Neida, fullt så galt er det ikke. Jeg bare veileder, dytter i en annen retning.
For Trollet og venninne fikk lage kokosruter som de solgte til naboer. Så det blir penger i kassa til Liberia. I det minste i kassa til Plan, som jeg får stole på sender det videre. Såpass tiltro får jeg ha til en seriøs organisasjon som får med seg en hel skole på prosjektet.
Og ja, dette business caset var et særdeles lite lønnsomt et. For meg, som sponsa ingrediensene. Ikke for Trollet, venninna, venninnas foreldre eller Liberia.
Om du har unger som samler inn penger til Liberia....eller andre land.....eller bare ønsker noe godt å mumse på, eller trenger å rydde bort noe kokos fra kjøkkenskapet, slik kan du gå fram:
Du trenger:
340 gram melis
400 gram kondensert melk
340 gram kokosmasse
rød konditorfarge
Litt smør
- Smør en form som måler cirka 20x15 cm. (Vi sjekka alle formene vi hadde med en linjal, det nærmeste vi kom var 17x25, det funka fint.)
- Varm forsiktig melis og kondensert melt i en kjele på svak varme, til melisen er løst opp.
- Trekk kjelen av platen og rør inn kokosmassen.
- Hell halvparten av røra i formen og la det avkjøles i 5 minutter.
- I mellomtida blandes noen dråper rød konditorfarge inn i resterende halvpart av røra. (Her begynte det å bli veldig tungt å røre, mor måtte bistå tiåringene og fikk seg en styrkeøkt.)
- Fordel den nå rosa røra over det første, bleike laget i formen.
- Når røra har nesten stivna, skjær ruter, men ikke løsne de fra hverandre.
- Når røra er helt stivna, løsne rutene fra formen.
Pakkes i godisposer du tilfeldigvis har i skapet etter den gangen du trodde du skulle lage masse sukkertøy til jul, men ga opp fordi du syntes det ble så mye styr. Eller bare spis all kokosgodisen sjøl med en eneste gang. Eventuelt del med de du måtte ønske.
Lykke til!
Elisabeth
Hva er egentlig forskjellen på kondensert melk og vanlig melk? -Må- det være kondensert melk i oppskriften, eller funker det med vanlig også? Føler at dette er et veldig viktig spørsmål akkurat nå. :)
SvarSlettMå nok være kondensert melk, ja. Den er mye tykkere, på boks.
SlettSkjønner! :)
SlettTusen takk for at du deler oppskriften!
SvarSlettFra Tine : Kondensert melk er helmelk inndampet til halvparten av opprinnelig volum. Den selges på boks i Norge under navnet Vikingmelk.
Konsentrert melk, altså! Tænks! :)
SlettDet var godt å høre at de fikk ha en innsamlingsaksjon allikevel... jeg ble litt bekymret over sist innlegg. :-)
SvarSlettAha, vikingmelk ja! Tror jeg må prøve disse, altså:)
SvarSlettDette prosjektet forekommer meg noe lignende som OD (operasjon dagsverk, noe som Trollet meget sannsynlig vill måtte være med på i løpet av videregående). Ikke noe galt med tanken altså, men man ender veldig ofte opp med å betale ungene for å gjøre rent for penger (noe de bør gjøre gratis til vanlig...). Og mor betaler. Som alltid. Kommer faktisk på at min yngste datter skylder meg vinduspuss fra siste OD, det er vel ca tre år siden...
Jepp, er nok sånn ja...Helt enig i at de ikke skal ha betalt for arbeidsoppgaver de uansett bør gjøre i heimen.
SlettJa du skulle helt kalrt vært her ved min side nå - både for å være den blårussen jeg trenger i mitt lille store prosjekt, og ikke minst for å lage godis vi kan knaske på for å holde moralen oppe i sene nattetimer (jeg gikk ikke kokke- eller konditorlinja heller skjønner du...)
SvarSlettSer deilig ut.
SvarSlettEllen
Nam. Det der så FRYKTELIG søtt ut....
SvarSlettI fjor lagde jeg hjemmelaget Bounty - en knallsuksess :)
Jepp, fryktelig søtt og nesten like kvalmende som Bounty.
Slett