fredag 17. desember 2010

Klage til Posten Norge

Kjære Posten
Dere viser nå om dagen titt og ofte glade, rødkledde postenansatte på tv.  En av disse glade, røde uttaler "Om sommeren, da lader vi opp til desember!". Og ved siden av står en annen rødkledd som smilende prøver å overbevise oss med "Jaah, koselig, det".

Vel, Posten, dere har ikke lada opp nok!

Torsdag den 16. desember mottok jeg en spennende konvolutt i min postkasse. Ja, en konvolutt, sendt som ordinær brevpost, ikke postpakke med omvei via postkontoret, eller rettere sagt post i butikk, med hentelapp som forsvinner mellom reklamen fra Euroshop, Coop og Princess. Nei, ikke heller en stor konvolutt som postbudet forgjeves prøvde å dytte ned i postkassa. Neida, denne konvolutten fikk plass i kassa med god margin.

"Åpnes 15. desember", sto det på konvolutten.

Dere skjønner, det er ikke hver dag jeg får så spennende konvolutter og det viste seg at det var godeste Namaste som hadde trukket meg ut i sin sjenerøse adventskalender. Og Namaste bor ikke i Abu Dhabi, Kuala Lumpur eller Addis Abeba. Neida, konvolutten hadde kun reist den korte veien fra Haugesundsområdet. En strekning på 459,9 kilometer, en strekning som i følge gule siders kartfunksjon lar seg å kjøre på 5 timer og 46 minutter. La oss runde opp til 6 timer for innlagte tissepauser på turen.

6 timer står i sterk kontrast til de 5 dagene denne sendingen tok. Ja, den ble sendt lørdag og kom fram torsdag. Det må ha vært noen seriøst lange tissepauser, Posten. Kanskje dere bør sjekke vedkommende sjåfør for prostata, jeg hører det kan gi problemer med vannlatinga og er visst nokså vanlig blant menn litt oppi åra. Er det kvinnelig sjåfør som har vært involvert ville jeg sjekket kredittkortet hennes i det aktuelle tidsrommet. Vedder dere finner noen stopp ved Stoff og Stil, Ikea eller Hadeland Glassverk.

Avsender hadde altså tenkt at jeg skulle fått denne minst en dag før den 15. og da skulle jeg plassert konvolutten lett synlig i heimen og mitt forventningsfulle blikk skulle med jevne mellomrom sveipe over denne konvolutten med uavslørt overraskelse. Og den 15. skulle jeg flerre opp konvolutten og avsløre dens innhold. Ja, tenk, Posten, det var det som var planen.

Så jeg foreslår følgende: Lad opp de røde batteriene bedre neste sommer!

Jeg regner  forresten med at dere har nok å henge fingra i akkurat nå. Ja, de samme glade, rødkledde har terpa i ukesvis nå at det var akkurat den 16. desember vi skulle sende julekorta våre. Ja, vi gjorde det da....

Med vennlig hilsen Elisabeth innerst i veienInnholdet i den spennende advenstkonvolutten; Herlig hekla klut i lekre farger og søtt kort fra ND! Tusen takk, Namaste!

11 kommentarer:

 1. Ja det var da volsomt lang tid, kjedelig!!
  De smiler så flott på reklamen, men her i mitt distrikt bor kun gretne/sure postdamer :0

  Nydelig kort og fin duk, heldige deg!!!

  SvarSlett
 2. Helt enig!
  Jeg fikk min pakke etter "kun" 4 dager, bor jo tross alt litt lenger unna... helt på Østlandet!
  Nå skal ikke jeg klage sånn innmari siden dette var gevinst nr 3 (!!!), men DET tør je banne på at Posten ikke husker!
  Nei, de rødkledde får legges til lading rett over nyttår, tror jeg!

  Ha en fortryllende helg!

  Klem, Rosa

  SvarSlett
 3. Herleg innlegg og kjedeleg at det tok så lang tid. Ønskjer deg ei fin adventshelg.

  SvarSlett
 4. Legg dem til lading! I anledning dagen, at det er en uke til julaften og at vi har et hav av tid til alt mulig annet smelelr jeg til med en liten oppfordring/utfordring til deg: fortell om tre bøker/forfattere som betyr mye for deg.

  SvarSlett
 5. Det var jammen meg ein god start på dagen å sjå at du hadde klart å få te et så hærligt og treffande innlegg ut av detta :o)
  Glad eg kan inspirera, og overvelda øve faktainnsamlingen din her ;o)

  E redd den lite utlada posten føre te at det blir flærre som får adventspakke for seint framøve, men då får eg tenka at det e tanken så telle ;o)

  Ha ein aldeles strålande dag, du strålende!

  SvarSlett
 6. Du får trøste deg med at den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves:-) Koselig adventspremie du fikk.

  Og så håper jeg posten rasker litt mer på med julekortene mine som enda ikke har funnet veien til postkassen...

  SvarSlett
 7. Så flott kalendergave!
  Og godt at den kom fram, tross alt;)

  SvarSlett
 8. Ha,ha! Du får det sagt :)
  Gratulerer med pakke åkkesåm.
  God helg!

  SvarSlett
 9. Syns at det går treigere og treigere med den posten jeg. Venta også på en pakke i over 10 dager. Må være noe blæregreier som går innad i Posten.

  SvarSlett
 10. For en fin gave!

  Ting tar tid i Posten om dagen. Sånn er det bare. Vi glemte en hodepute til minstetøtta da hun overnattet hos bestemora i helga. Den måtte sendes per post. Den ble postlagt mandag morgen, og kom til oss torsdag. Vi snakker 15 mil. 2 timers kjøring. Ja ja, bedre sent enn aldri, er det noe som heter. Det er vel tilfelle for oss også :-)

  SvarSlett
 11. Jasså, så det sier de.. Da tenker kanskje postansatte i Finnmark at de har unnskyldingen klar siden det ikke er mye til sommer her. For her tok det fem dager for et brev å komme seg rundt fjorden, en tur på 17 mil..eller en flytur på 15 minutter (take-off og landing inkludert).

  Men ser at portoprisene skal opp igjen på nyåret så regner jeg med at de ekstra kronene skal brukes til å sendes Postansatte til Egypt eller no på ferie så oppladningen går bedre til neste års julestafett :)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...