tirsdag 14. september 2010

En suite-novise

Nylig var jeg en kjapp, men superflott tur med Hurtigruta i jobbsammenheng. En gledelig overraskelse var at jeg fikk tildelt en suite. Ohoi, det var noe annet en innvendig firemannslugar på danskebåten.Jeg er ikke vant til slik luksus. Rommet, eller lugaren heter det vel,  var stort med stor dobbeltseng for meg sjøl, skiftende panoramautsikt, boblebad og walk-in-closet, fruktkurv og sprudlevin i kjøler med isbiter og snerte glass. Var sprudledråpene gratis? Hm, her måtte det grubles i fellesskap (flere enn meg som ikke er vant til slik traktering) og vi fant ut at siden den var på is, måtte det bety at den skulle drikkes med en gang. Og det hadde jo vært for gæli om vi ikke hadde benytta oss av et sånt gratistilbud. I verste fall fikk vi bare betale for flaska, som den naturligste ting i verden...

Dessverre ble det ikke mange timene jeg fikk utnyttet denne suite-luksusen, men jeg nøt den stunden jeg oppholdt meg der.

Rett før jeg skulle ut av døra og over gangen til vorspiel i kollegasuiten, banka det på døra og det var to ansatte, ja heter det stuepiker?

Stuepike: Hei, vi vil göra i ordning din seng for natten (svensk utenbysdialekt)

Suite-novise: humpf.. (fjes som et spørsmålstegn)

Stuepike: We would like to preper your bed...

Suite-novise: Eh, gjøre hva med senga? (Jeg skjønte absolutt ikke hva de planla å gjøre med senga mi, skulle de fjerne halvparten siden jeg bodde aleine og strengt tatt ikke trengte hele den king-sizen?)

Stuepike: Vi ønsker at göra i ordning sengen.

Suite-novise: Gjøre hva med senga? (fortsatt spørsmålstegn)

Stuepike: Ja, fjerne överkastet så det er klart til du skal legga dej.

Suite-novise: Eh, ta bort sengeteppet? Nei, det klarer jeg da selv.

Stuepike: Ja, men det kan vi gjerne göra.

Suite-novise: Neida, det er ikke nødvendig.

Stuepike: Om vi inte gör det nu så får vi inte gjort det senare.

Suite-novise: Neida, det er greit.

Stuepike: Ok, værsågoda, ta disse (fram med to pene sjokoladebiter)

Sånt har jeg sett, at det legges sjokolade på hodeputa. Har aldri skjønt det der, er det vanlig å være fysen på skjokolade etter tannpussen?

Vel, jeg tok i mot og takka - og følte meg heller dum og klønete som ikke hadde skjønt hva de ville, at de var kommet for å bistå meg i det tunge og krevende arbeidet med å fjerne sengeteppet.

Mange timer senere klarte jeg å fjerne sengeteppet og pynteputene og rulla meg i seng. Og neste morgen våkna jeg til en ny herlig utsikt.
Nordmenn dummer seg ut på luksushotell, mener reiselivsbransjen. Ja, så er jeg ikke alene om å bli forvirra av litt luksus.

Men jeg tok ikke med meg morgenkåpa eller håndklærne....såpe og sjampo, derimot...

Elisabeth, suite-novise

25 kommentarer:

 1. Så herlig, det ser vikelig ut som om du har fått spesialbehandlingen!
  Hehe, jeg lurer på hva den svenske frøkna tenkte etter å ha truffet på deg, hun er vel vandt til kjepphøye halvrikinger som ber henne forte seg!
  Klem

  SvarSlett
 2. Herlig med suite! Mannen og jeg tok et mini-cruise i Østersjøen med RCCL for et par år siden, og der kom de TO ganger i døgnet for å ordne rommet! Først for å re opp sengen etter natta og så for å gjøre sengen klar for natta! Ble nesten litt for mye av det gode! :)

  SvarSlett
 3. Hehe. Ler høyt her, og måtte lese høyt for mannen. Lo han og! Veldig bra. Det kunne vært meg det der ;) Ikke bare bare, det der luksuslivet.

  SvarSlett
 4. Kunne lett blitt ein vane, kjenner eg.

  SvarSlett
 5. Hehehehe :) Helt hærlig!! Så flott med litt luksus i hverdagen. Ønsker deg en kjempeflott kveld videre.

  Klem fra Torunn

  SvarSlett
 6. Gud så deilig. Jeg hadde tatt i mot tilbudet jeg om å få fjernet sengeteppet, og etterpå hadde jeg ledd meg skakk og ringt mannen og sagt at jeg hadde folk til å fjerne sengeteppet. Akkurat som han når jeg var alene med ungene hjemme og hadde akkurat fått litt alenetid etter de hadde lagt seg. Da ringte han og sa; hører du Susan, hører hva sa jeg? Hører du ikke motoren jeg har en seng som går opp og ned av seg selv. Nei det gidder jeg ikke å høre på sa jeg, jeg har hatt 2 gale unger alene som har kranglet non stop i hele dag. Da ble det stilt med den sengemotoren

  susan

  SvarSlett
 7. Så fantastisk. Jeg er blitt så gammal at jeg våger å si høyt at jeg drømmer om en tur med hurtigruta. Og helst i suite, merker jeg.

  SvarSlett
 8. Suite høres himmelsk ut. Synes du skulle tatt imot hjelp med fjerning av sengeteppe. Og bra svensk - du er jo multilingual!

  SvarSlett
 9. Hihi! Så fantastisk jobb du må ha! Ønsker meg ein tur med den ruta eg også!

  SvarSlett
 10. Sweet!Jeg har aldri vært på Hurtigruta en gang jeg, langt mindre sovet i suite på båt.Det er jo sånn som de gjorde på Dynastiet og sånn, drakk sjampis på suiter.Du skulle jo hatt en sånn sjokkrosa silkekjole med puter i skuldrene og diamantøredobber for å matche rommet.Men sånn er det vel ingen som ser ut lenger...
  Godt skrevet:)
  Ha en finfin kveld!

  SvarSlett
 11. Så herlig!
  Hadde nok vært et spørsmålstegn her jeg også...
  Vi er liksom ikke vant til sånn oppvartning vi nordmenn.
  Klarte ikke helt å innfinne meg med disse tjenerne på cruiseskipet heller, eller i Dubai. Man føler seg liksom dum når noen må gjøre sånne enkle ting som man helt greit klarer selv... Det værste er å stå å se på at disse menneskene (som ofte jobber for luselønn) skal varte en opp...

  Ha en flott kveld!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 12. æ har bare sovve på postromme når æ har tadd hurtiruta....men det e altså sånn dåkker andre sover.

  SvarSlett
 13. Oi, så herlig! Men litt skremmende ogdå, tenker jeg- lille meg her, liksom. Takk for at du minte oss kommuneansatte på at barnetegninger er vel så mye verdt som en natt på sulten på Hurtigruta, liksom... I mitt neste liv blir det kantine og jobbreiser! Basta!

  SvarSlett
 14. Dæven. Ta av sengeteppet på senga, den var ny! Suitelivet må da være helt utmerket?

  SvarSlett
 15. Det så jo ikke vondt ut i det hele tatt... litt luksus i hverdagen er jo bare sunt... eller??

  SvarSlett
 16. Nå har jeg akkurat krevd at Mannen skal ta meg med på suite-tur med Hurtigruta! Og jeg lover at jeg verdensvant skal ta i mot stuepikene! :o)

  SvarSlett
 17. Hehehe, si i fra neste gang du får så mye luksuss for deg selv da, så kommer jeg å holder deg med selskap ;))

  SvarSlett
 18. Å så deilig. Jeg bor mye på hotell, og det er fantastisk når hotellet er fullt og det eneste rommet som er ledig er en suite, og den får jeg... Fikk faktisk tårnsuiten på Grand hotell i Oslo en gang. Den er på tre etasjer og jeg gikk ut på balkongen over Karl Johan og kjente på hvordan kjendissene har det der de står og vinker til folket...

  SvarSlett
 19. å så deilig! Var det finnmarken eller trollfjord du var på? Tenk at trollfjord er designet slik at skipet kan gjøres om til et topp moderne sykehus på sjøen i løpet av 4 timer (tror det var 4). . . Jeg kunne nok kost meg glugg der i suiten ja ser jeg. . . Og for en utsikt! Og du? Når spiste du sjokoladen? :)

  SvarSlett
 20. Så artig skrevet da.deilig med suitte da.
  klem

  SvarSlett
 21. Haha, nei, det skal ikke være greit når luksusen plutselig blir trædd nedover hue' på'n!

  SvarSlett
 22. Sa deilig med luksus! Morsom historie!

  Jeg er overhodet ikke fornaermet! Du har helt rett! Engelske hus er ofte veldig darlig isolerte. Men i mitt hus bor det jo en nordkvinne (!) og det forste jeg gjorde var a skifte alle vinduene (ettlags!!!) og legge varme i gulvet i gangen og kjokkenet. Som jeg pleier a si - jeg kommer fra et kaldt land, men jeg er IKKE vant til a fryse inne... ;-)

  Men sokker kom godt med allikevel om jeg far dem til.

  SvarSlett
 23. Hehe, skjønner godt at du sto med et spørsmålstegn i fjeset jeg!!

  :-)

  SvarSlett
 24. Det høres veldig deilig ut!!
  Klem Igi

  SvarSlett
 25. Hehehe, herlig! Jeg ler høyt her jeg sitter alene i sofa'n :)

  Men er det ikke ganske deilig å IKKE være vant til luksus? Det tenker jeg på de gangene jeg opplever noe ekstraordinært.
  Tenk om man bare nikket kjølig når man kom inn på suiten; ikke leet et øyelokk når man fikk servert en treretters el.
  Det er godt vi ikke er blaserte sier nå jeg; JA til å ikke skjønne at en suite betyr ekstraservice som sengeteppeavkledning!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...