tirsdag 28. desember 2010

Julebukk

I kveld har jeg vært med Trollet og venninne på julebukkrunde i nabolaget.

Mor er ikke så begeistra for den tiggende "Knask eller knep" varianten i oktober. Nei, da har jeg mye større sans for julebukk, og gjør mitt for å holde på denne tradisjonen.Ingen regelrett tigging, men nydelig julesang fra to sjuåringer med naturlig røde kinn i kulda og nisseluer. Og det på et tidspunkt hvor folk flest er i et behagelig og bedagelig humør, med en eller annen form for smågodt i huset.

Hvem er denne karen med sekk og lue på / han ligner litt på nissen i grunn / det er ikke han, det er Jon Blund / han besøker store og små....De to søte nissene var veldig fornøyde med fangsten også. Godisen forsvinner raskt, men kommentarer som "Så flinke dere er til å synge!", håper jeg de vil huske lenge. En skikkelig god-følelse.

Går det julebukk der du bor eller er denne tradisjonen i ferd med å bli borte?

Elisabeth

12 kommentarer:

 1. Joda, julebukktradisjonen lever i beste velgående her - det er bare det at vi bor litt kinkig til, så det er ikke så mange julebukker som legger turen innom hit. Og i Bergen går man kun julebukk på nyttårsaften om kvelden:-)

  SvarSlett
 2. Her er det 500 - 1500 m mellom husene. Vi er derfor ikke veldig nedrent av julebukker.

  SvarSlett
 3. Her går mine unger nissekledt julebukk hvert år. Men vi får sjelden andre bukker på besøk.

  SvarSlett
 4. Å, vi bor litt avsides til, men det hender at naboungene blir kjørt bort, og det er koselig.
  :)
  Husker godt hvor kjekt det var å gå julebukk selv.

  SvarSlett
 5. Hei :) så trivelig å holde en slik flott tradisjon i hevd :) Her er det bare små barn som går, de er så nusselige syns jeg . men jeg husker når jeg var lita, da gikk vi barna tidlig på kvelden , og sånn etter 21 kom gammelkara HE he ;) Jeg syntes det var så spennende, for i jula fikk vi jo være oppe lenge, og de som kom etter 21 var så ARTIGE ;)

  Ha en fin jul videre :)
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 6. vil heller ha julebukker på besøk enn Halloween-uhyrer. Men nei, ikke noen på døra her så langt.

  fortsatt god jul til deg og dine
  klem fra Åpent hus

  SvarSlett
 7. Vi er vant med romjulsbukk, her hos oss er det nyttårsaften som er den store "bukkedagen". Har allerede en som driver å planlegge hva hun skal kle seg ut som. Jeg har sagt at hun kan låne min søte, røde "djevel" parykk, med horn og alt. Men jeg tror ikke at det ble så godt mottatt...

  Ha en fortsatt fin romjulstid!

  SvarSlett
 8. her hvor vi bor, er det dessverre ingen julebukker:( Men da barnas farmor levde, gikk alle barnebarna, de yngste, julebukk hver 1. juledag:) En skikk som forsvant da de ble ungdommer og hun døde:( Jeg har ikke sansen for Halloween i det hele tatt, men takker til julebukker:)

  Klem fra Trine:)

  SvarSlett
 9. Her er det på nyttårsaften vi går julebukk :-)

  SvarSlett
 10. Jeg prøver å tvinge frøkna ut hver jul. Det funka for 3 år siden. Da gikk hun til naboen. Og så kjørte vi rundt til familie og deres naboer (1 time med mer i reisevei) for å gå bukk der. Og så inviterte vi oss selv til middag etterpå ;)
  I forfjor var hun også ute på nyttårsaften, for da var i vi Bergen. Da gikk hun og nabojenta (som er bare et par uker eldre enn henne) bukk i nabolaget, og vi mødrene dilta veloppdragent etter. I fjor ville hun ikke gå julebukk, og ikke i år heller... Kanskje jeg skal vise henne bildene av alt Trollet og venninna fikk? Kanskje hun får lyst da? ;)

  Jeg elsker julebukker! Men uheldigvis kommer det ingen hit... (Og av samme grunn - altså avstanden - så kommer det heldigvis ingen halloween-monsterunger heller ;) Og det er helt greit!)

  Fortsatt god jul, der innerst i veien :)

  SvarSlett
 11. Det er koseligere med julebukk enn med Halloween.Men det ene utelukker ikke det andre, og det er litt småsøtt med hekser på vei til Bloksberg og! Her er det litt ymse tradisjoner. Noen ganger kommer det noen, andre ganger ikke. Og jentene har variert litt om hvorvidt de har gått bukk eller ikke!

  SvarSlett
 12. Her går vi bukk på nyttårsafta! Men det har minka på desse bukkane med åra. Kjekt er det iallefall. I fjor var utbytte stort på dei to yngste her. Dei hadde snop langt inn i det nye året :)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...