lørdag 18. desember 2010

Jakten på julestemninga - luke 18 Julekort

Hallo godtfolk. Hvordan går det, blir det noe julestemning hos deg?

Jeg har skrevet julekort. Det tenkte jeg skulle få opp stemninga. Litt passende musikk på stereoen, for eksempel "Sinnsyk Ugle", litt tranbærjuice i koppen, museører i godteskåla. Så fram med papir, limstift, bilder, konvolutter, klistremerker, glitterlim og frimerker.Men la oss bare innrømme det, julekortskriving kan fort bli alt annet enn en koselig førjulsaktivitet. For det det er mye som kan gå galt. Man går tom for ord, tom for konvolutter og tom for frimerker. Og limet kommer på finurlig vis alle andre steder enn mellom bilde og kort. Ja, om man i utgangspunktet har funnet et representativt bilde for årets julekort. Et bilde som viser familien, eller i det minste familiens yngste, i lykkelig harmoni mellom høyballer og julegriser.

Og noen går et steg lenger i å skape munter stemning ved juletider.


awkwardfamilyphotos.com

Nuvel, mine kort er på vei rundt jordkloden med Uglepostverket.

Har du fullført julekortskrivinga?

Juleugla Julia

Julekalenderen "Juleugla Julia: Jakten på julestemninga" går hver dag fram til julaften vekselsvis her og hos Pias verden. Alle som legger igjen en kommentar er med i den store trekninga 24. desember hvor det hele avgjøres. Hvem får gi Juleugla Julia et nytt hjem?


11 kommentarer:

 1. Har nok sendt noen men på langt nær så mannge som da barna var små....har noen ennå som skulle vært sendt men....
  Ha en fin dag
  Klem til deg

  SvarSlett
 2. Vi forener krefter nå, mannen og jeg, med de aller siste.

  Hilsen Åshild

  SvarSlett
 3. Bildene ligger så vakkert i bunker og venter på å bli limt inn, skrevet på og puttet i egnet konvolutt og skrevet på igjen og så sendes.
  Ikke så fine som eksempelbildet - og lite glitter... men det blir nok...

  SvarSlett
 4. Hehe, nydelig julekortbilde du hadde funnet frem der! Vi fikk skrevet og postet samtlige 42 julekort (puh!) i går, det var en lettelse å slippe dem i postkassen!

  SvarSlett
 5. Julekortene er laga, skrevet og sendt (innen fristen) - og det er en lettelse å være ferdig :-) Stressa meg mer før, for da tenkte jeg at jeg måtte skrive forskjellig på alle kortene - men ettersom det er forskjellige personer som får dem, så trenger jeg jo ikke det ;-)

  Ha det godt og klem fra Siv

  SvarSlett
 6. Har igrunnen roa litt ned på julekortskriving. Har sendt iveg dei få eg skriv :)

  SvarSlett
 7. Først tok jeg bilder. Mer eller mindre vellykka. Så åpna jeg photoshop og knota sammen noe. Så sendte jeg bestilling til Nfoto og satt meg ned og venta. 50 kvadratiske julekort kom med postmannen. Sammen med 40 konvolutter. Ikke 50 som jeg trengte... Så var det å få adresser på de konvoluttene jeg hadde, og de som ikke fikk konvolutt, skrev jeg til og fra bakpå med en tynn sprittusj. Dagen etter tok Far i Huset de kortene som skulle sendes med Posten på jobben og fikk sendt dem. De resterende ble utdelt.
  Unntatt 3. De mangler jeg adresser til... Men det kommer vel etterhvert, tenker jeg. Ellers så får dem ikke! Når dem ikke gidder å stå oppført på 1880.no/1881.no/1888.no. Så det så.
  Ja, og de som ikke får julekort i papirutgave, får dem på e-post. Enkelt og greit.
  Så for å oppsummere ( - noe jeg har blitt sabla flink til i det siste.... - ):
  Julekorta er ferdige! Flink jente og klapp på skulderen til meg. :D
  Det samme er samtlige julegaver. Og enda stresser jeg inni meg, for jeg føler at det er noe eller noen jeg har glemt. Men det er det ikke, for jeg har selvfølgelig en utfyllende liste i Excel.
  Og en dag - helst veldig snart - så skal jeg pakke inn resten av gavene også. Men nå er det bare de gavene som vi selv skal ha med oss som gjenstår. Resten har fått sine.
  Jo... jeg er i rute! :D

  SvarSlett
 8. Jepp, ferdig! Men alle er ikke sendt...

  SvarSlett
 9. har sendt noe. Har skrevet noen fler som ligger på kommoden i gangen og venter på nissen. Jeg skal skrive fler som da naturlig nok blir nyttårskort. . . Kombinerer takkekort og julekort i år. 2 ugler i en smekk :)

  SvarSlett
 10. Jeg må bare justere litt på korta først... Hmf...

  SvarSlett
 11. I år kunne vi endelig gjøre det enkelt. Et bilde av poden, god jul og godt nytt år, og en fotoleverandør.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...