lørdag 26. februar 2011

Hva skal man ønske seg?

Ja, som flere har fått med seg nærmer det seg min 40-årsdag. Og da dukker spørsmålet opp: Hva ønsker du deg?

Ja, hva skal man ønske seg? Jeg er jo sånn som tror at bare riktig verktøy skiller meg fra o'lykke og full harmoni i diverse prosjekter. Du vet, hadde jeg bare hatt X skulle det blitt sving på Y.

Så jeg prøvde å ønske meg stavmikser. Hadde jeg bare hatt stavmikser skulle det blitt sving på sunne supper og pureer på kjøkkenet. Men stavmikser ble tvert avvist som passende bursdagsønske fra en som fyller rundt tall.

Når man har skikkelig bursdag, altså et rundt tall, da kan man ønske seg personlige, gjerne unyttige, saker til en selv, ikke til huset. Ikke stavmikser, med andre ord.

Ja, jeg har jo lyst på en myk pelslue, men det er visst politisk ukorrekt.


Bilde lånt fra pelsplagg.no

Jeg har lyst på en iPad også. Men Mannen mente jeg ikke trengte "enda en ting å sitte med nesa nedi". Han har sikkert rett, jeg trenger jo ikke, men hadde vært kult. Da kunne jeg jo hatt den på kjøkkenet og lett som en plett funnet fram til oppskrift på disse sunne suppene jeg skulle trylle fram med den stavmikseren.

Jeg synes faktisk det er vanskelig å finne noe å ønske seg, må være et aldringstegn. Jeg har visst det jeg trenger. Men jeg synes jo det er stas med gaver og jeg synes jo man fortjener gaver når man fyller 40. Noe spenstigerende enn støttestrømper og brodder til en gammel dame.

Mest av alt ønsker jeg at giverne skal finne noe spesielt, noe passende, noe "meg" helt på egenhånd. Noe overraskende, noe jeg ikke visste at jeg ønska meg. Men det er kanskje for mye forlangt?

Hva synes du, er det ok med gavekort så man kan ta ut gave selv? Eller bør en giver legge seg i selen og finne en "ordentlig" gave?

.

23 kommentarer:

 1. Døh, jeg er i NØYAKTIG samme kategori som deg (3.april) og sliiiter med akkurat det samme. Bortsett fra at jeg ønsker meg en pent innpakket Mann - med stor M - som har greie på både barn, hus, hjem og økonomi. Så nå gjelder det bare å satse på at the big 4-oh, skal innbringe den gaven man ønsker seg.
  Men stavmikser funker det og.

  SvarSlett
 2. Jeg visste egentlig ehller ikke vha jeg skulle ønske emg til bursdagen min. Men endte med å visualisere en ønskeliste på bloggen min. Og jeg fikk to på lista av søstrene min, og også en ting på lista fra mannen og sønnen min. Det ble jeg veldig glad for.

  Men jeg synes det er helt fantastisk hvis jeg får en gave som er nettopp slik du beskriver: Noe overraskende som jeg ikke visste jeg ønska meg. Det er fint:-)

  God lørdag, og lykke til med ønskingen!

  SvarSlett
 3. Nå er det lenge siden jeg var 40, men jeg husker at jeg fikk en del smykker. Og så ønsket jeg meg og fikk sølvbestikk kjøpt i antikkbutikk.

  Til 50 års dagen ønsket jeg meg penger til lysekroner i spisestua.

  Det viktigste med gaver er at de blir tatt i bruk. Så hvorfor ikke stavmikser?

  SvarSlett
 4. Du er ikke alene om å synes at det blir vanskelig å ønske seg noe... jeg kommer stort sett på ting jeg ønsker meg etter at jeg har fylt år... og da er egentlig det beste å ønske seg penger... men det passer seg kanskje ikke når man er kommet litt oppi alderen, så da har jeg ønsket meg gavekort på diverse butikker istedet jeg :)

  SvarSlett
 5. Snart 30 og det einaste eg ønske meg er penger. Det er av to grunner. Eg skal snart til London og eg har ein benk/oppbevaringsmøbel som eg ønske meg.
  Ønske meg og det som Lena skreiv lenger oppe. Altså ein mann, meeeen det tror eg kan bli ein smule vanskeligt ;)
  Eg synes det er utrolig vanskelig å "finne" på gaver, slik at folk får noe å kjøpe. Derfor synes jeg det er kjekkere å få penger slik at eg kan få kjøpt meg noe jeg ikke har råd til i det daglige.
  Kunne jo ha spart, men det er litt vanskelig når en er alene om alle utgifter og studerer i tilegg.
  Er et ja menneske til at folk skal få det de ønsker seg til burdagen, istedenfor småting som blir liggende rundt omkring :)
  Men ser jo og den andra sidå av at den som gir synes det kan bli litt kjedelig.

  Ha ein fab helg :)

  SvarSlett
 6. Er vel ikke vanskelig vel???? Spaopphold, fin middag på restaurant, klippekort på husarbeid som en ikke vil gjøre selv, shoppinghelg til London/Paris/New York osv. osv.

  Det er jo MYE koselig en kan ønske seg! Til alle dere som ikke vil ha, send det til meg! :D

  SvarSlett
 7. "Når man har skikkelig bursdag, altså et rundt tall, da kan man ønske seg personlige, gjerne unyttige, saker til en selv, ikke til huset." Du, da er det jo veldig på sin plass men den iPaden! a gjør det jo ingenting om du får "enda en ting å sitte med nesa nedi" :o)

  Og ja, jeg synes det er helt greit med gavekort, både å gi og å få.

  SvarSlett
 8. Synes det er helt stuerent med gavekort. Å få en gave som ikke helt er deg, er jo ikke morsomt verken for giver eller mottaker:)
  Det blir spennende å se hva du får;)

  SvarSlett
 9. Vel den gang jeg blir 40 ;) Så har mannen lovet meg hest ;)
  Men om det blir oppfylt...ja det lurer jeg på,du he he ...

  Skulle jeg funnet noe på til mannen og barna i huset...ja... i gave,så hadde jeg gitt dem en utfordring på det. En fotobok som forteller hvorfor mamma/ Kona er best( bok med bilder og tekst ;) Så kunne jeg dratt den fram når jeg ønsket et positivt innputt,i en hektisk hverdag ;)

  Men du Elisabeth,lykke til med lista ;)

  SvarSlett
 10. Hva med smykker fra van Bergen eller Ole lyngaard. Eller en vin tur til Toscana eller Frankrike , sykle fra vingård til vingård. Det kunne jo vært gøy som en vennetur også, dratt flere par sammen

  SvarSlett
 11. En ting til, IPad er fantastisk, sitter med den nå. Mannen kjøpte den uten å si noe. Først ble jeg litt sur men nå elsket jeg den

  SvarSlett
 12. Du ønsker deg en ny SYKKEL! En brelett-sykkel.

  SvarSlett
 13. Gavekort er KJEDELIG...!
  øNSK DEG noe ego,-en fin kjole, den pelslua-av fuskepels eller at noen samler seg sammen for å gi deg en liten husmorferie.
  Gratulerer med dagen, forresten-når enn den er..

  SvarSlett
 14. ÅÅÅÅÅ jeg blir 40 neste år! Og etter å ha fått et par eksempler på gaver som er svindyre med bittelitt feil så ønsker jeg meg i alle fall gavekort på spesielle butikker :) Mange butikker gir deg også en ekstra gave om du skriver opp ønskeliste hos dem ((neida, det er ikke bare brudefolk som kan gjøre det)... eller når man ikke vet hva man ønsker seg så pleier jeg alltid å si: Gi meg noe jeg fortjener :) Det er ALLTID spennende :)
  Lykke til! Hilsen hun som faktisk gleder seg til å bli 40! :)

  SvarSlett
 15. Ikkje lett å finne på gåver, og heller ikkje alltid lett å finne ut kva ein ønsker seg!
  Spennande å få opplevingar og "blåturar" i gåve. Eg fekk eit surfekurs for eit par år sidan! Det var kjempekjekt! Men altfor slitsomt for min utrena kropp....

  SvarSlett
 16. Det e ikkje lett det der pakkegreiene altså, det e sikkert :o)

  Masse bra blir det nok uansett tenke eg

  SvarSlett
 17. tivoliradio med cd-spiller, som du kan ha på badet?! det ønsker ihvertfall jeg meg..

  SvarSlett
 18. Jeg synes EGENTLIG at nærmeste familie bør klare å finne gaver som er personlige og komme på de helt selv. Særlig kjærester. Men jeg tror kanskje det er alt for mye forlngt av en stakkars mann. De blir rett og slett superstressa og begynner å grue seg til både jul, bursdager og ikke minst morsdag/valentin. Så jeg har faktisk kopiert deg og laget en ønskeliste inne på bloggen min. Men selv det ble for komplisert for min kjæreste. Han klarte ikke å FINNE den. Helt utrolig. Så nå er han geleidet helt frem til ønskelista på bloggen. I tillegg er jeg veldig TYDELIG på å minne han på ting jeg ønsker meg. Passer på at jeg har hele hans fulle oppmerksomhet. Altså ikke under en fotballkamp med MANU. :D
  Og det funker bra. Nå får jeg ting jeg ønsker meg. Og i tillegg har han fått trent ppp evnen til å tenke ut ting selv. Som den nydelige blusen til morsdagen :D
  Forøvrig synes jeg gavekort på spabehandlinger er fine gaver.
  Herregud som jeg skravler. Det er nok sunnmøringen i meg. Ha en flott kveld!
  Ellen :)

  SvarSlett
 19. Gavekort is da shit! Fett najs asse.

  SvarSlett
 20. Å ønske seg er det vanskeligste som finnes! ;-)
  Jeg hadde min store 40 årsdag nå 5. Februar og fikk samme spørsmål av alle.. Men hva svarer man da? Særlig når det kommer fra div. venner og bekjente,man vil jo ikke virke grådig og ønske seg noe dyrt heller...
  Men noe av det jeg fikk da,det var: Penger spesiellt til Tyrkiaturen i Mars,smykker,både Arts&Craft og fra gullsmeden, Lykt med lys til,vin,blomster,spark(som jeg faktisk ønsket meg!) Gavekort på lokal gavebutikk og to fra landsomfattende kjøpesentre,gode dufter og dusjsåpe... og ble feiret til sene nattetimer av fantastiske venner og familie...
  Så 40 årsdag er virkelig noe å se fram til!
  Gratulerer med dagen din!!

  SvarSlett
 21. Hei.
  Siden jeg har opplevd å fylle både 40 og 50 så hiver jeg meg på her og gir gode råd !
  For det første synes jeg de som spør burde respektere dine ønsker . Hva er ellers vitsen med å spørre ?
  Hvis du liker å reise, hvorfor ikke ønske deg reisegavekort ?
  Det fikk min mann og jeg i bryllupsgave for ni år siden og det ble vi SÅ glad for. Nå vet ikke jeg om du har barn eller hvor store de er. Men reisegavekort bør det følge barnevakt med ;) Jeg har selv gitt bort ei selvvalgt barnefri helg til en 30-årsdag og det gjorde lykke !
  Lykke til med den forestående dagen. Kanskje du får både lue og stavmikser !

  SvarSlett
 22. Gavekort er dølt. Men ok - litt greit. Jeg gir aldri gavekort - Jeg elsker nemlig å finne den perfekte gaven til venner og familie. Og gjerne noe de ikke visste de trengte :) Håper du får noe skikkelig kult!!!!

  SvarSlett
 23. Kan anberfale Kindle fra Amazon hvis du er glad i å lese. Særlig hvis du freser igjennom pocketbøker som ikke egentlig er noe å ha i hylla. Billigere, mer miljøvennlig og superpraktisk fordi man kan kjøpe en bok på to sekunder og ikke trenger å gå i bokhandelen :)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...