fredag 12. mars 2010

Sjokolade og stygg fugl

Freia tok 1915 i bruk bildet av en Marabou-stork som logo. Storken ble brukt allerede 1908 på kakaobokser, senere også i gull på Freias varebiler. Den gav dessuten navn til datterbedriften Marabou i Sverige. (Store Norske Leksikon)

Jeg lurer på HVORFOR?
Hvorfor i alle dager? Hvordan henger det sammen? Kakao og Marabou-storken?


Bilde fra wildlife-photo.org

Dette må være en av de styggeste fuglene som finnes. Ikke bare av utseende, men også i oppførsel.

Marabou-storken er en åtselseter. Siden nebbet er lite egnet til å flå åtsler stjeler den mat fra andre åtselsdyr som f.eks. gribber. På menyen står også fiskeavfall og andre herligheter fra mennesker søplekasser. Sjarmerende fyr.....Denne stygge saken kan faktisk bli opp til 152 cm høy!
 
Jeg har lett, men kan ikke finne svar på hvordan ideen om å bruke Marabou-storken som illustrasjon på sjokoladeplater og kakao oppsto. Som strektegning er den jo helt ok, men her kan vel ikke de ansvarlige hos Freia ha gjort særlig research....

Takk til min gode venninne som etter fire måneder i Afrika kunne berette om dette vesenet og som gjorde meg nysgjerrig. Marabou sjokolade har jeg i grunnen aldri brydd meg så mye om, men en kopp kakao blir aldri det samme igjen....selv om storken er forsvunnet fra pakken.
 
♠ Elisabeth

2 kommentarer:

  1. he he. dette har jeg aldri tenkt på før.
    selv synes jeg kalkunen er den styggeste fuglen. fysjameg! :)

    SvarSlett
  2. Veldig bra at du sprer litt Afrika-trivia også! Moro! Synes bildet du har av Maraboen var enda litt kjipere enn det jeg klarte å oppdrive. Uansett, vi så den såvidt i aksjon ved et kadaver sammen med gribber og hyener, og da var det ikke først og fremst sjokolade vi tenkte på. Men, ha en god helg, nå er det snart tid for litt sjokolade likevel... Klem Hege-pege

    SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...