søndag 12. desember 2010

Jakten på julestemninga - luke 12. Å tenne lys

Stearinlys skal vissnok være så koselig og stemningsskapende. Jeg synes i grunnen det er litt pes med all den der lystenninga. Telys, for eksempel, de varer jo bare noen timer og så må de byttes og så er det den der klemte veka som må pelles fram og så kommer man ikke til nedi telysestaken og....ja. Pes!

Men i dag er det tredje søndag i advent og da er det påkrevd med tre tente lys mens man messer noe om lengsel, håp og glede og oss som er tilstede. "Tilstede" er jo selvfølgelig brukt kun for rimets skyld. Alle normale folk og dyr sier jo "oss som er her", sant?Nå ble det vel julestemning eller hva? Lystenninga bød på utfordringer, ikke lett å håndtere en smal fyrstikk med påsydde vinger, skal jeg fortelle deg. Heldigvis var det hjelp å få fra fire poter.Har du tent adventsstaken i dag?

Ikke glem hønelotteriet mitt, en ny høneeier kunngjøres i morgen. Meld deg på ved å kommentere på innlegget i linken.

Juleugla Julia

Julekalenderen "Juleugla Julia: Jakten på julestemninga" går hver dag fram til julaften vekselsvis her og hos Pias verden. Alle som legger igjen en kommentar er med i den store trekninga 24. desember hvor det hele avgjøres. Hvem får gi Juleugla Julia et nytt hjem?

19 kommentarer:

 1. Det er viktig å ta vare på hverdagens små gleder. Et lys brenner i gjennomsnitt i tre minutter i dette huset før det blåses ut av blåseivrige barn. Idag fikk de stå helt til mor ble lei av å være nervøs og blåste de ut selv. Hurra for det!

  SvarSlett
 2. Det må være den fantastiske fyrstikkesekn som gjør at det gikk så bra. Skikkelig flink du.
  Javisst, her tennes tre lys i dag. Og her er hvem og hva jeg tenner lys for i dag.
  http://sirishverdag.blogspot.com/

  SvarSlett
 3. Helt enig i det med telysa!! :) Men veldig koselig og da! Jeg syns du skriver så bra!! Sitter å ler for meg sjøl!! Ha en fortsatt fin kveld der innerst i veien!! ¤R¤

  SvarSlett
 4. Ja, nå er adventsstaken tent :-) Og jeg har kjøpt meg lighter med lang bøyelig 'tupp' (kom ikke på annet ord jeg), og den funker i alle slags staker :-D

  Ha en fin søndag og klem fra Siv

  SvarSlett
 5. Hmmm, har visst glemt å tenne lysa... Staken står bortgjemt på spisestuebordet blant nyvasket tøy som skal bæres opp og uinnpakkede julegaver. Men kvelden er ikke slutt enda! :o)

  SvarSlett
 6. Adventslysene er tent og slukket:-) De brenner omtrent like lenge her som hos Kristin ser jeg...

  SvarSlett
 7. Så Olme Beist ville vere litt grei og hjelpsom idag? :)

  SvarSlett
 8. Jada vi har tent tre lys! Tok sin tid før de ble tent da mine engelbarn bestemte seg for å ktangle skikkelig om hvem som skulle tenne de.....
  Klem fra Igi

  SvarSlett
 9. Jepsi - har tent tre lys. Eller seks, faktisk, i to forskjellige staker.

  SvarSlett
 10. Vi gleder oss veldig til hver lystenning og synger og synger - og slåss om hvem som skal få tenne. Mydige mamma bestemmer - hvis jeg er streng blir det meg, hvis ikke så får Storebror eller Lillebror+Pappa sammen tenne. I kveld ble frøkna på sju år lagt under litt press, hun er nemlig litt redd for de fyrstikkene - men hun må jo lære det hun også - hun tente og var blussende rød i kinna av stolthet etterpå!!

  SvarSlett
 11. Jeg er veldig glad i levende lys- men, jo, kjenner igjen det litt irriterende aspektet ved te-lys...

  Ellers må jeg bare innrømme at Julia blir bedre og bedre. Den lille uglen "vokser på meg" for hvert innlegg hun dukker opp i ;-)

  SvarSlett
 12. jeg elsker lys! Men i dag glemte jeg det tredje lyset faktisk. Får bli til frokosten i morgen!

  SvarSlett
 13. Pass deg for Olme Beist, Julia! Eller har dere blitt venner?

  SvarSlett
 14. Olme Beist ser litt olm ut på bildet, he he. Håper dere er gode venner, Julia;-)

  SvarSlett
 15. Ja, jeg tente 3 lys i går jeg også..., det var så koselig så... :O)

  Likte adventstaken din veldig godt, og uglen også!

  Fint bilde av en nysgjerrig pus... Den ene katten min er også veldig interesert i de tente lysene, må passe på han så han ikke svir av værhårenen sine...

  Ønsker deg en fin uke!

  klem

  SvarSlett
 16. Hahaha, du kan få skrevet det du:)
  Det ER ikke bare bare med telys, det er jeg enig i! Godt du fikk hjelp, og det ble tre tente lys, som påkrevd på en slik dag:)

  Ha en nydelig mandag!
  Klem♥

  SvarSlett
 17. Røff fyrstikkeske! Flink både uglebugle og pusekatt, som tar seg av stemningen. ;)

  Nei den tredje nissen i staken min kan fortsatt puste lettet ut over hel og fin lue enda gitt. Vi var ikke hjemme før sent i går, og alt som var av stemningslys var skinnet fra denne skjermen, og tv-skjermen enda litt senere. Litt slækk etter helgens julekonsert og barnebursdag, men lua er muligens ikke trygg utover kvelden.

  Takk for god stemning! :)

  SvarSlett
 18. Ha,ha, må si jeg er spent på å se juletreet ditt, Elisabeth:-)

  SvarSlett
 19. Flott å se at fyrstykkene kom til nytte:-) klem IL

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...