fredag 3. desember 2010

Kjære kronprinspar, har dere plass til en til?

Kjære kronprinspar

Jeg har fått med meg at dere for tiden er på langtur, hele familien. Hele to måneder skal dere besøke fjerne land. Jeg har notert meg at dere selv ikke ønsker å kalle dette en dannelsesreise. I følge Wikipedia er en dannelsesreise "en reise som har til formål å utvikle personligheten ved å gi den reisende innnsikt i og forståelse av andre kulturer".

"Vi håper å vise barna våre litt av verden, at det finnes mange kulturer og mange måter å leve på",  har De uttalt til nrk,  Deres Kongelige Høyhet.

Ja, samme hva vi kaller denne reisen utenom vanlig feriesesong. Har dere plass til en til på denne turen? Vi tenker på en sjuåring som kunne trengt å oppleve andre kulturer, at det finnes andre måter å leve på. Vi kan tilby en slik sjuåring.

Hun er stort sett kjekk og grei, kan vaske og kle seg selv. Tannpussen er heller ikke noe problem, nesten alle tennene mangler for øyeblikket og skulle det ramle ut en til under turen, så har hun slutta å tro på tannfeen så det stilles ingen krav til klingende mynt i et vannglass.

Ja, ikke det at jeg ikke tror dere ville være bemidlet til å imøtekomme et slikt eventuelt ønske, men det blir sannsynligvis ikke nødvendig.

Hun er sosial og omgjengelig og leker godt med alle, sikkert også de andre barna dere har med på turen. Det hun ikke er så god på, er å dele ting og oppmerksomhet, enebarn som hun er. Her er det med andre ord rom for forbedring og selvutvikling underveis.

Jeg ser India står på reiseplanen. Det er flott. Der tenker jeg en sjuåring kan få oppleve at ikke alle barn har sitt eget rom samt et stort hus hvor man kan slenge rundt seg med alle sakene sine. Om barnet samtidig får en forståelse for at ikke alle barn får all plastikken de peker på i lekebutikken og at det ikke er lov å være misfornøyd med kalendergaven, og heller ønske seg en kjøpekalender med vonde sjokoladebiter i stedet for pakkekalenderen hennes mor med stor flid har ordna, ja da er mye gjort.


Foto fra kongehuset.no, redigert med respekt

Jeg håper dere også vil legge turen om et land med hungersnød, eller i det minste et område med mangel på mat. Å skippe frokost og lunsj har hun allerede lært seg helt på egenhånd, men finnes det et område hvor det kun serveres grønnsaker? Noen ukers opphold i et slikt område innbiller jeg meg ville få en sjuåring til å sette pris på sin brokkoli her hjemme. I det minste venne ganen til denne grønne veksten og dens like.

Så kjære kronprinspar, har dere plass til en til på turen?

Elisabeth

PS. Kom på at passet hennes har utløpt, men det er kanskje ikke noe problem om man er på tur med Norges kronprinspar? Hvis ikke, ordner vi et hastepass, den kostnaden skal vi ta.

17 kommentarer:

 1. HAHAHA! FANTASTISK, Elisabeth:-D
  Du er GOD med ord, det er Snickers & Twist!

  Riktig god helg, både til deg og barnet;-)

  Klem, Rosa

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Hehe. Fantastisk tegning der!
  Vi skulle vel alle hatt en dannelsesreise en gang i livet. I hvertfall i barndommen. Kanskje de tar med seg en krabat under ett år også, som slenger rundt på mat og flasker og biler og grøt?

  SvarSlett
 4. Hehe! Det skulle vore obligatorisk for fleire ungar det der, ja!

  SvarSlett
 5. Hehe, ja en sånn reise burde vært pensum på barneskolen..
  :)

  SvarSlett
 6. Heisan!
  Tusen takk for hyggelig hilsen på bloggen!
  Måtte smile av dine fabuleringer og refleksjoner! Du er super på ord og det var flott å lese innlegget ditt!
  Ha fine adventsdager!
  Hilsen Kaspara

  SvarSlett
 7. Aner eg ein viss bitterhet her? ;)Barn som er misfornøyd med kalendergavene har vi her i huset og... Ein gang endte det med ei stk sur mor og ein dag uten kalendergaver. Da slutta dei å klage, men vi ser fortsatt ikkje gledestårer når dei opner ein pakke med ullsokker.
  Ang dannelsesreisen:
  Det måtte jo vært perfekt for det gode kronprinsparet med selskap til Ingrid Alexandra! Du får sikkert napp på denne forespørselen.

  SvarSlett
 8. Haha, herlig!
  Her i gården var beskjeden klar etter 2 dager med nyttige ting i kalenderen: -Mamma, jeg vil ha leker i kalenderen imorgen... (kunne trengt å være med på deler av turen hun også..)

  SvarSlett
 9. De har vel reist allerede, og du sender vel ikke Trollet av gårde med Air India aleine?
  Men alle norske barn ville hatt godt av en dannelsesreise.

  SvarSlett
 10. Hehe, spent på svaret du får :-)

  Godt skrevet!

  SvarSlett
 11. *flire* Kjempebra!! :D

  Jadda, her er det noen esker fra midten av 80-tallet fant jeg ut. Operasjonssalen er visst typ 1985. Og nå har jeg dilla. Ser på vintage Playmobil på Ebay. Og sikler på alt jeg husker jeg ønsket meg. Hahahaha! Hedda er jaggu heldig. ;P

  SvarSlett
 12. Ha, ha, helt herlig, Elisabeth:-) Har en likesinnet her i huset som også kunne hatt godt av en sånn tur...

  SvarSlett
 13. Ha ha! Og illustrasjonen var enestående!!!!

  SvarSlett
 14. Janet og Eirin; Takk for kompliment på illustrasjonen. Jeg kan jo ikke fotoredigering og lo godt av den der selv. ☺

  SvarSlett
 15. Dannelsesreise er tingen! Jeg ville nå heller sendt mannen min enn ungene ;) ja ja.....

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...