mandag 5. april 2010

Hvor mye for en tann?

Endelig!

Endelig slapp den standhaftige lille tanna som har vært løs nesten et halvt år. Vi har dyttet og dratt, rugget og halt og plutselig, under tannpussen en morgen, kom den ut sammen med tannkremen. Bitteliten var den og svisj forsvant den ned i vasken. Heldigvis fant vi den i vannlåsen så den kunne betraktes og beundres og vi var ørlite forundret også, over hvor liten den var og hvordan den kunne sitte så hardt så lenge.Dette er førsteklassingens første tannfelling og noe hun har ventet lenge på. Hun har hørt klassekameratene fortelle historier om tannfeen og var veldig spent på hvor mye man egentlig fikk for en tann. Om man ikke puttet den i vann, kunne man få papirpenger, mente hun. Det hadde funka for en i klassen..

Vi mente at det kanskje ikke ble så mye siden tanna tross alt var så bitteliten og kanskje det var best at hun laget et skilt så tannfeen fant fram.

Hei tannfe. Ser du tanna ved siden av arket? Hvor mange penger får man?


Hva skal man si....? Det lå i alle fall en blank 20-kroning i vannglasset neste morgen.


Den nye store voksentanna synes allerede godt bak det blodige hullet etter pygmemelketanna. (Rester av tannkrem rundt munnen også, gitt.)

Det er flere løse tenner i denne munnen, men om alle skal være like standhaftige som denne første, er vi vel ferdige med tannfellingen sånn ved konfirmasjonstider. Da spørs det om ikke tannfeen er avslørt..

☺Elisabeth

9 kommentarer:

 1. Lurt å ikke legge satsene for høyt - da har du det gående...Men gutta mine har også hørt om papirsedler, ja, de mener at hvis du legger tanna under puta, dukker det opp en seddel.
  Vi kjører gammelmåten - tann i vann

  SvarSlett
 2. Enig med Pia. Hold deg til mynt! Gratulerer, forresten!

  SvarSlett
 3. Datteren håper at tannfe-pengene skal resultere i en DS. For DS er noe jeg har prøvd å utsette i det lengste. Men får jo vondt av den lille jenta med to tjuekroninger som går og sparer til en maskin som koster LITT mer enn det tennene hennes noensinne kan innbringe...
  Gratulerer med tann ute - det er en stor dag:)

  SvarSlett
 4. jajks! Det så jo vondt ut... Heldigvis lindrer penger alle sår!
  Gratulerer til førsteklassingen med en tann i minus... :)

  SvarSlett
 5. Gratulerer med tannfelling :)
  Her har Ingvar fått slått ut to fortenner. Heldigvis melketenner :)

  SvarSlett
 6. PS! Tøflene under var kjempefine! :)

  SvarSlett
 7. Da eldstejenta ikke lenger hadde flere melketenner å miste, hang hun opp plakat på butikken: "Barnevaktjobber søkes!"
  Hun hadde jo mistet hovedinntektskilden sin...
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 8. Tror kanskje det er best du holder deg til klingende mynt.

  Når konfirmasjonsalderen kommer, er nok både nissen, påskeharen og tannfeen en saga blott.

  Men jeg tror nok at "troen" overlever hos de små i kommende generasjoner.

  Klem

  SvarSlett
 9. Du må hilse datteren din fortelle henne at hun er kjempeflink til å lese. Jacob fikk 100 for sin siste tann, dette pga. at hans far mistet tanna i vasken og ikke gadd og skru opp vasken

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...