søndag 8. mars 2015

I dag går mine tanker til....

I dag, den 8. mars, kvinnedagen, går mine tanker til alle kvinner som blir undertrykt, slått og mishandla. Mine tanker går til alle de  jenter som lever i land hvor de systematisk blir nekta utdannelse og rett til å gjøre det samme som gutta, til alle kvinner som må finne seg i å bli behandla som annenrangs, de som lever i ekteskap hvor de mer fungerer som en tjener enn som enn likeverdig partner. Til alle kvinner som blir tvunget inn i ekteskap, til alle jenter som blir gifta bort mens de ennå er å betrakte som barn. Til alle småpiker som blir kjønnslemlestet.


Kvinne i niqab, etter min mening et undertrykkende plagg


Mine tanker går til alle de kvinner verden rundt som strever med å få endene til å møtes, skaffe mat på bordet og skape trygghet for sine barn. Til de som har ektefeller som sløser bort familiens inntekt på alkohol, som kommer dritings hjem og banker opp kona eller knuser de få eiendelene de har.

Mine tanker går til alle de jenter som blir voldtatt og deretter igjen straffes for gjerningsmannens overgrep. Til alle de som blir nekta abort og som blir tvunget til å bære fram et uønska barn. Til kvinner som mister livet i forbindelse med graviditet eller fødsel på grunn av manglende helsetilbud.

Min tanker går til Trollets biologiske mor som fødte henne, men ga henne fra seg i håp om et bedre liv for barnet. Kanskje var hun et offer for Kinas ettbarnspolitikk? Vi vet ikke, vi kommer aldri få vite, men jeg tenker på deg ofte og kunne ønske du hadde få se hvilken flott jente det er blitt av barnet du bar i ni måneder og hvor takknemlige vi er over å være hennes foreldre.

Mine tanker går til alle kvinner som blir forbigått i jobbsammenheng, som må se forfremmelsen gå til en mannlig kollega fordi sjefen er redd du skal bli gravid igjen og det er jo så "irriterende og plagsomt". Til alle kvinner som får mindre betalt enn sine mannlige kollegaer for samme utførte arbeid.

Kvinner på landbygda i Sri Lanka som har starta egen bedrift og lager koster

Mine tanker går til alle tenåringsjenter som hater kroppen sin og som tror de må se ut som modellene på de photoshopa plakatene og i de glansede magasinene.


Mine tanker går til alle de sterke kvinner som reiser seg, som nekter å tie, som står på barrikadene for et bedre samfunn, en positiv utvikling og har et håp om likeverd og likestilling. Hurra for dere!


Gratulerer med dagen, jenter!


Elisabeth, feminist
8 kommentarer:

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...