onsdag 13. april 2011

Hvor mange plagg gjør en kolleksjon - og hva skal den hete?

Å, nå er det salig glis og gledestårer ved symaskina. Madamen har kreert plagg som Trollet er henrykt over og bedyrer hun vil bruke. Vi snakker komplett morslykke og mestringsglede her.



Oppskriften på enkelt skjørt fant jeg hos Made. At det er såkalt superenkelt ødelegger ikke min glede, det er tross alt snakk om et brukbart plagg.



Og når man først er i gang, smeller man til med nok et skjørt over samme lest.



Og ikke nok med det - endelig har jeg fått ferdig en bluse som jeg begynte på sist høst. Jeg stevde med å få halslinninga fin nok og måtte ta opp minst en gang. Så ble prosjektet lagt bort til fordel for julestrømper og andre julegaver. Men nå var det tid for å fortsette på sommerkolleksjonen.



På sykurs hos Fru Storlien lærte jeg hvordan man skal sy på skråbånd pent.
Sy på rettsiden først, legg over og dra båndet litt lenger, sy fra rettsiden akkurat i skjøt mellom stoff og bånd = pent, ingen synlige sømmer, har jeg notert.



Vel, jeg fikk det nesten til....

Hvor mange plagg må en kolleksjon inneholde for å kalles en kolleksjon? En kolleksjon bør vel strengt tatt ha et gjennomgangstema eller i det minste matche litt? Vel, fellesnevneren i min sommerkolleksjon er at Trollet vil bære sin mors haute couture - det holder i massevis.

Nå er jeg, som du skjønner, skikkelig oppesen og da er tanken om et eget symerke, etikett, brand ikke langt unna. Ikke fordi jeg skal opprette en epla-butikk, men det hadde vært koselig å markere at plaggene er kreert i mitt kjøkken, av meg og Syfus (symaskina, alle sytullinger har navn på maskina si).

Men hva skal i såfall stasen merkes med, hvilket navn passer på tråklinga mi? Er så misunnelig på snerte navn som for eksempel Rikkefonsen og Slengkyss.

Elisabeth er litt kjedelig, høres ut som undertøy. Elisabeth V, kanskje? Litt sånn Filippa K. Hey, New York neste liksom. Syfus? Er det passende på barneklær? Skal jo kunne brukes på andre produksjoner også, som brødposer. Jeg vrir hjernen, men kommer ikke på noe skikkelig fengende.

Har du noen gode navneforslag?

Sånn, nå er det bare å legge igjen kommentarer som "Å gurimalla, så flink du har blitt, skikkelige fine plagg, jeg er sikker på at Trollet vil være aldeles sjarmerende i de nye klærne sine, og alle vil stoppe opp og undres hvor det smarte tøyet kommer fra, og når hun forteller at det er hennes kjære mor som har designet, ja da blir de helt fra seg av beundering, og alle i klassen vil være misunnelige" - eller noe sånt.

Elisabeth

.

49 kommentarer:

 1. Å gurimalla, så flink du har blitt, skikkelige fine plagg, jeg er sikker på at Trollet vil være aldeles sjarmerende i de nye klærne sine, og alle vil stoppe opp og undres hvor det smarte tøyet kommer fra, og når hun forteller at det er hennes kjære mor som har designet, ja da blir de helt fra seg av beundering, og alle i klassen vil være misunnelige" - eller noe sånt

  SvarSlett
 2. He he, litt mer seriøst - du HAR jo blitt flink! Jeg ble jo dødsimponert av brødposene, men nå trår du jo virkelig til. Elisabeth V høres eksklusivt ut, du bør mer satse på noe lekent. Syfus er fint.

  SvarSlett
 3. Å gurimalla, så flink du har blitt, skikkelige fine plagg, jeg er sikker på at Trollet vil være aldeles sjarmerende i de nye klærne sine, og alle vil stoppe opp og undres hvor det smarte tøyet kommer fra, og når hun forteller at det er hennes kjære mor som har designet, ja da blir de helt fra seg av beundering, og alle i klassen vil være misunnelige" - eller noe sånt.

  Du skulle kalle opp kolleksjonen etter Trollet, men det finnes visst eit slikt merkenavn fra før?

  SvarSlett
 4. Hva med "Innerst i veien-design"? Bare "Innerst i veien"? "EVIIV"? "IIV"?...

  Du er kanonflink!! Jeg vil også klare å sy på skråbånd. Kanskje det bør står på "To do 2011..."-lista mi?

  Her går det for tiden kun i heklenål og tråd. Men det er gøy det også :D

  SvarSlett
 5. Eg gidd ikkje skrive oppatt den lange kommentaren, å gurimalla,så flinkdu har blitt og bla, bla....
  Men nøyer meg med å seie at du er mykje flinkare enn meg. Og dersom du lagar noko som Trollet vil bruke, så er det all grunn til å vere superfornøgd. Dessutan var det fine bilder :)
  Merkenavn.....? Hmmfr! No kjem eg til å gruble på det i fleire dagar ;)

  SvarSlett
 6. Å gurimalla, så flink du har blitt, skikkelige fine plagg, jeg er sikker på at Trollet vil være aldeles sjarmerende i de nye klærne sine, og alle vil stoppe opp og undres hvor det smarte tøyet kommer fra, og når hun forteller at det er hennes kjære mor som har designet, ja da blir de helt fra seg av beundering, og alle i klassen vil være misunnelige!!

  Serriøst lissom!

  SvarSlett
 7. Du sa det, da slipper jeg:O)
  Takk for tips med skråbånd!
  Du finner nok et godt navn, kanskje innersvingen:O)
  Nyt dagen, klemmings;)

  SvarSlett
 8. Ja, det var akkurat det jeg hadde tenkt å si. + at Syfus var jo ganske enkelt og greit, og kult. Har ikke noe bedre forslag. Men ta noe som er typisk deg.

  SvarSlett
 9. Knallfint! hva med merkelapper med ''creation by XXXXX''

  SvarSlett
 10. Du får karakter GODKJENT! YEA!:D Du har blitt flink! Nydelige stoff du har valgt. Vi som syr er jeg litt besatt av stoff, du har fått med deg det? :D
  Jeg foreslår Slengsøm. Kom på det da jeg las slengkyss :)
  PS! Du kan kalle det en kolleksjon men ikke haute couture. Haute couture er kunn sydd for hånd. Rein kunst. :)

  SvarSlett
 11. Jeg gidder ikke skrive 'leksa' men konstaterer at du er mye flinkere enn jeg noen gang har talmodighet til a bli! Og det beste er jo at Trollet liker det!

  Navn... hmmmm 'made by EV'? Men det krever at du du tenker pa fonter og utseende pa logoen... Det er intet lite prosjekt det her, serru!

  klem mette

  SvarSlett
 12. Nå hadde jeg egentlig tenkt til å gjøre som Pia og kopiere alt
  du ville høre. Men iPhonen ville ikke det. Så da må jeg gjøre det jeg stadig prøver å lære ungdommer som er vel glade i copy paste, nemlig skrive med egne ord!

  Så: jeg er imponert! Ikke sånn litt ådetvarfintimponert, neida: jeg er oppriktig imponert! Og stum av beundring! Jeg ville også gått med de for å si det sånn! Og det er en kolleksjon allerede. En brødpose og skjørtekolleksjon!

  SvarSlett
 13. Halleluja! Nå har du vist meg skråbåndlyset!! :D
  Når det gjelder merkelappnavn skal jeg holde meg taus. Jeg er dritdårlig på sånt. Mine står det nemlig bare "GuroS" på. Og en sommerfugl da :)

  Klærne er kjempefine! Og stoffene er helt nydelige. Skjønner at Trollet er fornøyd :)

  SvarSlett
 14. Å gurimalla, så flink du har blitt, skikkelige fine plagg, jeg er sikker på at Trollet vil være aldeles sjarmerende i de nye klærne sine, og alle vil stoppe opp og undres hvor det smarte tøyet kommer fra, og når hun forteller at det er hennes kjære mor som har designet, ja da blir de helt fra seg av beundering, og alle i klassen vil være misunnelige"
  Blir nok et run etter kolleksjonen din, Elisabeth:)Synes ærlig jabba det er fine plagg jeg, du kan jo sy, for svarte:)
  Jeg har ikke navn på symaskina mi, ergo, er jeg iongen sytulling:)
  Trine:)

  SvarSlett
 15. Hei flinka!!!

  Er så gøy å følge med på dine sømaktiviteter!! Og jeg er fortsatt grønn av misunnelse siden SYnne og OLai fortsatt sitter og sturer i boden (Symaskinen og overlocken- ikke barna mine- er jo ikke HELT tullete heller! lizzom) Håper å se dem før sommeren er over- og lurer på om man kan glemme hvordan man syr på et år?!?!

  Lykke til med å finne det ultimate merkenavnet! Tror det er lurt å finne et som passer til barne- og voksenkreasjoner. Du er jo bare i startgropen enda, men snart tar det av!!! Synes 'Slengsøm' var ganske søtt forresten.

  Klem, Eirin

  SvarSlett
 16. Ser man det - du kan jo :) Morsomt!!

  Navneforslag - tja, henger meg på "slengsøm", eller hva med "trollemor"??

  SvarSlett
 17. Å gurimalla så flink du har blitt! Og så hyggelig at du syr skråbånd slik lærerinden anbefaler...Firmanavn er jeg blank på, med unngå gjerne glitterlapper med especially made for you by your loving mum..... Den har jeg truffet i et par bunader den siste tiden, og jeg er ikke imponert.

  SvarSlett
 18. Hadde tenkt å kopiere inn den ønska kommentaren, men flere andre har gjort det allered. Sier som Silje - jeg er virkelig imponert. Hvis du leser innlegg du selv skrev for et år siden, så er dette snakk om å sprenge grenser. Du må holde oss informert.

  SvarSlett
 19. Er bare til å underskrive på alt det der :)
  Kjempeflink er du. Hadde aldri sett meg mål på å gjøre det der jeg :))
  Spent på resten av kolleksjonen......

  SvarSlett
 20. Du overrasker til stadighet, og gurimalla så flink du har vært.

  Hvor mange plagg en kolleksjon skal bestå av har jeg ikke peiling på. Vet bare at ordet kolleksjon betyr noe sånn som en samling av flere, og det har du jo allerede.

  Klem

  SvarSlett
 21. Er det ikke godt når ungene blir fornøyde, og har stjerner i øynene som ser på mammaen sin som kan LAGE klær?! Syns du er flink, jeg :o)
  Slengsøm var et bra forslag, eller kanskje Trollkyss?

  SvarSlett
 22. Oj oj oj skal si.......flink!!
  Troll klær?? Nei vet ikke, satser på du kommer opp med et snertent navn ;)

  Klikk deg innom meg og gjett, mulig du vinner et plagg til inspirasjon ;)

  SvarSlett
 23. Kjempesøte klær! Skjønner godt at datteren din ble fornøyd :D Jeg syr også masse for tiden, og det er utrolig stas når fireåringen (gutt!) aller helst vil bruke mammasydde klær. Har dessverre ikke noe navneforslag, men Syfus var faktisk søtt, selvom det ligner litt på tyfus :D

  SvarSlett
 24. Nøyer meg med å si: Flinkis!

  SvarSlett
 25. Hva med "Gurimalla", rett og slett?

  SvarSlett
 26. Gurimalla sier jeg også for enkelhets skyld! Kolleksjon er det når det er 3 plagg, uten tvil! Kjempefine!
  Navn? Syfus syns jeg også, det enkleste er ofte det beste!

  SvarSlett
 27. gurimalla er bra -den støtter jeg!
  og WOOOW så flink du er Elisabth!!

  SvarSlett
 28. "Å gurimalla, så flink du har blitt, skikkelige fine plagg, jeg er sikker på at Trollet vil være aldeles sjarmerende i de nye klærne sine, og alle vil stoppe opp og undres hvor det smarte tøyet kommer fra, og når hun forteller at det er hennes kjære mor som har designet, ja da blir de helt fra seg av beundering, og alle i klassen vil være misunnelige".
  Made by Elisabeth syns jeg er fint navn

  SvarSlett
 29. WOW!
  Imponert!
  Du har jo en kolleksjon, men hva skal den hete?
  Jeg vet ikke.

  SvarSlett
 30. Jeg hadde skrevet langt og det ble borte ....

  Dette var virkelig lekkert, er er det potensiale. Har lyst bruke det på mine, men gutter i rosa skjørt er vel kanskje ikke det fineste.. Selv kan jeg kun bidra med å sy litt hud, thats all.

  Laget av Madammen innerst i veien?

  Apro, dine spørsmål.. Jeg svarer da aldri på arabisk, dro til med urdu jeg ;-) Men svaret mitt, jeg sparer den og svarer til senere.

  SvarSlett
 31. WOW! Tror virkelig symaskina og du har blitt skikkelig go' venner jeg :-) Jeg har noen merker som det står 'made by my mummy' på, og de er artige å sette på ting jeg lager til tøttene mine :-) Hva med 'Trollmor' - du er jo mora til Trollet, så.....

  SvarSlett
 32. Tusen takk for rause kommentarer og gode navneinnspill. Suger litt på "Slengsøm", jeg slenger jo noe sammen, he he.
  Synes det bør være noe på norsk, "made by baby love mummy dearest" blir litt for pompøst for meg, dessuten trenger den merkelappen alt for mange rette, pene sting. ☺

  SvarSlett
 33. sjarmerende Troll, sjarmerende syerske og ikke minst sjarmerende kolleksjon! Dette spruter det husmorpoeng fra!

  SvarSlett
 34. hi hi jeg støtter det du skrev, gurimalla osv....
  Jeg er imponert! Skikkelig fine og brukervennlige skjørt!
  Dette fikser du visst lett som bare det.
  Hva med å kombinere Elisabeth og Syfus til Sybeth?
  Bethsy? Elisafus?
  Sy kan du ihvertfall :)

  SvarSlett
 35. Jeg gir meg ende over, Bettan! Dette er skikkelige greier. Jeg er stolt av deg!!!!! Og hva med Helledussen Design ..... :)

  SvarSlett
 36. Hahaha. Fantastisk skrevet! Jeg stivner bare jeg ser en symaskin og det er et dårlig utgangspunkt ;-)

  Slengsøm syntes jeg var supert. Hva med Slengsøm av E? Det blir morsomt når dine utenlandske kunder får øynene opp for deg og etterspør Slengsøm by E ;-))))))))

  Takk for tips ang. lekehus forresten. Linda huset er veldig fint, men for lavt, så jeg tenkte å muligens ta utgangspunkt i denne: http://www.maxbo.no/Produktkatalog/Uterommet/Boder-og-hytter/Redskapsbod-Optimal-Lux/

  Uansett, ønsker deg en super uke!

  Stor klem fra Carina

  SvarSlett
 37. Sånn, nå er det bare å legge igjen kommentarer som "Å gurimalla, så flink du har blitt, skikkelige fine plagg, jeg er sikker på at Trollet vil være aldeles sjarmerende i de nye klærne sine, og alle vil stoppe opp og undres hvor det smarte tøyet kommer fra, og når hun forteller at det er hennes kjære mor som har designet, ja da blir de helt fra seg av beundering, og alle i klassen vil være misunnelige" - eller noe sånt.

  Jeg er dritimponert, og det kommer fra hjertet!
  Både brødposer og skjørt og usynlige sømmer. Fabelaktig! Virkelig!!!
  Kolleksjonsnavnet? Ditt merkenavn?
  Trolltøy?
  Åja, brødposen også... Trollinteriør?
  Eller Mitt design?

  SvarSlett
 38. Enig med Siri, Trolltøy var et skikkelig kult navn! :)
  Men hvis det du designer interiørstæsj i tillegg så går det kanskje ikke?
  Trollsøm?

  PS! venter i spenning på trekantinnlegg! ;)
  (ups, det hørtes litt lugubert ut ser jeg)

  SvarSlett
 39. ...ser at jeg ikke var den eneste som ville kopiere siste avsnitt i innlegget og lime det inn her...

  Men vet du, du har vunnet 2. premie i påskelotteriet mitt i dag! Vil du sende meg adressen din, sa skal jeg få sendt en liten greie i posten så fort som mulig!

  brakri84@hotmail.com

  Ha en fin dag, og lykke til med å finne navn til merkelappene:) Elisabeth den 1. eller noe sånt. Skikkelig royalt er det iallefall:)

  SvarSlett
 40. He, he, du er jo virkelig blitt en mester ved symaskinen, og både skjørtene og blusen var skikkelig fine, og Trollet kommer til å aldeles sjarmerende i sine nye outfits:-)

  Ser du har fått mange gode navneforslag allerede, men jeg holder en knapp på Trollmor:-)

  SvarSlett
 41. Jeg tulla litt over her.... sorry. Her her er et par SERIØSE forslag: SØMMELI(G), SikkSakk, SukkerTøy......

  Klemz :)

  SvarSlett
 42. Synes "Syfus" er kult jeg da, eller "GurimallE"? For du sier/skriver vel endel gurimalla.... eller er det jeg som tar feil nå kanskje... Slengsøm var også kult. Lykke til.

  og by the way- veldig fine skjørt du har laget og topp!!!

  SvarSlett
 43. Jeg synes du har en lekker sommer-kolleksjon, Elisabeth! Hva med "Bettans"? "Vårslepp"? "Donkey-Kål"? Det siste forslaget er jo egentlig bare helt rått, om jeg selv skal si det! :-D

  SvarSlett
 44. He he, har sansen for Donkey-Kål", ja. ☺

  SvarSlett
 45. Min maskin heter Jan Ove Holaisen, så da kan du vel gjette ka slags merke æ har :) d va min kjære som mente æ flørta førr mye me Jan Ove Holaisen, skjønte ikke bæret! Æ kjente vel ingen som het d...
  Synes merkenavnet Syfus e fint æ, kort og greit! Mitt e Lemi, di to første bokstavene i for- og etternavn..

  SvarSlett
 46. Her ryr det jo inn med forslag :) Du har også Tråkle.... Tråkleguri.... Og så Donkey-Kål, ja. Tji-hi :)

  SvarSlett
 47. Kjempe fin kolleksjon;)
  Her har du dratt på deg 100 husmor poeng,flott jobbet;)

  Likte gjenbruken av sokken over her:)
  Ha en fin helg!!

  Klem Linda:9

  SvarSlett
 48. Så flink du er!! Skulle ønske jeg hadde samme talent og tid til å sy som deg:-)) Klem IL

  SvarSlett
 49. Dyktig gjort å ha temmet symaskinen. Min fikser fremdeles bare gardiner ;)

  Klabber sammen dine navn til Elisyfus, og synes det var litt kult!

  God påske :)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...