fredag 14. september 2012

Fordeler med å være syk

Jeg har som mange andre for tida blitt angrepet av basiller og virus og måttet kaste inn håndkleet og krype under dyna sammen med tabletter og snørrfille.

Når man ligger der og ikke har så mye energi så virker fortsatt hjernen, stort sett, sånn at man kan bedrive tankevirksomhet. Positiv tenking skal vissnok ha heldig effekt på helingsprosessen. Så bortsett fra at jeg har følt meg elendig og har oppdatert statusen på facebook og posta bilder på Instagram for å fiske etter sympati og "god bedring", så har jeg kommet fram til noen fordeler ved det å være syk:

1) Du kan se på hjernedød formiddags-tv med god samvittighet. I samme slengen konstaterer du at Dr. Phil fortsatt er sinna og streng og han ekle legen hos Oprah fortsatt formaner og publikum jubler. Og du kan egentlig føle det litt friskere når du ser hvor elendig det står til i noen familier.
2) Ingen forventer noe som helst av deg! Ingen forventer at en forkjøla mor skal lage middag, hjelpe til med leksene eller noe som helst relatert til husarbeid. Ingen vil ha middag laga av en snørrete dame uansett, så det er bare å sløve'n på sofaen mens Mannen fikser resten. (At badekarsluket ikke stakes, kjøleskapet ikke vaskes, stekeovnen ikke renses eller noen av de andre gjøremålene du vanligvis utfører uten at noen noen gang legger merke til det heller ikke blir gjort, får man godta).

3) Man får god tid til å oppdatere seg på nettaviser, facebook, Instagram og blogger. Samt spille Wordfeud, Ruzzle, Mindfeud og SongPop. På den måten føler man seg heller ikke alene, man har jo kontakt med hele verden der hjemme fra sykesenga. På Instagram finner du forresten nok av likesinnede som også har utsikt til Paracet og Kleenex.

4) Kveldstellet går raskt unna. Det er ingen make-up som skal fjernes, heller ingen smykker. Ingen belter, knapper eller hekter som skal åpnes. Nei, det er bare å pusse tenna og dra av seg kosedressen og deretter slepe kroppen til sengs.

Vet du om noen andre fordeler med å være syk? 
Eller er du så syk at du ikke orker tenke på det?


Fin fredag til de friske.

God bedring til de syke.

Elisabeth, som er nesten frisk igjen og derfor presiserer at dette ikke er et forsøk på å vinne sympati og motta god bedring hilsener.16 kommentarer:

 1. Men du kan jo få litt likevel. Du har vært flink til å se noen av fordelene ved å ha en formiddag uten krav foran TV. Jeg er overlykkelig for at jeg er på beina

  SvarSlett
 2. Nyt helga, nesten frisk!!
  (Kjenner igjen de tingene som ikke blir gjordt når mammaen er syk, ingen som merker at de blir gjordt før de IKKE blir gjordt!!!)

  Her er vi også friske (bank i bordet!!)
  Bursdag i morgen og besøk på søndag, så var programmet lagt!
  ;o)

  SvarSlett
 3. Signerer. Jeg er ganske ikke på at du, som jeg, som jobber fullt og aldri har perioder hjemme, greier å sette litt pris på det å innta sofaen dagtid en sjelden gang også... God helg! ( Vært fredag 13. Tendenser her også...)

  SvarSlett
 4. Har vært såpass nedfor at jeg ikke har sett noen fordeler...Men i dag har jeg klart å gå oppreist:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Positiv framgang! Må tenke positivt, vettu. Fokuser på alle forbedringer. Oh, nå er det like før jeg gir ut en sånn "Elsk deg selv, du er din egen sjef, du bestemmer over ditt liv"-bok.

   Slett
 5. Hei!
  Neida,skal ikke bare lese kommentarer,skal legge igjen og jeg:)Håper du ikke så altfor lenge på han ekle ophra-legen for han kan man jo bli enda sjukere av å se på,huff:)Beste med å være syk er at man kan lese om andre bloggdamer som er syke og så er man plutselig ikke syk som man føler seg,særlig ikke da man er innom så SUPERKULE og HERLIGE blogger som din:)God bedring til ei superkul dame:)
  Annelise

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Annelise, takk for at du ikke bare leste, men også la igjen en kommentar. En som varmet stort.

   Slett
 6. God bedring! :) Hiv innpå noen hvitløksfedd - det gjør jeg , og det gjør underverker :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jada, kan det trikset. Funker best om man bor alene he he.

   Slett
 7. Takk og amen. Har samma sjuken. God bedring til vårs!!!

  SvarSlett
 8. Å ha huset for seg sjølv er det beste når ein er sjuk.
  Og sjølvsagt alt du skriv, sjølv om eg ikkje anar kva SongPop er??

  SvarSlett
  Svar
  1. SongPop er en musikkquiz-app! Lydsnutter som man skal gjenkjenne, konkurrerer mot andre i ulike musikkgenre og kategorier. Mannen er driiitgod, jeg klarer kun "80-talls-hits".

   Slett
 9. Krya på dig! (amerikanarna är hämska)

  SvarSlett
 10. Her er det ingen som bryr seg om punkt to.. :-S
  Du får nyte det mens det står på.
  :-)
  Fortsatt god bedring!

  SvarSlett
 11. Ja! Jeg vet om et punkt til som er meget relevant med sånn snufsesyke. Man blir faktisk frisk igjen, og det er det beste av alt. :)

  SvarSlett
 12. Gjett om jeg har gått i formiddags tv-fellen med tidlig svangerskapspermisjon og beskjed om i ta det veldig med ro. Her går det både i Dr Phil, syke samlere og to runder med brudekjole-tv :D

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...