lørdag 12. februar 2011

Veras Værelse eller Sølvis Smie

Jeg har tidligere drodlet rundt dette med navn og hevdet at jeg er komfortabel med mitt eget. Det står jeg ved. Men tenk om man hadde hett noe annet, hadde man vært en annen da?

Jeg kunne hett Fredrik. Men heldigvis hadde mine foreldre vett nok til å endre mening da det var et nydelig pikebarn som sklei gjennom fødselskanalen og med et smil så kjekt vinket hei til de nybakte foreldrene og jordmora.

Men dette med navn. Hadde jeg for ekempel blitt en Vera, da hadde jeg kanskje etablert Veras Værelse og skrevet dype, reflekterte tekster for ettertanke, vært en drømmer med særegent hodeplagg og stor kunnskap om italienske viner.

Og om jeg het Sølvi, så skulle jeg utdannet med til smykkekunstner og drevet Sølvis Smie hvor jeg viste fram mine spennende sølvkreasjoner. Svære, nyskapende, spennende sølvkreasjoner. Og jeg skulle vært spennende selv også, med dramatiske, flagrende gevanter og asymmetrisk frisyre. Litt sånn mørk og mystisk.


En typisk Elisabeth?


Bodils Broderi høres koselig ut. Det skulle vært et hyggelig samlingssted for bygdas glade brodører. En fast, dedikert gjeng skikkelige kvins med broderi i håndveska. Hos Bodils Broderi, i det gamle tømmerhuset, ville alle få gode broderingsråd og veiledning på veien mot det perfekte broderi. Og høykulturell prat og en kaffetår attåt, ordentlig kaffe, ikke noe macchiatoskvip, i snerte porselenkopper med trang hank.

Tanja's Tattoo (ja, feilaktig med apostrof) ville tilby alle jenter på 18+ en rose på skulderen, et hjerte ved bukselinninga eller et kinesisk tegn på ankelen som vi alle trodde betydde "Lev i harmoni" eller noe lignende, men som egentlig betydde "Gå tur med bikkja, din slabbedask".


Eller er dette en typisk Elisabeth?

Ja, vi har vel alle oppfatninger av navn. En William Alexander driver ikke grisefarm i Verdal. En Kåre-Oddvar er ikke aksjemegler - mitt hode.

Og så til dagens utfordrende spørsmål: Hva er din oppfatning av navnet Elisabeth? Hva forbinder du med en Elisabeth, hvordan er en typisk Elisabeth?

Nå er jeg spent. ☺ Don't be shy, som det heter på sånn engelsk. Her er det lov å dele alle tanker.

19 kommentarer:

 1. Jeg trenger dronning når jeg hører navnet Elisabeth! Kan vel ikke bli bedre enn det!

  Ha en finfin helg!

  SvarSlett
 2. :)
  Jeg har ei søster som heter Elisabeth, derfor assorierer jeg navnet med å være strålende og flink. Egentlig betyr det majestetisk eller noe?

  SvarSlett
 3. Hei.:-) enig med deg i oppfatning av navn..og personer..For meg blir det "feil" når jeg hører om små babyer som heter det samme som mine venner,på min alder. det stemmer ikke gratulerer med søte lille Atle. Verre er "de søte tvillingene skal hete rolf og rigmor ", tenk du titter ned i den dypvogna og der ligger det to søte babiser i søte klær og heter rolf og rigmor. Det er sånn jeg har tenkt om jeg blir bestemor og er ute å triller , møter noen kjente også spør de hva de heter..rolf og rigmor. Ikke at det er noe galt å hete rolf eller rigmor.:-) ikke misforstå om du heter det, eller din kjære heter det...neida..

  så til deg, elisabeth..litt kongelig svung over det ja...min kusine heter det, hun er vakker, mørk, brune øyne.

  Hilsen en som skulle hett Pål som fredrik.:-)

  god helg..klem

  SvarSlett
 4. Når jeg var liten var Natalie nokså uvanelig, mamma husker flere som spurte om det vat gutte eller jentenavn.........

  Elisabeth, har en kusine som heter det, hun er lys, slank og super sprek ;)

  SvarSlett
 5. Men eg er jo Shy.... :))
  Elisabeth forbinder eg med noko kongeleg eller ein skuespiller, eller sminke!

  SvarSlett
 6. Elisabeth er varm, vakker og klok. Det tror jeg stemmer bra overens med deg også!

  SvarSlett
 7. Elisabeth er et vakkert navn med et royalt sus over:-)
  Får spesielt dronningassosiasjoner når det dukker opp mail fra Elisabeth V, hi, hi.

  SvarSlett
 8. Elisabeth er for meg glad, sprudlende utadvent, smart og flink, kanskje litt i overkanten flink og ernergisk jente, men også en god venn som bryr seg om andre

  SvarSlett
 9. Vi skal jo være ærlige med hverandre. Og jeg må si at på det første bildet har du vært litt uheldig med fargen på dein foundation. Øyensminken var flott. Men vurder en litt varmere nyanse neste gang. I ansiktet.
  Elisabeth er jo royal, ja. Mer royal enn Mette-Marit.
  En typisk Elisabeth er gal. Og vittig. Og dreven med symaskina.

  SvarSlett
 10. Elisabeth - gir meg bilder av litt majestetisk fin dame..
  Absolutt ikke av arbeiderklassen iallfall =)

  Det er noe annet med mitt navn: Laila
  Pappa valgte det navnet da han var ung, etter å ha sett filmen om samejenta "Laila" - ettersom jeg kom til på farsdag ble det som han ville =)
  sammen med en termos visstnok.. he he

  Ønsker deg en fin lørdag,
  klem fra Laila

  SvarSlett
 11. Siden jeg også heter Elisabeth (også) går jeg for den eneste riktige - Elisabeth betyr fullkommen!! Hverken mer eller mindre! :D Ingen årsak, hyggelig at du spurte!

  SvarSlett
 12. hihi nå lo jeg lidt,en latter friskere hverdag:)Morsomt innlegg, og Elisabeth for meg er ei Bondefrue som melker kuene sine hver morgen men sjal på hodet ! hahahahaha der fikk du den:)Men du har en vakker gård og svære grønne åkre rundt deg og et nydelig stort epletre i hagen:))
  Takk for veldig sanne ord fra deg!!! Og støtten,jeg tok sjangsen og snakket om det og er glad jeg gjorde:)
  Ha en super fin lørdag melke ku bonde frue hihi
  Klem

  SvarSlett
 13. Elisabeth er en grå mus. Ihvertfall før jeg fant deg da. Du er jo fargerik med både oransje hus og oransje crocs. Også er du morsom. Det er det ikke alle elisabether som er..

  SvarSlett
 14. forbinder navnet med Elisabeth Taylor:) Litt mystisk, spennende, skuespiller:) Vakker:)

  Klem fra Trine:)

  SvarSlett
 15. En gang i tiden tok jeg noen vekttall/poeng i filosofi. Derfra husker jeg svært lite, bortsett fra det filosofiske spørsmålet "If you had a different name, would you be a different person?".

  Jeg var engang ny i en jobb, sammen med en Tone. De som jobbet der fra før, mente bestemt at jeg var en Tone og den andre en Camilla. Har lurt på det der...

  Alle Elisabeth`er jeg kjenner er ordentlige damer! (og den ene jeg omgåes liker jeg å kalle Bettan...)

  SvarSlett
 16. En Elisabeth er smart og vakker i mitt hode.

  Hilsen ei som skulle het Morten Kristian om jeg hadde vaert gutt...

  SvarSlett
 17. Nå kjenner jeg flere Elisabether og forskjellige alle sammen... så det kan jeg ikke svare på.
  Men det jeg ville si (siden jeg innleder med å ikke ha noe å si) at navn er viktig. Man har en mening om navn - mannen min sier jeg ofte har fordommer... vel... joa. Men tenker nå sitt.
  Men så blir man voksen og treffer helt ulike personer som heter det samme... og så må man snu seg og tenke helt annerledes. En nyttig øvelse.

  SvarSlett
 18. Elisabeth er jo litt royalt, jeg forbinder det med litt stive engelske dronninger. Men du har definitivt gjort noe med den oppfatningen. Vi har vel begge navn det er lettere å kle som voksen, hverken elisabeth eller barbro er noe man heter i barnehagen, det passer bedre på voksne damer:)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...