med en og inn med to. Alltid mye mer spennende å kjøpe noe nytt enn å bruke det som man har liggende.

  Gleder meg til å se de ferdige tøflene:-)

  Klem

  SvarSlett
 6. Jeg har enorme mengder med garnrester. Og nå har jeg lyst til å starte på noen påskeprosjekter og trenger litt gult garn. Jeg har HELT sikkert noe på kottet, men... Tenk at man synes det er lettere å dra til butikken enn å gå inn på sitt eget kott?

  Men når jeg skal hekle meg lappeteppe, DA skal jeg bruke garnrester, da! Trur eg... ;o)

  SvarSlett
 7. Høres nesten ut som meg, det der. Det er jo så mye flott og kult man kan strikke; tykt garn og tykke pinner og VIPS... Men jeg tror søren meg at jeg skal strikke en fin jakke til min mann. Etter 18 år, har han fremdeles ikke fått nyte godt av mine strikkeferdigheter.. Blir alltid noe til ungene - eller fin lue til meg selv. Men en fin jakke til kjæresten bør jeg kunne rekke på 1 ukes hytteferie. Lykke til med strikkeprosjekter!

  SvarSlett
 8. He he. Jeg ga bort alt garnet mitt til mamma for noen år siden. Fant ut at min strikkeperiode var gått over i "ørtogførti uferdige strikkeprodukt periode" Så nå holder jeg meg bare til veeeeldig små prosjekt, men du verden som den garnbeholdningen vokser, gitt:)

  SvarSlett
 9. *ler godt her*
  Vet du hva, det der kjenner jeg meg SÅ godt igjen i!
  Jeg vet ikke hva jeg ikke har hatt alt for store "varelagre" av...
  Jeg ryddet kraftig opp og ga bort nesten alt til en venninne som BRUKER mye garn, og DET var nyttig, nå har jeg det ryddigere, garnet blir brukt og venninna mi er strålende fornøyd!
  Lykke til med garnforbruket ❥❥❥
  Ønsker deg en strålende dag Elisabeth
  Klem Lokki

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...