tirsdag 19. juni 2012

Pimpa Pomp

Trollet må ha spesielt spisse knær. Mulig det er bedre med spisse knær enn spisse albuer, men gjennom hele vinteren har jeg bøta hull på halvparten av strømpebukseknærne. Jeg tenker alltid på min kjære mormor som hadde sånn fin stoppe-sokk (vet ikke hva det heter), en rund sak i tre som så ut som en sopp og som hun trædde inn i hælen på ullsokkene så hun med flott veveteknikk bøta det slitte partiet.

Min teknikk er mer en snurpevariant. Og dette funker jo helt fint på vinterens strømpebukser under jeansene.

Men altså, spisse knær. Nå var det favorittjeansen fra Pomp deLux som hadde fått hull. Et skikkelig hull. Her ville jo ikke snurpeteknikken min funke.Man kunne jo sette på en lapp så langbuksa hadde fått forlenga liv som langbukse. Men vi bestemte oss for å gjøre om buksa til kortbukse. Eller cityshorts, om du vil.

Sommertøyet vårt lå tross alt begravd inni kottet et sted. Under mye rot som skulle ryddes, gis bort, selges eller kastes. Et resultat av prosjekt "omgjøre loftet til oppholdsrom, ikke lagringsplass". Alt som var lagra der det skulle snekres ble ikke flytta med en organisatorisk plan. Så sommertøyet var begravd. Og nød lærer som kjent naken kvinne å spinne. I dette tilfellet å omgjøre langbukse til kortbukse.

Og kortbukse ble det - etter Trollets ønsker. Så det ble blonde nederst og to lilla hjerter på låret. De var det sabla vanskelig å få sydd pent. På mine jeans hadde det sikkert gått greit, men å træ et smalt åtteårsbuksebein inn på symaskinarmen.....neihei. Knot knot. Og det ble ikke helt superfint heller. Men godt nok. Godt nok holder, alle kan ikke være perfekte.
Nå er kottet rydda og vi har lokalisert sommertøyet igjen. Men det var en del som ikke passa lenger, så det er kjekt med en ekstra shorts. Og sannelig ser det ikke ut som vi får bruk for kortbukser noen dager framover.

Det er dette jeg synes er så flott med å kunne sy; Å ha evne og midler til å reparere ødelagte klær eller gjøre om til nytt bruk. Det hadde forresten vært kult å gått et sånt redesign-kurs. Hm, det skal jeg tenke på for høsten.

Elisabeth

23 kommentarer:

 1. Den ble supersøt! Fra "boss" til fineste shortsen. Liker veldig godt redesign tanken (og hadde absolutt trengt et kurs).Håper dere får mange flotte shorts-dager i ukene fremover!

  SvarSlett
 2. Så fin den ble! Jeg har ikke kommet så langt som redesign ennå, men jeg har da fikset hempen på et ødelagt handlenett, i tillegg til diverse syprosjekter. Har igjen en stund før jeg er på kjolelagingsevnene dine, da... Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
 3. Så flink du er blitt.

  Jeg sliter hull på knærne i bukser jeg bruker i hagen. Der ligger jeg mye på knærne. Så det er nok bruksmåten til buksene som avgjør hvor det blir hull.

  Det er mulig å få kjøpt stoppesopp fortsatt: http://www.kreativehender.no/stoppesopp-p-4181.aspx

  SvarSlett
 4. Dette ble kjempefint. Tenaringsonnen min gjorde ogsa kort prosess med en joggebukse som var blitt for kort. Men den egner seg nok mest for a ha pa hjemme na... ble ikke like fint styla som Trollet sin! Men Tenaringen er fornoyd, sa da sa!

  SvarSlett
 5. Det ble jo en super shorts det der. Har noen slike prosjekter liggende fra sønnen. Årets vinterbukser som er hel utslitt nederst eller på knærne. Kjekt å klippe litt og lappe litt da :)

  SvarSlett
 6. Den ble jo superfin! Gøy med redesign:-)

  SvarSlett
 7. Herlig! :D Det ble kjempebra! :D

  SvarSlett
 8. Hei på deg! Det heter faktisk stoppe-sopp, ikke sokk. Ikke rart, siden den ligner på en sopp, som du påpeker. Jeg så en her om dagen i en helt moderne butikk som har ting og sånt. Kanskje det til og med var Ting? Fin shorts, vanligvis bare klipte jeg dem av, jeg, dette var jo skikkelig avansert!På grunn av hull på knærne, har våre barn aldri fått lov å gå i joggebukser. Dongeri er mye bedre. Eller helligehansen over, da har det jo gått.

  SvarSlett
 9. Nydeligste tøffeste shorts jeg har sett! Passa nydelige Trollet perfekt :) Bra tips!!!

  SvarSlett
 10. Ah, eg seier det igjen, den som hadde hatt slike evner...;) Reknar med jenta var fornøgd!!

  SvarSlett
 11. Så søt den ble!
  Eldstemann her har også spisse knær :) det er hull i buksene nesten før de blir tatt i bruk. Jeg har begynt å kjøpe sånne strykemerker i dongeri og så stryker jeg dem på innsiden i buksa - hullet blir dekket og buksa ser litt kul, slitt ut, og kan brukes en stund til :)

  SvarSlett
 12. Veldig fin shorts ble det!
  Kunne godt tenkt meg å gått på noe re-design-kurs jeg også.. men aller først tror jeg må gå på symaskinkurs.. og aller helst få meg symaskin..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, kan være greit å ta ting i riktig rekkefølge. :-)

   Slett
 13. Funker knallgodt dette vel :)
  Må innrømme at jeg sliter den dagen mamma (les: symaskinen) ikke virker lenger. Det er vel da jeg må trø til selv.......
  Fin kveld til deg :)
  Klæm

  SvarSlett
 14. Den ble jo flott! Stilig med litt blonde nederst :) Kul gjenbruk.

  SvarSlett
 15. Den ble rett snasen! Det er utrolig tilfredsstillende å kunne reparere klær, ja:)

  SvarSlett
 16. smart, jeg gjør det samme med bukser som er blitt for korte!
  problemet er bare at jeg ikke kan sy.. eller jag kan sy, bare ikke rett eller spesielt delikat;) pytt pytt, syr likevel jeg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. *jag, eller jeg..pytt pytt, litt svensk skader vel ikke

   Slett
 17. Takk for gode tips til oss som ALLTID har hull på høyre kne!!! Jeg skjønner ikke hvorfor? Men Blomsterstjernen sliter altså ut høyre kne på en hver bukse han itrer seg, og det på rekordtid! Etter kun 2-3 dager aner man konturene av hvitslitt knefeste... Hvorfor høyre? Hvorfor bare meg (og Trollet?)???

  Men nå skal jeg sy blondekanter på hele buksesamlingen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan det være noe i genene? Som du sikkert har spotta så er det venstre kne som er det spisse hos Trollet - alltid! Kan jeg oppmuntre til at dere danner en forening hvor dere forsker på fenomenet?

   Slett
 18. Veldig flott forandring dette :) Jeg er imponert! :)

  SvarSlett
 19. Stilig forandring, men her i huset klarer vi ikke å gjøre om alle hullete knær t kortbuksene, da måtte vi fått kvantumsrabatter på butikken (jeg har tre stek som detter) men sybutikkene selger ett genialt stoff til å stryke på på baksida av buksa, vips hullet tettet, og buksa har ett tilsynelatende kult hullete kne... Akkurat som store kule ungdommer!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...