mandag 7. februar 2011

Det var den matpakka da...

Trollet er ikke så interessert i matpakka, hun er lei brødmat. -Så send med henne salat, da, sier du kanskje? Vel, det blir ikke mye næringsrik salat så lenge Trollet kun liker agurk....og gulrot, men gud forby blanda. Ingenting kan være blanda. Agurk spises først, så salamien og deretter brødet -minus skorpa. Og ja, vi har eksponert barnet for både tomater, vannkastanjer, spinat, selleri og mer til. Resultatet er fortsatt at hun kun spiser agurk og gulrot - og til nød brokkoli. Ikke fordi hun liker det, men fordi mora påstar kroppen er avhengig av det for å lage nye tenner... Og ærlig talt synes jeg det er bedre enn ingenting. Jeg kommer nok aldri til å forme de lekreste kunstneriske statuer i kålrabi og annet spiselig materiale. Akk ja.

Yoghurt går fortsatt i matboksen, men den må spises til frokost på SFO. Yoghurt som har ligget og varma seg i sekken en halv dag høres ikke særlig godt ut. Lenge har kun varianten med jordbær vært foretrukket, men nå er visst blåbær akseptabelt også. Hurra for variasjon..

I barnehagen var det litt enklere. Der hadde de microbølgeovn og varmet villig opp risengrynsgrøt eller middagsrester. Sånt har de ikke på SFO eller i klasserommet. Det blir en del kalde wienerpølser. Det er helt greit ettersom sjuåringen faktisk foretrekker de kalde ellers også.

 Om Trollet fikk bestemme ville kanskje matboksinnholdet se slik ut..
Men noen ganger gjør vi visst noe riktig for her en dag lå denne lappen i boksen da den kom i retur......men maten var ikke helt spist opp, da..

Ja, ja.

Elisabeth

PS. Takk for alle gode svar på innlegget om markedsfører vs. forbruker. Det er godt å vite at en ikke er alene om å være avviker. ☺
.

27 kommentarer:

 1. ja, ja, noen barn er utrolig kresne:) Våre barn har heldigvis spist alt de har fått servert, så vi har hatt andre kamper:) Hvilket barn vil vel ikke heller ha godteri i matboksen enn mat?:) Hyggelig at hun kan be om å få likedan matpakke da:) At SFO ikke har mikrobølgeovn er da merkelig, synes jeg:) I lunsjen fikk barna lage seg ostesmørbrød og varme i mikroen da jeg arbeidet på SFO:) Kom med forslag om å kjøpe mikro da vel, det koster jo heller ikke all verden:) Lykke til:)

  Klem fra Trine:)

  SvarSlett
 2. Men hjelpes meg... Matpakker er nå kjedelige ting, også da! Jeg er glad vi har kantine på skolen, og selv om det blir litt dyrere enn matpakke har jeg konkludert med at det er bedre at jeg bruker noen penger der og faktisk får i meg litt mat, kontra å ha med kjip matpakke og ikke spise den/gå i kantina i stedet. Men, det som alltid funker er å ha noe annerledes i matboksen. Sånn som fylt kringle, hjemmebakte horn med ost og skinke... slike ting :-)
  For å redde youghurten kan dere jo evt skaffe matboks med fryseelement i? Eller en minikjølebag?

  SvarSlett
 3. Hehe..så herlig! Godt å få positiv tilbakemeldinger av disse små englene .-))

  Ha en fin dag videre og klem fra meg

  SvarSlett
 4. Velkjent problemstilling, altså!
  Verre er det når du sjonglerer med to eller tre som fra dag til dag ombestemmer seg mht til påleggsønsker og hvorvidt det skal være smør på skiva eller ikke. ;-)

  SvarSlett
 5. Det er ikke alltid like enkelt å ha barn i huset. Det med maten er hos mange en kjempestor utfordring.

  Matpakke med godteri ville nok mange ønsket seg, men den slags får være til lørdagskos.

  Klem

  SvarSlett
 6. Velkjent problem! 5-åringen her er i en dårlig matpakkespiserperiode... Så da gjelder det å være litt oppfinnsom. Nå er jeg temmelig opptatt av matpakker, og bruker litt ekstra tid på det. Masse man kan putte i boksen som ikke må varmes, f.eks. fiskekaker, kjøttboller, pasta, minipizza, matmuffins, grove pannekakelapper osv. Har skrevet et par innlegg om det i bloggen min; http://puslespillbrikker.blogspot.com/2011/01/matpakkemeninger.html
  http://puslespillbrikker.blogspot.com/2011/02/flere-matpakker.html
  Her kunne nok frøkena også tenkt seg en matpakke av det mer søte slaget, men hun blir fornøyd iblant med det jeg har å tilby :o)

  SvarSlett
 7. Ja, ikke lett a variere...

  Hva med a la henne hjelpe deg kvelden for med a lage matpakken? Eller kanskje bake noe godt til matpakken sammen? Jeg har dette skolearet bakt hver sondag en slags type innbakt pizza (vel, med grovt mel og diverse fro) og fyller de med kylling/skinke/pesto/ost/tomatpure/lok etc etc (litt avhengig av hva jeg har)og fryser de ned i posjonspakker. Hores jo veldig prektig og 'kjempehusmoderlig' ut, men du verden sa deilig det er om morgenen a bare ta en frossen pakke ut av fryseren (tiner til lunsj). Tenaringen min spiser nemlig 'uhorvelige' mengder na og en vanlig matpakke monner ikke. Her ma det hjembakt til for at det skal holde en stund. Han er konstant sulten! Na er jo ikke det Trollet's problem, men kanskje hun hadde likt noe lignende om hun fikk vaere med og bestemme innholdet?

  veldig sot lapp fra henne, da ;-)

  SvarSlett
 8. hh; velkjent ja, ikke greit å holde rede på hvilke påleggsorter som er in denne uka. Gulost
  er enten helt topeprs eller helt ut og jeg tar visst feil hver gang..

  Hilde; Linker skal sjekkes ut. Takk.

  SvarSlett
 9. Det barnet ditt og alle lappene - helt herlig. Håper du sparer på alle sammen!

  Når det gjelder matpakke så sliter vi også. Ikke noe galt med matpakkene, men da er det vel ungen da. Skjønt, en tre-fire sveler i matpakken hadde nok sklidd ned.
  Nei, hos oss er problemet matro ved frokosten i barnehagen. Noen voksne synes ikke det er så viktig (knurr!) og min vimsete femår løper da fra maten og rett i leken og blir ikke fanget inn igjen. Når tilbudet en gang er å spise frokost i barnehagen, om de har med egen mat til det, blir det for dumt.

  SvarSlett
 10. He, he, høres velkjent ut dette:-) Vi er for tiden inne i en knekkebrød med brunost fase. Uten smør, og med brunosten på RIKTIG side av knekkebrødet. En gulrot går også til nød an. Og på en god dag litt agurk...

  Utrolig herlig lapp:-)

  SvarSlett
 11. He he, veldig gjenkjennelig. Vår Thale har alltid vært sånn. Hun har alltid hatt veldig god appetitt. Men hun spiser veldig smalt. Det eneste hun spiser av grønnsaker/salat er broccoli og agurk. Og fisk kun i form av fiskekaker eller fiskepinner. Men hun har jo vokst seg stor og fin og virker sunn på alle måter. Så fortvil ikke, alle unger jeg kjenner som spiser smalt eller er småspiste, det blir folk av dem også. Og trollet er det jo definitivt blitt folk av allerede. Herre, enn å komme på å skrive et sånt brev. Så skjønt! :)

  SvarSlett
 12. Ler godt her:)Er ikke enkelt med matpakke,men ser nå ut som trollet ditt vil variere litt,tenk at noen har det enda værre hiii!!!

  Lykke til med ny matpakke uke:)

  klem Linda:)

  SvarSlett
 13. Kjenner igjen denne problematikken ja...

  En uke er det leverpostei som er favoritten, mens uken etter er dette pålegget det dårligste som finnes... Hun kan spise det samme pålegget uke etter uke, for så å annonsere at hun "ikke liker det lengre...". Så nå må hun lage matpakken sin selv, for da kan hun ikke klage på oss hvis hun er misfornøyd.

  Grønnsaker er det så som så med... mais og brokkoli går ned, til nød en gulrot (som må være kokt...)Så lenge hun får i se litt "grønt", er jeg fornøyd. Jeg vil jo ikke akkurat tvinge det i henne heller...

  PS! Søt lapp i matboksen, godt å se at man gjør noe riktig!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 14. Å for en skjønn lapp hun la igjen i matboksen til deg! *smelt*

  SvarSlett
 15. Herlig lapp å få!
  Jeg er glad for at de to mellomste får mat i barnehagen de dagene de er der.
  Og at ungdommen har kantine på skolen...
  Så akkurat for øyeblikket slipper jeg billig unna.
  :)

  SvarSlett
 16. Hei! Her er oppskrift på gode havrebollar. Fine å ta opp av frysen når ungane er matleie. Men dei må lagast fyrst..:) http://abichshyfreak.blogspot.com/2010/06/det-skal-ikkje-skje-ofteat-eg.html

  SvarSlett
 17. Kjenner oss så godt igjen. Prinsessa er ikke glad i mat generelt. Og tørr matpakke er vel noe av det verste! Men ... de har kjøpt inn vannkoker i klassen. Og da kan man ha med nudler, rett-i-koppen-supper etc. Det blir litt variasjon i hvertfall. Så vi har gjort følgende: mandag og torsdag er det brødskivematpakke. Tirsdag og fredag er det nudler på boks. Onsdag er det ferdigkokte pastaskruer, minitomater, sukkererter og agurk.

  SvarSlett
 18. Høres kjent ut,problemet deres.
  Hos min prinsesse så var kalde pizzasnurrer
  vellykket i matpakka.Og knekkebrød,med små tubeoster ved siden av.
  Og selv så laget hun seg pitabrød(grove)
  med ost og skinke av og til,og wraps: tortilla med fyll,la henne fylle i det hun liker.
  På skolen til prinsessa mi så hadde de matpakke konkuranse av og til-populært,og vi foreldrene spleiset på en billig mikro,samt vannkoker.
  Kanskje snakk med lærer om problemet?

  Ha en flott kveld.

  Mvh Wenche

  SvarSlett
 19. Matpakke er vanskelige situasjoner, her bruker vi varmt vann på termos og rett i koppen supper eller Mister Lee nudler. Kyllingvinger, minipølser, mini kjøttboller, ostebiter, agurk staver, pasta, mini tomater, pålegg (uten skiven under) sett gjerne fast på små grill spyd.Hvem har sagt at matpakken må inneholde skive :)
  Lykke til med å finne spennende matpakker.

  SvarSlett
 20. Å, sukk for en nydelig lapp i matboksen! Så utrolig koselig. Det hadde hvertfall skint opp min dag. Kanskje ikke så mye at det ble iskrem og krokodiller neste dag i matboksen, men nesten... :-)

  SvarSlett
 21. For en herlig lapp...

  Her i huset er det ofte matpakke til besvær. Ikke mye pålegg som duger. Morsomme agurkfjes ol er det bare å glemme. Det hater 5-åringen. Helst skulle det vært kjeks og annet herlig. Ikke så lett å forklare når enkelte av ungene i barnehagen ankommer barnehagen med sjokoladekake og potetgull.

  Ha en fin uke.

  SvarSlett
 22. Synd vi bor i eit fattig land som ikkje har råd til å gi ungene varm mat på skulen.

  Trøsten er at det pleier å gå bra uansett. Våre barn har også vært vanskelige, men dei vokser og trivst og klarer seg stort sett bra :)

  SvarSlett
 23. Veldig greit at hun gir så konkret tilbakemelding da. Så vet du hva du skal satse på liksom ;-)

  Akk, kjenner til det der med at mat ikke kan blandes. Jeg håper intenst at det er noe som går over med tiden.

  SvarSlett
 24. "Det er ikke moro å spise sin mat, når den ligger i pakke å ikke på fat..."

  Matpakker er alltid utfordrende, variasjon er jo helt klart et ønske, men rimelig vanskelig å oppnå når den største lykken er å få gårsdagens pasta i boks, uten saus... Næringsrikt, må vite...

  Men, utrolig søt tilbakemelding da, så noe riktig gjør du tydeligvis ;o)

  Kan ellers tipse om at hardkokte egg går ned på høykant her, hvis de er presset i hjerte-, kanin-, bil- eller stjerneform feks. Eller ris presset som små (munnfull)baller. Fin måte å bruke opp rester på :o)

  SvarSlett
 25. Storedamen vår (10 år og trener endel) klarer til nød å spise en brødskrive på skolen, og det er kun hvis jeg har mast mye....

  Siden jul har vi derfor kjørt prosjekt "alternativ skolemat". Salater (ikke så aktuelt for dere, ennå....), wraps, pitabrød, "tapas" (kjøttboller, smårettpølser, agurk, gulrot i staver, cherrytomater, minimais mm), pølse og pasta grateng (spises kald), middagsrester, grove fylte horn. I tillegg får kun gjerne frukt ved siden av (fruktordningen på skolen levete ikke fristende frukt akkurat): eple, kiwi delt i to etc.

  Junior på 6 år (også 1. klassing) skal ha en med prim og en med leverpostei... hver dag. Og gjerne en runde på skolen og en på SFO. Varierte matpaker. Epler er vel det eneste av frukt som sklir ned....

  SvarSlett
 26. Det gaar over. Etterhvert kommer lysten til aa smake paa mer. Jeg vet!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...