fredag 11. mai 2012

Mamma sier ikke alltid nei

Denne mammaen avslår titt og ofte forespørsler fra den unge damen på åtte. Man trenger ikke en tredje saftis en regnfull torsdag for eksempel.. Og man må ikke ha overnattingsgjester hver helg. Og jeg tror heller ikke på at "alle andre" har kaker og søte kjeks i matboksen hver dag.

Men det er klart, når man får en forespørsel som dette.....da er det ingen grunn til avslag.

Ønsker Kornmo i matpakken uten noen ting


Ønsket om Kornmo-kjeks i matboksen ble innfridd sporenstreks. 

Ja, den kjeksen er selvfølgelig ikke aleine nedi boksen. Under der er det brød med smør og servelat, fiskekake og pære. Om noen skulle lure.

Trollet er brødlei og vi prøver å finne andre godsaker til skolematen. Hadde hun likt salat så kunne jeg virkelig boltra meg i friske farger, men nei.

Her en dag hadde hun fiskepinner og rømmedressing. Om ettermiddagen fortalte hun følgende: -I kjøleskapet i klasserommet (ja, de har et kjøleskap, veldig praktisk) så er det en liten boks øverst, med en dør. Der var det helt ledig så der la jeg matboksen. Ingen hadde fortalt meg at det var en fryser!

Rømmedressingen hadde selvfølgelig vært steinhard ved lunsjtid og læreren hadde prøvd å hakke den løs med en skje! Ha ha ha, synes jeg ser det. Ingen skal fortelle meg at ikke læreryrket byr på varierte arbeidsoppgaver.

Synes du det er vanskelig å være kreativ med skolematen? Innfrir du  alle forespørsler?

Fin fredag!

Elisabeth

25 kommentarer:

 1. Det har nok ikke blitt laget noen kreative nistepakker her i huset. Ganske tidlig begynte de å smøre selv, og da brukte de av pålegget som var satt fram til frokost.

  SvarSlett
 2. Jeg er ganske kreativ med matpakken - eller jeg vil gjerne være det. Men det tas ikke alltid like godt i mot. Far smører matpakke og mor pimper. Jeg forsøker i hvert fall å legge nedi noen cherrytomater eller druer, men erfarer ofte at da er det spist og ikke brødet.
  Far hadde forresten flottet maten med en skive røkelaks og en skive gulost forleden. Uten mellomleggspapir og til en kid som bare spiser litt laks i slengen. Da tok mor noen grep.
  Ellers har kalde torskenuggets og pasta vært suksess.

  SvarSlett
 3. JA! Jeg synes det er kjempevanskelig!
  Er det et område jeg Harry 0 fantasi og kreativitet, så er d akkurat der.
  Stakkars unger...tørre blingser hver dag

  SvarSlett
 4. Gutta mine er rimelig enkle, og det går stort sett på det samme hver dag. Men de velger nå pålegg selv ;)
  Ikke enkelt å få til så mye variasjon.......

  SvarSlett
 5. Ha ha, herlig ønske!

  Gutta her fikser egne matpakker, de tar vel de vanlige to skivene med et eller annet på...

  SvarSlett
  Svar
  1. Trollet smører av og til sjøl og da er det knekkebrød eller brød med pålegg og frukt...

   Slett
 6. 7-åringen hos oss ønsket seg også Kornmo i matboksen i dag, er jo et greit ønske det da, på en fredag og turdag til og med. Ellers har matpakker lett for å bli ensfrmig ja, har vært på søken etter inspirasjon selv. http://hyggeligkaos.blogg.no/1334165804_mndens_tema_mat_for_b.html

  SvarSlett
 7. Ja, jeg synest det er kjempevanskelig, spesielt fordi ungene mine er så forferdelig kresne. Vi bodde i England før vi flyttet hit, og der fikk ungene middag på skolen, og det var alltid noe de likte pluss at damene som jobbet i kantinen var veldig flinke til å tulle litt med ungene og få de til å prøve litt forskjellig.
  Minstemann fikk brødskiver til hvert måltid i barnehagen her i Norge, til de grader at han nå ikke tåler å se på en brødskive en gang. Men lillesøster elsker brødskiver, men kun kneip eller noe i den dur, og alltid med gullsalami, hvitost, og masse smør. Ingen grønnsaker, til nød agurk eller paprika.
  Jeg fant en bok som heter Matpakka på Fretex, og har prøvd noen versjoner derfra, men de kommer som regel alltid hjem med halvspist matboks.
  Noe som alle tre likte veldig godt en stund, var pasta med tunfisk og majones, som en salat. Men så ble de lei det også...
  Ha en fin helg :-)
  Klem :-)

  SvarSlett
 8. Hehe hehe, herlig. Hakke den løs med skje. Fantes det da ikke varmt vanne eller en mikrobølgeovn på stedet? Syns jeg ser læreren. Artig historie.

  Nei, her innfris ikke alle ønskene for matboksen. Syns liksom at "loff med ekte sirup på", smurfesukkertøy og brune pinner ikke har noe i en lunsjboks i barnehagen å gjøre. :-D

  SvarSlett
 9. Ja matpakker er vanskelig å lage men her er vi nokså kreativ da vi er så heldig at alle tre ungene har tilgang til vannkoker på skolen så da blir det nudlebokser, rett i koppen supper, kakao etc. Ellers lager vi mini grillspyd med minikjøttboller, minipølser, cherry tomater, ostebiter etc, eller vi lager taco lefser om vi hadde det til middag dagen før, kyllingvinger, salater også videre.Noen ganger er det mest pålegg i matpakken. Yoghurt, gomorgen yoghurt, rislunch har også vært populært.Knekkebrød men da med pålegg ved siden av for ikke å få bløte brød. Her er det slik at eldste spiser nesten ingenting variert 10 år med nugattichrisp på skolematen, midtimellomsøster spiser endel variert mens yngste jenta spiser alt og spør allerede under dagens middag hva skal vi ha i morgen til middag :) Her er en blogg med mange gode forslag http://www.matpakkebloggen.no/

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj, dette var matpakkeinnsats på høyt plan. Gøy at de er engasjerte sjøl også.

   Slett
 10. Elsker den skriftlige korrespondansen dere imellom!
  Snill mamma du er, jeg var selv en stor kornmo-fan som ung og forstår Trollet på en prikk!
  Og den storyen "fra" fryseboksen - *ler* - makan så moro litt feilplassering kan bli :)
  Må du ha en herlig helg!

  SvarSlett
 11. Herlig ønske!! Her er matpakkenes tid forbi... Jeg lurer på hvor mange jeg har smurt i åras løp. Burde ha ført logg. De ble ikke så voldsomt kreative... men ble spist i hvertfall :) Og noen lapper i ny og ned med hilsener på ble det nok også. Men sier nå ca. som Lynni Trekveem (heter ho ikke det tru?): No e det punktum finale, de får jamen smøre brødskiva si sjøl ;)

  SvarSlett
 12. Jeg elsker å være kreativ med matpakka. Men det er ikke alltid tiden strekker til om det ikke er litt planlagt på forhånd..
  Men jeg putter stadig en liten overraskelse i matboksen :)

  SvarSlett
 13. Herlig ;) Her er det ikke matpakkesmøring før til høsten, men da får vel ho mor trå til og prøve å være kreativ med matpakken sånn at den frister... Husker godt hvor lite fristende det var med myke knekkebrød og tørre brødskiver...

  SvarSlett
  Svar
  1. Lykke til med deg, det viktigste er å få i barnet næring, ikke at maten skal se fænsy ut, mener jeg.

   Slett
 14. Takk for artig blogg, Elisabeth! En seriøs tilbakemelding på matpakke-utfordringen: En pakke med ferdig grove rundsstykke-mix/grovbrød etter anvisning på pakka. Etter første heving deler jeg deigen i 3 emner, kjevler ut sirkler og skjærer hver leiv i åtte "pizza-stykker". Har på en teskje pizza-saus, litt kjøttpålegg eller salami og ost. Rulles sammen til horn. Etterheves, pensles med egg eller vann.
  Altså fylte horn. Fyllet kan sikkert varieres i det uendelige. Sjøl liker jeg dem godt med en skive brunost inni. Helt OK å fryse. Ypperlig som turmat også. Lykke til!

  Hilsen Kjersti i Elverum

  SvarSlett
 15. Hehe, "det som er for godt til å være sant.." osv? Fantastisk med kjøleskap i klasserommet, da.

  Brødskiver er ikke superpoppis her heller. Prøver å ha i litt annet som frister. Mandler, fiskekaker og grønt. Fantaserer om å gidde og mekke pastasalat kvelden før. Det har foreløpig blitt med tanken.

  Fin helg!

  SvarSlett
 16. Matpakke ja. De eldste fikk stort sett bare brødskiver, med en liten overraskelse med innimellom. Og de spiste det. Åtteåringen min derimot er slett ikke glad i brød og har generelt liten apetitt, så da har jeg blitt mer kreativ.

  Tacorester, pannekaker , vafler, energibarer, yoghurt, sukkererter, gulrøtter, frukt i små biter, ostebiter, grissini, pizzahorn, rett-i-koppen og termos med varmt vann, og skiver som jeg skjærer skorpene av. Og da må jo lillesøster få likt ellers blir det urettferdig. Kan virke bortskjemt, men han sliter med å få i seg mat .

  Så ja, jeg hører på ungene. Men godteri får de aldri med.

  SvarSlett
 17. Hei Elisabeth, takk for koselig hilsen hos meg:-) Fint innlegg dette, mat og matpakker kan være en utfordring. Åtteåringen min vil ha havregrøt til frokost og brød i matpakka. Skikkelig vanedyr, men jeg skulle ønske han ville utvide påleggshorisonten til å omfatte mer enn 5 påleggsorter.. Ønsker deg en fin helg og håper det blir litt solskinn på oss begge to:-)

  SvarSlett
 18. Så flott matpakke! En sånn hadde jeg blitt veldig glad for da jeg var i skolealder :) Husker hvor lei jeg var brødskiver jeg og da jeg var yngre!! Lei dvassne skiver med svett gulost.. frister ikke sånn umiddelbart :S Får jeg barn, skal jeg lage slike også!

  Ønsker deg og dine en strålende helg :)

  SvarSlett
 19. Haha, kjenner meg igjen der ja. Frøkna er i hus og sier slike ting. "alle andre får ha med kake i matboksen sin" "alle får ha med brus" Ja særlig, tenker jeg. Matpakke til skolen hver dag er vanskelig. Lei brød hun her og! Hehe.

  SvarSlett
 20. 10-åringen her syns også det er fint med variasjoner til brødmat. Tacolefser med kjøttrester og ost fungerte bra. Helt til hun klagde på at hun fikk "plateost" og ikke revet ost...

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...