søndag 28. mars 2010

En eksotisk aften

Når katta er borte, danser musene  på bordet, heter det.

Når barnet er sendt til fjells, går foreldrene på by'n.

Lørdag kveld møtte vi et vennepar i Oslo for å spise en bedre middag og feire vår venn som snart fyller 40. Kvelden begynte i ordnende former, med nydelig mat til voksenpris, champagne, rødvin, konjakk, kaffe og dessert. Det ble ikke spart på noe.

Restauranten gjennomførte en dunkel time i forbindelse med Earth Hour også - strålende!

Så tusla vi videre til først en bar, så en annen. Jeg er ikke av "se og bli sett"-typen, mer av "se på alle andre". Og vi betraktet de unge nyforelskede, de unge ustødige, de litt eldre som håpet på sjangs på en vinglete jente og de småhissige.

Vi hadde orkesterplass til en håndgemeng og straks var det to politibetjenter på plass, i tillegg til tre Securitasvakter og to vakter fra utestedet vi var på. Politiet holdt hardt i en hissigpropp som responderte med å klabbe til en betjent, ikke lurt. Det ble liv i leiren der vi satt, øldrikkende gjester som strakte hals og kommenterte. Vi fikk aldri helt grep om hva konflikten dreide seg om. Kanskje vi skulle huket tak i han fyren som sto nærmere og filmet det hele med mobilen sin?

Plutselig ble klokka to og da var jo klokka plutselig tre og utestedene stengte og vi godt voksne fant ut at vi burde ile til taxiholdeplassen rundt hjørnet.

Der var det allerede kø. Der var de sjanglende, de som gjorde et siste desperate forsøk på å få være med en annen hjem, de som hadde mista jakka si og to fyrer med en skamslått kamerat mellom seg som desperat prøvde å få en taxi til å kjøre dem til legevakta. På sjette forsøk lyktes de. Og det var småhissige taxisjåfører og folk som ville være kameraten vår.

Vi hadde helt glemt hvordan en taxikø er en lørdagskveld ved stengetid. -Se på det som en eksotisk opplevelse, kommenterte jubilanten. Og så lo vi litt, men ikke for høyt, for man vil ikke tiltrekke seg oppmeksomhet i en slik taxikø.

Taxikøråd for gæmliser:
 1. Hold tett sammen med ditt følge 
 2. Ikke gjør noe som kan tiltrekke oppmerksomhet
 3. Le høflig når sidemannen forteller en dårlig vits eller sjikanerer et folkeslag eller yrkesgruppe og dulter deg kameratslig i ryggen.
 4. Ikke protester om noen sniker foran deg i køen
 5. Beveg deg effektiv forover og raskt inn i taxien når det blir din tur - Gratulerer du har overlevd.
Vi kom oss trygt hjem og i seng. Så sov vi i 9,5 timer (!) og spiste pizzarester til  frokost -eksotisk.

Har du husket å stille klokka? God palmesøndag!

☺Elisabeth


Palme - i anledning dagen og vår eksotiske aften.
Lånt fra Wikipedia

8 kommentarer:

 1. Eller....gjør som i Trondheim. Steng alle utesteder klokka 02:00. Da blir det visst mindre rabalder, og flere kamerater i taxikøen.....!!!????

  SvarSlett
 2. Ja da, jeg husket å stille klokka, og jeg visste til og med at den skulle en time fram.

  Herlig beskrivelse av utekvelden. Kan ikke huske sist jeg sto i en taxikø, men du har nok tatt situasjonen på kornet.

  Ellers må jeg bare si at du skriver fenomenalt godt. Har kost meg med de siste innleggene dine.

  Klem

  SvarSlett
 3. Høres ut som dere har hatt en både koselig og begivensrik kveld på byen.

  Håper at formen er bra nå og at du får en fin uke!

  Klem

  SvarSlett
 4. Åååå, nå husker jeg hvordan det var å være på byen... Etter at alle disse ungene kom, er det liksom ikke hverdagskost (men en gang i tiden, da...!)

  SvarSlett
 5. Nettopp, Bergljot. Det var en sånn følelse vi også fikk. Føles så lenge siden vi var på byen "hver helg" og var drevne i dette.

  SvarSlett
 6. Hørtes da ut som en deilig og velykket kveld. Lenge siden jeg har hatt noe lignende. Siden jeg er "gammelmamma" og ikke har noe slekt her vi bor, så blir det mest familieliv. Kanskje når jeg fyller 60.

  He-he, godt dere overlevde taxikøen...ikke bare bare , forstår jeg.

  God påske.
  Klem Ann<3

  SvarSlett
 7. Men majj gaaad! At du tør? Pizzafrukost er helt finemang, man ska inte vara petig!

  SvarSlett
 8. Ja, det er jo flott at det skjer noe over middels underholdende, når man først tar seg bryet med legge kjærring-holdninga hjemme (ikke at du er kjærring, altså... jeg snakker for meg selv) - og kommer seg en tur ut. Skikkelig valuta, liksom! Også går man (hvertfall jeg, da)hjem og leiter fram kjærringa igjen - og er overlykkelig for at tidene med hyppig taxi-køing er historie. God påske-klem

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...