mandag 6. desember 2010

Jakten på julestemninga - luke 6

Heisann, uhu.

Hvordan går det med juleforberedelsene?

Snø må til for å få den rette julestemninga, synes jeg. Min utvandrede fetter Ulf påstar han ikke savner snøen der han prøver å spre julestemning, eller christmas spirit, som de sier i Florida.

Personlig ville jeg savna snøen, litt snø på en grein og vips er man liksom klar for mer påfyll av juleting. Så i dag har jeg vært ute og akt. Jeg skjønner ikke hvorfor disse brettene kalles rumpeakebrett, forresten. Familiebrett kaller vi dem i Ugleskogen. Brrrrrr, det var litt kaldt, men heldigvis hadde jeg ørevarmere på.Om du også vil ha slike ørevarmere så kan du for eksempel sjekke denne strikkelenken. Å drive med håndarbeid gir mange julestemning og det er julete koselig å gi bort noe selvlaga til jul, ikke sant?

Og i dag skal jeg få gi bort noen små førjulspresanger i form av disse kule klistrelappene.Av de som kommenterte på gårsdagens luke har jeg trukket ut Guro og Siri. Send adressene deres til min assistent, så blir det gave i postkassa om noen dager.
Lager du mange julegaver?

Juleugla Julia

Julekalenderen "Juleugla Julia: Jakten på julestemninga" går hver dag fram til julaften vekselsvis her og hos Pias verden. Alle som legger igjen en kommentar er med i den store trekninga 24. desember hvor det hele avgjøres. Hvem får gi Juleugla Julia et nytt hjem?

22 kommentarer:

 1. jeg er godt i gang med juleforberedelser. Vasking består av en god helgevask, og det er det for tidlig til enda. To typiske julekaker er i boks, og flere blir det ikke i år. Jeg er lei av å kaste kaker til påske. men har en del andre ting i fryseren da. Har igjen en gave eller to. Og ellers tar jeg det med ro.

  Håper den verste kulda har gitt seg, og vil gjerne ha litt mer sne før jula setter inn. Jeg har til og med klart å fikse litt fri i jula, selv om jeg må jobbe 1. og 2. juledag.

  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 2. Klart jeg lager julegaver!! Eller, det vil si; Jeg holder på å lage en gave. Som kanskje blir ferdig til jul.. Hvis ikke får det bli bursdagsgave i februar. Det er faktisk bare en strikket barnelue, noe som sikkert enkelte synes burde vært gjort på en kveld.. Men den blir fin da :)

  SvarSlett
 3. Hei! Ja, jeg prøver å lage mange av julegavene selv, syr og strikker. Jeg synes det er noe av kosen og synes også det er kjempestas å få hjemmelaga gaver, da jeg vet hvor mye tid og arbeid som ligger bak :)

  Du får ha en fin og kreativ uke! Her kom snøen plutselig! Aking er GØY!
  Klem

  SvarSlett
 4. Hi, hi, herlige og kledelige ørevarmere:-) Det blir nok en og annen hjemmelaget julegave i år og tenker jeg:-)

  SvarSlett
 5. Jeg tror det blir tre selvlagede julegaver i år. Kan ikke fortelle hva det er, of course. Det er jo hemmelig. Tudelu....
  :)

  SvarSlett
 6. Her blir det mange hjemmelagde julegaver, i form av bilder med ungene selvsakt. Annet håndarbeid overlater jeg til de med talent for det ;)
  Det er noe som heter "skomaker bli ved din lest" eller noe i den duren *fnis*

  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 7. He he, flotte ørevarmere;-)
  Her kommer det alltid litt hjemmelaget fra,gjerne ei kransekake og en juledekorasjon eller noe annet som passer mottakeren :-)

  Ha en fin dag!

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 8. Heisann, så fint å høre at vi har det på AKKURAT samme måte når det kommer til lysmansjettsortering.. ;)

  De merkelappene var jo bare suuupre!

  Og ps jeg tror vi som ikke vasker vinduene før jul får en mye bedre jul!! Jeg skal iallefall ikke! :)
  mvh Gry

  SvarSlett
 9. He he ja kan jo ikke la ugla fryse ;)

  Her lages alle julegavene.....jepp!! Travle tider.

  SvarSlett
 10. Veldig greit å ikke fryse på ørene da ;-) Her er det massevis av hjemmelagde julegaver - en glede både å gi og motta :-)

  SvarSlett
 11. Jeg kan med hånden på hjerte si at det blir null hjemmelaga gaver fra meg i år.

  SvarSlett
 12. Jeg skal sy ullkjoler til jentene mine, jeg må ta netter til hjelp for å rekke, det, tror jeg... og så syr jeg vimpler som også blir noen små julegaver. Men det er liksom en strek i regninga at eg har tatt på meg vikar-oppdrag samtidig som jeg har en del designoppdrag, da går kveldene litt for fort...

  Kom deg inn i varmen igjen! :)

  SvarSlett
 13. Hellandussen. Ørevarmere og, nå! Eller sokker da. Det er fint med flerbruksting!

  SvarSlett
 14. Hehe, fantastiske ørevarmere :)
  Her er juleforberedelsene stort sett ikke kommet lenger enn å bli skrevet ned på ei liste ;) men julegavene begynner å komme i boks da! veldig greit å ha modern på besøk, så hun ordna et par av tingene på lista mens jeg lå rett ut med feber ;)

  SvarSlett
 15. Hurra, jeg vant! :D Tuuuuusen takk Julia! :)

  Angående hjemmelagde julegaver så var jo planen det ja. Meeeen, den gikk som forventet ganske skeis. Jeg hadde jo ikke tatt med i beregningen at man skal lage ganske masse stæsj på utallige juleverksteder før jul også. Og juleverksted + julegaveverksted ble altså WAY out of my league. Men jeg har filtet mange sopper på juleverksted da, kanskje jeg kan gi bort dem?? :)

  SvarSlett
 16. hjemmelagde julegaver blir det noe av ja.. . og noen kjøpte også :)

  SvarSlett
 17. Skulle ønske jeg kunne rope JA! Men dessverre blir det bare med tanken. Om ikke en kurv med forskjellig småting i kan kalles for hjemmelaget gave;) Men til neste år, da skal det lages... Også får jeg håpe jeg husker det i tide:) Gavene er jeg nemlig ferdig med for i år:)
  Snø MÅ være tilstede for å oppnå den absolutte høyden av julestemning og glede!

  Ha en strålende tirsdag:)

  SvarSlett
 18. Glemte å skrive i går - hiver meg inn i dag.
  Jeg håndarbeider ikke gaver. I julen skal man være snill med de man er glad i. Men jeg gir bort mat. Jeg sender litt godsaker rundt omkring, noe er ferdigkjøpt og jeg vet det blir satt pris på - andre ting lager jeg selv. Dette får jeg ros for, vi får se om jeg får godlyder i form av smatting i år også.

  Julestemningen er i hus :-)

  SvarSlett
 19. Fantastiske ørevarmere, forresten. Helt ubetalelige.

  SvarSlett
 20. ;-) Nå kom til og med jeg i litt julestemning. Praktfull ugle med regelrett pene ørevarmere.

  SvarSlett
 21. Til NESTE år skal jeg lage hjemmelagde julegaver, da! Begynner i januar...

  SvarSlett
 22. Jeg lager noen julegaver. Har sydd litt, men tør jo ikke legge ut bilde av noe. Man vet jo aldri hvem som leser bloggen (ref to mørke herrer over her). MEN jeg har ikke bakt noe. Og bør kanskje ha litt dårlig samvittighet for akkurat det?

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...