fredag 10. desember 2010

Jakten på julestemninga. Luke 10 - hønelotteri

"Hver mann sin høne", uttalte daværende landbruksminister Lars Sponheim i 2004 da landet sto overfor en alvorlig eggmangelkrise før påske.

Og nå er det dukket opp en høne her i gården også! Hallo, det er da vel ikke noe som heter "Hver ugle sin høne" heller. Hadde denne høna i det minste verpa egg og vært nyttig på en måte, men neida. Denne høna er en Slengkysspute, kun til pynt. Heldigvis, kanskje.Bedre med en ugle i hånda enn ti høner på taket, sier nå jeg. Men egg er jo ålreit. Bare man ikke tenker på at det kommer fra en hønerumpe kan man kose seg med omelett og eggedosis. Men jeg foretrekker rene egg i kartong.Jeg hører man kan leve av høna si. Det har jeg ingen planer om,  jeg har bare lyst til å få denne høna ut av huset. Dette er ikke et hønsehus. Har du lyst på'n? Vær så god! Høner trenger et trekkfritt hus, har jeg lest, men la oss si at det trekkes en blant kommentarene til dette innlegget som skal få hele hønetrekket med retrobaksida. Link gjerne til dette innlegget ved å bruke bildet under her. Vinneren annonseres mandag.Ja, det kan gå dit høna sparker.

Høne kan muligens være et alternativ til ribbe og pinnekjøtt i jula, har du lyst på høne?

Juleugla Julia

Julekalenderen "Juleugla Julia: Jakten på julestemninga" går hver dag fram til julaften vekselsvis her og hos Pias verden. Alle som legger igjen en kommentar er med i den store trekninga 24. desember hvor det hele avgjøres. Hvem får gi Juleugla Julia et nytt hjem?


46 kommentarer:

 1. Jeg vil gjerne ha hønepute! De slengkyssputene er bare så kule! Men jeg får vel egentlig kanskje ikke bli med på trekning...

  SvarSlett
 2. JA! :D Kommer det fra eggoholikeren Guro. Minimum 2 kokte egg går ned på høykant hver dag, jeg ELSKER egg :) Så ei hønepute hadde vært perfekt.

  God helg!

  SvarSlett
 3. Jeg vil gjerne være med på trekning! Her er det stort behov for utskfting av puter ettersom den firbeinte sniker seg opp i sofaen og ruller seg på alt vi har av puter og pledd. Siden hun har en viss skepsis mot hønene borti gata ville det vært mulighet for at en hønepute ville fått ligge i fred!

  SvarSlett
 4. Ja takk, e vil mærr enn gjerna ha den høna der :o)

  Eg og veeeldig spent på om eg får sjå deg på et kinolerret nær meg snart ;o)

  Takk for hilsen, den varma på den tunge dagen i går

  SvarSlett
 5. Høneputelotteri vil eg bli med på! :)

  SvarSlett
 6. Jeg vil ha en hønepøne! Som sier kakelyky. Det er ihvertfall det Lillebøll mener at høna sier. Og oldemora til Lillebøll. Hvordan skal jeg fortelle henne at nesten alt oldemor sier er tull hvis ikke jeg har en hønepute å illustrere med?

  SvarSlett
 7. For et morsomt innlegg. Dere er utrolig oppfinnsomme.

  Ja takk, jeg vil gjerne ha slengkysspute.

  Hilsen Åshild

  SvarSlett
 8. Jeg vil ha høne :-) Faktisk vil jeg ha fler, men Bustemannen påstår at det er det ikke plass til, for vi har ikke plass til en snøfreser engang... Og bare så det ikke blir noe kluss: Det er levende høner jeg snakker om her, vi vurderer ikke bigami for så å døtte de andre hønene ut i et trangt skjul...

  SvarSlett
 9. Hvem har ikke lyst på en sånn hønepute? Å sette rompa sitt ned på til eggefrokosten søndag for eksempel, må jo være en drøm.
  Og om ikke annet for å befri Jugla fra en konkurranse om heimen på den måten.

  SvarSlett
 10. Nope, til hønemat i jula!
  Jeps, til luciahønepute!

  SvarSlett
 11. Jaaa, de putene er kjempekule :-)

  SvarSlett
 12. Livet må da bli bedre om en har en slik pute i sofffan sin :)) Seier ja, takk,eg !!

  SvarSlett
 13. Det kan godt trekke på meg! Jeg har et godt og trekkfritt kosehjørne til denne høna, og skulle ugla få lyst til å holde henne med selskap er hun virkelig hjertelig velkommen hun også!

  :D

  SvarSlett
 14. Jeg vil gjerne ha hønepute! Jo flere dyr i sofaen jo bedre:)

  SvarSlett
 15. Jeg ønsker jeg jo faktisk høneR jeg da ;). Kan man være budeie uten noen gang å ha eid en hønseskokk, sier jeg? Men mannen er skeptisk, så det blir nok med visjonen.

  En hønepute hadde ikke vært å forakte ;).

  SvarSlett
 16. Jeg har faktisk et hønehus,med 8 kaklende venner til den fine høneputa!
  Men det er klart.. er jeg så heldig og vinner,skal den få hedersplassen her i menneskehuset,ellers er jeg redd den ikke er fin særlig lenge.. ;-)

  SvarSlett
 17. for en kul pute1 Jeg kjøpte en gang kyllinger. Det ble det 5 haner og 1 høne av.....ikke helt som planlagt og lite egg ble det....høna hadde jo annet å gjøre.

  SvarSlett
 18. Siden jeg bor på en gård uten høner, burde jeg i hvertfall hatt en høne pute!! Krysser alt jeg har i håp om at gården endelig skal få ei høne...
  Klem fra Igi

  SvarSlett
 19. Klukker som ei høne, og legger et skrevent egg inne hos deg. Kanskje ugla tar med seg puta og flyr min vei? Den hadde gjort seg som plommen i egget (uten det flytende klisset) i sofaen vår. Jaaa! =D
  Gliste godt da jeg leste her i dag. Null hønesalg her i gården heller nei, og tanken på hvor eggene egentlig kommer fra er herved retusjert. ;P

  Takker for hyggelig kommentar om lappeteppet mitt. Det ligger nok sydd inn litt edder og galle i det, så godt det bare skal bo hos meg. ;)

  God helg! :)

  SvarSlett
 20. Det er klart jeg har lyst på høne pøne! Og juleugla Julia er selvsagt også hjertelig velkommen til gards;-))

  SvarSlett
 21. Haha, morsom pute og innlegg. Jeg gir gjerne høneputa et nytt og godt hjem.

  SvarSlett
 22. Herlig pute.
  Har en gutt på 18 mnd - og han hermer dyrelyder. Må le litt når jeg forestiller meg han går rundt med puta og klukker.

  Mvh astrid.d@gmail.com

  SvarSlett
 23. Kunne gjerne tenke meg en høne pute

  Ha en fin kveld

  klem til deg

  SvarSlett
 24. klaklaklaaa kla k klakk! Klakk høne klaklakla. Kla a kla klakk. Klakka. Hahaha

  SvarSlett
 25. Jeg vil gi den ett nytt hjem! :-)
  Heerlig

  SvarSlett
 26. Der har vi et godt alternativ! Jeg har faktisk gått rundt og ønsket meg skikkelig høner som virkelig kan verpe, men med tre hundre, hvorav to fulgehunder, i huset går jo ikke det! Jeg blir selvfølgelig med på trekninga !

  SvarSlett
 27. Jeg ønsker meg en hønepute. Da jeg var liten hadde jeg faktisk en ekte høne som kjæledyr. En høne som lød det da vakre navnet Gullhønen. Kjærlighet!

  Denne puten vil være et vakkert minne om den-gang-da ;-)

  Men her gjelder det kanskje ikke å fri til følelesene dine med sentimentale barmdomsminner (For da hadde jeg smørt på med sørgelige detaljer fra begravelsen til Gullhønen..)- men bare håper at egen kommentar blir plukket ut..

  Krysser fingre!

  SvarSlett
 28. Jeg vil gjerne ha høne! (Tenk så glad mannen blir når jeg har to! Dobbel glede!)

  Kathrine

  SvarSlett
 29. Som tidligere hønseeier hadde det vært veldig kos med en hønepute. Veldig kul, var den:-)

  SvarSlett
 30. Hehe!Så artig. Klart jeg er med.

  SvarSlett
 31. Jeg vil gjerne ha en hønepute! Er jo ei ekte hønemor!

  SvarSlett
 32. jeg ønsker meg virkelig en slengkysshønepute. jeg har nemlig kamuflasjehøne (sånn til å putte posen fra vinkartongen inni)da matcher det jo perfekt med hønepute , og så er jeg en hønemor . God advent !

  SvarSlett
 33. Høne-pøne-pute, ja takk! :-)
  Iwestre@broadpark.no

  SvarSlett
 34. Jeg vil gjerne ha hønepute, morsom =)
  Karen E
  geipaul2@online.no

  SvarSlett
 35. Vil gjerne adoptere Høna! :) Superfin:)
  -synnøve-

  SvarSlett
 36. Kan høna komme til en mann?
  Er det kjønnskvotering i slike trekninger?
  Det ville jo øket sjansene mine noe voldsomt.
  Er det regler om slektskap til den/de som arrangerer trekningen? (ønsker jo ikke at dere ornitologdamene skal komme i klammeri med lotteritilsynet)

  Men jeg liker høna..

  Pia har adressen min..

  HI

  SvarSlett
 37. Jeg elsker høner! Vil ha... ;-)

  SvarSlett
 38. Hei!! Jeg vil gjerne være med på kampen om høna;)

  SvarSlett
 39. JEg vil gjerne være med.
  Mvh Nina
  ninasjoevold@gmail.com

  SvarSlett
 40. Bjørg (hønseeier)13 desember, 2010 00:49

  Endelig ei innehøne!
  Selv har jeg ni frittgående bevingede i hønsehuset. 7 høner og 2 vekkerklokker av noen haner (men du våkner IKKE av galinga når du først har blitt vant til dem). Og med frittgående mener jeg fritt, de kan gå til verdens ende om de vil. Men det vil de heldigvis ikke :-)
  Har lyst på den puta jeg også...

  SvarSlett
 41. den kan gjerne få bo her :)

  SvarSlett
 42. SlengkyssUgla♥ mi, som jeg fikk til bursdagen min, er litt ensom i sofaen. Så kanskje den trenger ei høne å plukke med/på/...? Ja, det tror jeg den trenger. Veldig. Særriøst, lissåm!
  ...og dessuten er jeg fryktelig hes...

  SvarSlett
 43. ...en dag, som jeg klarer å våkne nok, skal jeg begynne å lese alt før jeg hiver om meg med kommentarer... For joda... Jeg hadde jo egentlig registrert at den puta var gitt bort. Men i min iver etter Slengkyss, glemte jeg det. Så det så...
  Neste år, kanskje? Nyttårsforsetter er jo til for å brytes, så kanskje jeg skal ha som forsett å lese alt neste år? :P

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...