fredag 23. desember 2011

Kan vi flytte julaften til søndag?

Jeg har jo visst lenge når julaften kommer, den flytter seg tross alt ikke, men faller på samme dato hvert år. Likevel er jeg ergerlig langt bak skjemaet til "fullt julepynta hus, rene kroker, alt på stell og kun kos igjen"-modus.

Jeg har fjerna det ene punktet etter det andre fra gjøre-lista, likevel står det nok igjen som skal utføres.Nok til at det blir en lang natts ferd mot julefred. Hvordan er det mulig? Ok, man kan ikke pynte treet i oktober og steke ribba i november, men det er mulig å for eksempel stryke husets to juleduker en uke før julaften. Det er mulig å pakke inn julegavene når de er innkjøpt tre uker før de skal gis bort, det er mulig å pusse sølvet første søndag i advent. Men man benytter seg ikke alltid av de mulighetene. Man benytter de faktisk nokså sjeldent, ja egentlig aldri.

Men jeg ble litt lettere til sinns da jeg kom over "Enkle triks til jul - Dette legger julegjestene merke til" hos Klikk. Her får man flotte tips som å "prioritere de områdene og rommene gjestene dine kommer til å oppholde seg i". Åh, så fint, jeg kan altså skippe å rydde i truseskuffen før julaften. For en lettelse!

I følge artikkelen trenger man bare å skifte sengetøy, fjerne gamle aviser og annet rot, sørge for at benkeplaten, vasken og kjøkkenmaskina er gullene rene i tilfelle gjestene tilbyr seg å hjelpe til med maten. Man trenger kun å ordne god lukt i kjøleskapet, fjerne alt støv og dyrehår på alle flater og møbler, vaske alle vinduer og speil, støvsuge og vaske over gulvene pluss vaske dusj, do og vask samt rydde i baderomsskapet, fylle på med dopapir, legge fram tilstrekkelig med myke, rene, velduftende håndklær..Og for all del huske å fjerne stearin som har dryppet nedover staken.

Nei da så......


Kan vi flytte julaften til søndag? 


Elisabeth

Unngå dette, DET er flaut det!14 kommentarer:

 1. Alternativt; gi alle gjester en heftig dram eller to på trappa slik at de er strålende lykkelige før de kommer inn...den lista så jeg også på ( mistenker at min mor har hatt en finger med i spillet der), og fant ut at det beste ville være å bo på en særdeles øde øy og unngå besøk. Vi demper elektrisk lys, tenner stearinlys og håper på det beste ( og at mitt rot skaper en vag gjenkjennelse). God jul!

  SvarSlett
 2. Jeg hadde aldri lagt merke til om det var rent sengetøy, så det kan umulig være så viktig!

  SvarSlett
 3. God plan Storlien. Og om vi pøser på med den sjenkinga så vil gjesten finne ut av om vi har skifta sengetøy på gjesterommet, sånn litt utpå 1. juledag.

  SvarSlett
 4. Stå på i dag, så blir det godt å sette seg ned etterpå, uansett resultat :) Tror jeg :) Hehe

  SvarSlett
 5. Her er huset vasket og pynta.
  Barna og mannen sine klær er på stell.

  Problemet her er meg jeg er for feit til garderoben,og har ikke klær.Er heldig om jeg rekker en dusj oppi alt kaoset.Har bedt inn folk i kveld til grøt og mandel,og 1 dag blir vi 10 på frokost.En klar gjør og tenker på alt uten om seg selv,plutselig er det mer som må gjøres hi hi!!

  Jul blir det uansett om ikke mor skinner,bare hun er blid,og ikke driiiit sliten og sur/muggen:)

  God jul!!!

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 6. Hehe, som jeg skulle sagt det selv. Er sjleglad for at jeg ikke sjel ha middagsgjester til Jul. Det hadde ikke blitt bra tror jeg;). God Jul, okkesom;).

  SvarSlett
 7. Hos meg er å rydde rotet og vaske siste prioritet, da tenner vi heller stearinlys og lar tusmørket skjule støvet... skal ikke ha gjester (annet enn min bror som er meget svaksynt) før sent i romjula, så kan ta rydding og vasking 2 juledag når gavepapir og slikt er ute av huset ;D så kos skal det bli... men jeg skal vaske doen og vasken på badet og skifte sengetøy, det skal jeg få til ;) *♥*

  SvarSlett
 8. Hvis vi er mange nok som går sammen om å flytte årets julaften, tror du det går da? Jeg gleder meg til jul neste år, jeg. DA skal jeg være klar, da! ;o)

  SvarSlett
 9. Flirer av kommentarane her....Og begynner å lure på om det er noko eg har gløymt. Pulsen er ganske roleg. Har til og med kjøpt ribbe som er ferdig utvatna. For dersom eg skulle gløyme noko måtte det vere å legge den i vatn i kveld. Og så må eg huske og spør dei 4 ungane/ungdomane som sløvar heime, om dei har støvsuga i dag...
  Ja, så kom eg plutseleg på at alle pakkane, som er kjøpt for lenge sidan, faktisk skal leverast i dag...
  God jul til deg, Elisabeth!

  SvarSlett
 10. Bytte på sengen er jo sånt som gjøres ca en gang pr uke?

  Alt det andre var bare tull.
  Det beste rådet er å sette en skål med duftende gulvvask-såpe ett trygt sted, da lukter det rent, og ta litt støvtørk her og der, på synlige flater, og vask for all del doen og vasken på badet ja... Resten kan man fint dr...te i ;)

  SvarSlett
 11. Her er terskelen senket mangfoldige hakk i år, men vet du? Jeg tror det kun er meg i hele familien som kjenner på det! Alle er fornøyde og synes vi har det så fint så! Hmmmmm....tankevekkende!?!

  Du, ha ei god, lavskuldret og minnerik jul, med eller uten orden i trusskuffen!


  Juleklemmer sendes i din retning!

  SvarSlett
 12. Det blir jul ändå, kram på dig og de dine!

  SvarSlett
 13. Herlig!
  Jul blir det. Selv uten tellekanter i truseskuffen :)
  Det er alltid masse man aldri får gjort før jul. Det er tradisjon det også, og sånn skal det være!

  God jul ♥

  SvarSlett
 14. Liste over gode intensjoner, men manglende gjennomføringsevne her i huset er lang som et ondt år. Men til neste år, da...! ;-)

  Jeg koser meg med rødt i glasset! Det blir jul i år også.

  God jul til deg og dine, Elisabeth!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...