mandag 4. november 2013

Psssst, det er snart tid for juleverksted

Jada, vi har bare såvidt bikka november og jula og dens aktiviteter føles laaaangt fram i tid. Men det er bare en illusjon.

Hvert år fabler jeg om harmonisk stemning rundt kjøkkenbordet med papir, perler, ståltråd og annet som forvandles til den lekreste julepynt mens snøen daler stille ned i tussmørket på andre siden av vindusglasset.

Virkeligheten blir som oftest en helt annen. Vips er desember der, full av juleavslutninger på alle fritidsaktiviteter og skole, i tillegg til alle andre gjøremål som forventes den måneden, med frist den 24. og det passer liksom aldri å sette seg ned og julepysle. Den kosen blir rett og slett bortprioritert. (Og noen ganger klarer du å stelle i stand et verksted, men likevel blir det stress. Teori og praksis - link.)

Som med så mye annet gjelder det å legge noen kalorier i forberedelsene. Og forberedelsene til juleverkstedet gjøres nå. Jada.

Så dette er en vennlig påminnelse til deg, som i likhet med meg, drømmer om juleverksted med venner eller egne barn og andres barn:

Bestem allerede nå hva som skal kreeres, og samle eller handle inn materialer!


Hva som kan lages? Ta en tur innom Pinterest, verdens beste sted for inspirasjon og lagring av idéer.

En stor suksess hos både store og små innerst i veien i fjor, var papirjulekuler. Søstrene Grene hadde mye fint papir til det formålet.
Det ble en hel del papirstjerne også, etter at vi fikk dreisen på det. Anbefaler "How to make a German paper star" del 1 og del 2. Ferdige papirremser fikk jeg også tak i hos de samme danske søstrene.
Stor papirstjerne til vinduet har jeg laga hver jul de siste åra.

Perle-hjerter står på planen for i år.

Med syltetøyglass og tusj kan du lage søte lyslykter.

Har du symaskin kan du pynte med Barbros fine stjerner.

Samme Barbro har også inspirert meg til å lage hjerter og andre figurer i silkisleire.

Snøkrystaller av plastperler er en klassiker, men hva med en elg eller gris eller lignende?

Nøkkelring med trekuler er raskt og superenkelt å lage, selv for små barn eller klønete utålmodige voksne.


Sånn, da kan du svinge innom ebay og handle perler, nøkkelringer, dingser og sånt. Er du usikker på hvordan du skal oppføre deg der, sjekk mitt gamle innlegg Ebay for dummies


Og til slutt, bestem dato(er) for juleverksted og plott det inn i kalenderen!


Med ønske om god førjulsstemning.
Elisabeth 

9 kommentarer:

 1. Her er ho i gang! Det blir ikke tid til noe juleverksted hos oss, trur jeg. Men har hørt rykter om at det kanskje blir smultringverksted?...;)

  SvarSlett
 2. Planlegging er halve arbeidet :)

  SvarSlett
 3. Så sant - det blir fort stress, for nå flyr tida så sabla fort! Likte godt tipset om nøkkelringene - enkelt å lage for store og små :)

  SvarSlett
 4. Har tjuvstarta juleverkstedsesongen litt vi og! Man må jo ta det når man har tid og lyst! Blir det bare stress er det ikke moro for noen! Lurt å begynne å planlegge litt! Heller juleverksted enn å vaske rundt ;) ;) Ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. Hehe, kjenner meg godt igjen i dette ;-) Takk for gode tips!

  SvarSlett
 6. Ånei, jeg visste det var noe jeg hadde glemt! JULEVERKSTED!
  Takk for førjulsstress. ;)

  SvarSlett
 7. Du har så rett, så rett :-P Jeg har pleid å ha juleverksted for tantebarn og fadderbarn, og det har vært veldig koselig....men da har jeg ikke hatt eksamen 13. desember. Vet rett og slett ikke hvordan jeg skal rekke over det i år :-( Men jeg fikk noen tips på hva jeg kan lage i tilfelle da - ungene er fra 4 til 10 år, og det er ikke bare bare å finne noe som passer for alle.

  Kanskje jeg kan lure dem med meg når vi har juleverksted på jobb?? Vet at jeg i alle fall skal være med både 6. og 7. trinn - sikkert ingen som merker om det blir en unge eller to ekstra ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...