torsdag 30. januar 2014

Veske uten trykknappknot

Antall vesker i undertegnedes besittelse er en vel bevart hemmelighet. Vesker er min greie liksom. Jeg er på konstant utkikk etter Oh Den Perfekte Veska. Jeg lar blikket sveipe erfarent over butikkstativ og over skjermen med ebay.

Jeg leker med tanken på å sy den perfekte taska sjøl, med riktig lengde på remmen, riktig antall praktiske lommer osv. Men inntil jeg har opparbeida meg nok trygghet og kunnskap til å konstruere eget mønster og sy noe vellykka etter det, øver jeg på å sy etter andres mønstre.

Og siden jeg selv strengt tatt ikke trenger så mange flere vesker, gis de bort. Det er eneste løsninga.

Sist ut er denne her.


Ganske ok mønster, Ikke vanskelig. I alle fall ikke etter å ha lagt til litt fornuft og forstått alle engelske ord i instruksene. Ja, for jeg kan jo ikke følge mønsteret heeeeelt til punkt og prikke. Neida. Og da må man lese instruksene nøye og vurdere om noe må gjøres annerledes.
I stedet for å stryke på forsterkning i form av vliselin eller noe, brukte jeg dette kule stoffet fra Ikea, som det er litt tykkelse på. Digg stoff, ikke første veska jeg syr av dette. Sikkert ikke siste heller.
I tillegg la jeg inn en liten, enkel lomme i foret. Andre variasjoner kan være å bruke to ulike stoff eller mekke en lukke-ordning. Trykknapp egner seg, men siden jeg hittil har knota sånn med trykknapper (hey, trykknappknot er et kult ord), så utelot jeg det denne første gangen jeg testa mønsteret. Skal vurdere trykknappknot trykknapp i neste forsøk.

Veska er fin til å ha med seg et par sko og en flaske i når du spaserer til selskap, tenker jeg. I den lille lomma kan du ha lebestiften.

Mottaker ble overraska og fornøyd. Da ble jeg glad. Husk, den største glede du kan ha, det er å gjøre andre glad, vet du.

Om du ble inspirert og vil teste ut samme mønster, så finner du det HER.

Ja, nei, det var i grunnen ikke noe mer jeg hadde på hjertet. Kun et ønske om å flæsje denne veska og håpe på litt skryt at noen andre også kan ha glede av mønsteret jeg fant på den store verdensveven.


Elisabeth14 kommentarer:

 1. Kul veske, til tross for trykknappknot!

  SvarSlett
 2. Kul veske, du er flink med eller uten trykknappknot!

  SvarSlett
 3. Knalltøff veske!

  Jeg tør fortsatt ikke nærme meg symaskinen min for mye......

  SvarSlett
 4. Så fin veske!
  Skal se du lager deg et eget mønster snart:)

  SvarSlett
 5. Så fin! Tips: Borrelås funker også som lukkemeanisme;) Det kan du sy på med kontrastfarge (med maskin), som kan synes på utsiden av veska. F.eks i samme farge som foret...
  Lykke til videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sant. Har brukt borrelås på noen andre vesker. Takk for påminnelsen.

   Slett
 6. Her satt jeg og håpet på at du skulle lodde den ut! Lokkeveske!

  SvarSlett
 7. Så flink du er. Jeg syr ikke, men er som du alltid på jakt etter den perfekte vesken. En som innbringer rosende kommentarer av fremmedfolk, passe lengde på hankene, riktig størrelse etc. Og når man endelig finner den rette, så passer hankene ikke til vinterjakka... og da så...

  SvarSlett
 8. Men denne ble kjempefin! Jeg som har to jenter som er som mamma'n sin hadde elsket om jeg hadde hatt samme mot! Du kan selge vesker i bloggen, jeg bestiller herved tre! I samme stoff, med plass til sko, vin, mobil og leppestift i en stor. To små med plass til sko, iPad, iphone og lipgloss?

  SvarSlett
 9. Likte denne! Mønsteret vert lagt i lag med resten av "to do" lista mi.

  SvarSlett
 10. Stilig! Jeg har ennå ikke mota meg opp til å sy veske. Skulle kanskje vurdere det på nytt :-)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...