søndag 25. april 2010

MGP-kavalkade

Jeg lader opp til den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest i Norges hovedstad. Oppigjennom åra har vi blitt servert morsomme, plagsomme, nydelige og uforståelige bidrag fra ymse europeere.

Framover vil jeg med ujevne mellomrom servere noen av mine favoritter.

Første mann ut er Finn Kalvik som i 1981 deltok med "Aldri i Livet". Man kan si mye om herr Kalvik, men nydelige, sarte melodier og tekster, det har han greie på.
Stakkars Finn fikk 0 poeng fra resten av Europa og endte selvfølgelig sist. Var det den lyseblå genseren, kjedelig melodi eller et komplett uforståelig språk fra ytterste nord? Jeg synes dette var svært ufortjent.

Aldri i Livet er en vakker melodi med nydelig kjærlighetstekst - synes jeg.

Daggryet nynner en myk sorgløs sang
Som da jeg så deg for første gang
I dine tidløse øyne finns svar
Som ingen andre jeg kjenner har
Hver gang jeg drar herfra
Tenker du på meg da
Hver gang jeg drar herfra
Glem ikke løftet jeg ga
Aldri i livet har jeg
Tenkt på å reise ifra deg
Aldri i livet min venn
Før jeg slår følge med vinden
 
Du har gitt livet en ny harmoni

Tiden i en ensomhet er forbi
Jeg har vært blindet men nå kan jeg se
Elskling fordi du har lært meg det
Hver gang jeg drar herfra
Tenker du på meg da
Hver gang jeg drar herfra
Glem ikke løftet jeg ga
Aldri i livet har jeg
Tenkt på å reise ifra deg
Aldri i livet min venn
Før jeg slår følge med vinden

Har du noen Grand Prix favoritter?

Elisabeth

4 kommentarer:

 1. Akkurat den med Finn Kalvik synes jeg faktisk er fin - en av dem man har fått på hjernen og går og nynner på. Flere av de gamle låtene er uforglemmelige - "Making your mind up", "What`s another year", "HAllelujah" osv. Ikke akkurat låter jeg setter på frivillig, men de har på en eller annen måte bare festa seg.

  SvarSlett
 2. Vet du, da jeg var russ en gang på slutten av 80-tallet (OK, -87), var vi på konsert i Valle Hovin. Jeg tror det var Vazelina Bilopphøggers som var trekkplasteret, men den som virkelig tok all russen med storm, var (til manges overrakselse) Finn Kalvik. Jeg var vel en av dem som ble overrasket og fikk fornyet respekt for godeste Finn. "Aldri i livet" var nok ikke en favoritt før, men nå synes jeg låta er ganske fin. :o)

  SvarSlett
 3. Nydelig tekst ja! Likte "Alle mine tankar" med Silje Vige og eg.... Kult med liksom littformangeord i setningane. He-he.

  SvarSlett
 4. Jeg er blodfan av 80-tallets fantastiske gp-slagere. Synes adiou med Jahn Teigen og Anita Skorgan i sin tid var helt magisk, jeg kan hele teksten til Lenge leve livet, og kan Romeo utenat. Veldig nyttig og imponerende på nachspiel. Eller. Grand Prix er moro. Selv om lite matcher skjelettkostymer.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...