torsdag 17. oktober 2013

En æpp for alt

Det finnes en kur for alt, mente Dum Dum Boys i låta Lunch i det grønne på åttitallet.

Nå finnes det en æpp for alt.

Det finnes æpper som forteller deg når du bør sove, som skal få deg til å sovne, forteller deg når du skal våkne, når du har eggløsning og hva du skal spise til middag. Om noen tiår er jeg redd vi ikke er i stand til å tenke sjæl eller ta en selvstendig avgjørelse, vi ha en æpp som forteller oss det. I mellomtida kan vi la oss underholde.

Noen æpper er jo unektelig nyttige. Ruter sin, for eksempel, som hjelper deg til å finne riktig reisevei eller forteller deg når neste buss går. Og det er kjekt med DNBs valutakalkulator når du sjekker prisene på fristende varer på eBay-æppen.

For ikke å snakke om alle de sosiale æppene. Facebook, twitter og Instagram er kjekt å sjekke på bussen hjem fra jobb. I løpet av ti minutter føler du deg oppdatert på hvordan dagen til dine venner har vært.

Og ikke minst finner jeg glede i spillene. Jeg har alltid noe gående på Wordfeud, Ruzzle, Mindfeud og Quizz Battle.

Jeg er vel ikke av de mest æpp-dyrkende som laster ned alt jeg hører om, men jeg har vel noen sære æpper jeg også på min kjære iPhone.

Som ukulele-tuneren... Veldig hendig for seriøse musikere som meg....eh ja.

Langt mer sosialt er i grunnen FlightRadar24. Den er en gave for late fly-spottere. Man kan sitte på egen terrasse og betrakte flyene over seg.Jeg har bare gratis-versjonen. For 21 kroner får du i tillegg flight nummer, destinasjon, flytype med alle data, fart osv. Langt mer underholdende altså.


Om dette ikke er underholdende nok, kan jeg anbefale en æpp som kan pøse ut mer eller mindre morsomme onelinere: P3s Radioresepsjonen sørger til og med for at du enkelt kan dele artighetene med dine facebook-venner så du kan framstå som et utømmelig lager av festlige vitser og ordkløveri. .

Ingen grunn til å kjede deg ett sekund så lenge du har en smart-telefon. Her finnes det noe for enhver smak.

Men vær forsiktig. Ryktet går om han som hadde en æpp for registrering av snorking på iPaden. Den ble aktivert av lyd og en aften registrerte den visstnok langt lystigere lyder enn snorking i senga. En aften eieren selv var bortreis og hustruen var aleine hjemme. Bortsett fra at hun ikke var aleine hjemme....

Har du noen nyttige eller underholdende æpper du ikke klarer deg uten?


Elisabeth

7 kommentarer:

 1. ...helt æppfri jeg.... erre mulig... føler meg steinaldersk :) Lurer på om jeg skal bli den siste som skal få æpp. Eller en smart telefon. Min er usmart nemlig.
  Go' hælj :)

  SvarSlett
 2. Jeg har det igrunnen så sabla greit uten, og er litt sånn "har ikke bry til å finne ut av det app styret" så jeg har ikke smarttelefon, ikke er jeg på instagram (sikkert stava feil) og tror ikke jeg har noen app.... men siden jeg ikke er helt sikker på hva som faller inn under kategorien, så kan det jo være jeg har det uten å vite om det.... :)

  SvarSlett
 3. Jeg har en app av det sære slaget, ihvertfall for folk som ikke jobber med det jeg jobber med. Den heter "urinemicro". Gjett hva den er om? https://play.google.com/store/apps/details?id=no.gih.urimicro&hl=no

  SvarSlett
 4. Hakke så mange æpper som deg. Men har wordfeuden, da.

  SvarSlett
 5. Jeg har ikke en eneste spillæpp men jeg har Sleep Talk som tar opp det jeg sier i søvne! Og DEN har vi hatt mye moro med. Jeg skravler som en foss om natta, og endelig har jeg klart å finne noe som tar det opp. Hysterisk morsomt å høre på etterpå. (Og heldigvis har jeg ikke sagt noe jeg ikke burde si. Ikke enda i allefall....)

  :D

  SvarSlett
 6. WF er eit must, i tillegg Ruzzle og Mindfeud. Og så har eg nokre fotoapper som er kjekke å leike seg med. Og så Instagram, FB, Skype....

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...