tirsdag 27. mars 2012

Kul ukulele-uke

Ok, da så var det ikke en hel uke, men en helg....

Jepp, en helg med ukulelespilling på ukulelekurs! 


Fordi ukulele er et så kult ord.
Fordi jeg ikke har behersket andre instrumenter enn plast-blokkfløyte, triangel og rytmeinstrumenter.
Fordi jeg har hørt at ukulele skal være enkelt å lære seg.
Fordi jeg har hørt at man forebygger aldersdemens ved å tilegne seg ny kunnskap.
Fordi jeg er i en slags førtiårskrise.

Men mest fordi jeg var overbevist om at det ville være utrolig gøy.

Og det var det!

"Vi beklager teknisk feil"-tskjorta passer på flere måter


Etter to dagers kursing kan jeg jo bare en brøkdel. Men det er utrolig tilfredsstillende å kunne spille noen riktige akkorder mens jeg synger. Og er det en akkord jeg ikke kan eller rett og slett ikke rekker å slå fordi fingra skal flyttes til en unormal posisjon på veldig kort tid og så like fort til neste tone, nei da bare hopper jeg over den og synger heller litt ekstra høyt, he he. Synes forresten det å slå med høyrehånda er vel så utfordrende.

D - selv min korte ellers så asosiale lillefinger får være med å spille


Jeg egner meg kanskje best i orkester. I kor og orkester kan man gjemme seg bort på de partiene hvor man er en smule svak uten at det er så sabla tydelig. Gull!

Da jeg kom hjem etter første kursdag og skulle underholde familien med vakkert spill og overbevise om at det ikke hadde vært bortkasta å klare seg uten husets frue en hel lørdag, da jeg skulle spille Dylans "Knockin' on heaven's door", satte Mannen på originalen på cd-spilleren. Jeg velger å tro at det var for å spille låta for åtteåringen siden hun ikke kjente den, ikke i et forsøk på å overdøve ukulele-tonene mine.....Ja, for der er det et raskt skifte fra G til D som jeg ikke helt fikser ennå. Da blir det enten en lang, unormal pause eller ingen D i det hele tatt. Pytt pytt.


Dm - lillefingeren er asosial igjen


Men jada, noen sanger får jeg ganske godt til og rekker å flytte fingra på ukulele-halsen. Stjernenummeret er "Hvem kan segla". Den kan jeg i tillegg synge for full hals, så du kan tro det er vakker. Du får nydelige toner i hodet ditt nå, sant? Sant?!

Jeg ofra ikke bare en helg med familien i vårsola for denne egotrippen min. Jeg ofra neglene også. Så korte negler tror jeg ikke jeg har hatt siden ungdomsskolen. Vi snakker 25 år sida, folkens!
Men det er verdt det altså. Ukulele er utrolig moro! Anbefales det på det varmeste. Anbefaler å gå på et kurs for å komme i gang. Jeg hadde aldri fått det til på egenhånd. Spesielt ikke siden den læreboka jeg hadde var for ukulele stemt i D-dur, mens det meste annet er for ukulele stemt i C-dur. Ja, ikke visste jeg at det fantes to målføre, litt som nynorsk og bokmål. C-dur er selvfølgelig bokmålet. Ikke at jeg skjønner så mye av det der med C-dur og D-dur, men jeg har skjønt at grepene er helt forskjellige. Ikke rart "Fader Jakob" hørtes surt ut da jeg prøvde meg litt før kurset.

Ukulele ruler!


Spiller du ukulele eller et annet instrument? Fikk du lyst til å spille ukulele? Det er morsomt å spille sammen!


Elisabeth, ukulele lady
24 kommentarer:

 1. Fikk ikke så lyst til å spille ukulele. Men har lyst til å bli god på trommer. Du er en kul ukulelespiller med kul og gjennomført stil. Gleder meg til du skal underholde på bloggtreffet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha ha, bare om du stiller med fullt trommebatteri.

   Slett
 2. Ukulele er moro å si og moro å spille på! Men har ikke prøvd siden ungdomstida, og det har brått blitt noen år...
  Jeg hører "Knockin' on heavens door" helt hit syns jeg! Moro! Og det trikset med grepa er smart! Brukt mye sjøl, i gitarspelling.
  Så spill i vei, herlig!

  SvarSlett
 3. Oj, oj, oj! Helt på ordentlig? Jammen! Imponert! Får litt flæsj bækk til hang down your ett-eller-annet fra musikktimene på u.skolen. Stakkars lærer Kolstad. Han endte med hjerteinfarkt pga den bråkete klassen vår.
  Kommer det ett nettbasert kurs fra Innerst i veien med tid og stunder, eller? :-)
  Jeg fikk undervisning på keyboard i en seks, sju år i min ungdom, og er i grunnen relativt god på dét. Hadde til og med en elev selv. Mestrer piano, får til blokkfløyta og kunne gitar. Også har vi trekkspill på loftet. Klarer Lisa gikk til skolen. Ellers er jeg vel muligens best i sang?

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj, du er jo et helt orkester bare med deg selv. Jeg ga opp gitarspillinga på u.skolen. Var derfor litt spent på om jeg fiksa ukulele.

   Slett
 4. Nå imponerer du!!musikalsk i tillegg tilalt det andre du kan.
  Klem

  SvarSlett
 5. Så utrolig flink du er! Jeg har en rosa ukulele stående uprøvd i et skap, er redd den blir stående... :)

  SvarSlett
 6. Holder meg til å lytte til andre som klimprer :)

  SvarSlett
 7. Så artig!!..tror du er et naturtalent:)
  Jeg klimprer på gitar til bbarn og meg selv, så jeg kjenenr til dette med negler:O)
  Spill videre i C-dur og kos dæ!! klemmings;)

  SvarSlett
 8. Jeg har aldri prøvd ukulele, men jeg har litt lyst til det. Så egentlig har jeg lyst til å kjøpe det i bursdagsgave til snart-7-åringen, siden hun har lyst på "en sånn rosa liten gitar"...
  Jeg tok eksamen i gitar for 9 år siden - og har ikke spilt siden. Men jeg har gitar på loftet. En rød en. Som jeg hver ferie tenker jeg skal finne frem og øve igjen. Vi får se... En ny ferie står jo forut... Men de neglene da. Noe skjit, den der klippinga.

  SvarSlett
 9. Du er uredd og flink og kreativ, du Elisabeth! Jeg gleder meg også til underholdninga på festen. Om jeg spiller instrument? har verdens dårligste gehør.... Og ja, spilte et instrument i 12 år. Sier ikke hvilket.... For gud forby at noen skulle be meg om å ta ei strofe....... Jeg var aldri noe talent. Og har ikke prøvd instrumentet en eneste gang, siden jeg pakka det bort for sånn ca 22 år siden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, synes jeg var ganske tøff som utfordra meg selv, he he.

   Slett
 10. jeg er veldig flink med kastanjetter.
  Ukulele tror jeg ikke er helt min greie. Du er utrolig flink da, prøver alt mulig!

  SvarSlett
 11. Å så gøy!!

  Jeg har prøvd meg på gitar,men uten det store hell..med mine gikt hender er jeg enda dårligere enn deg til å bytte grep..Denne lille gitaren ser da veldig hending ut,kanskje noe for meg?...Har spilt litt orgel i mine yngre dager,og ikke minst hadde jeg som alle andre blokk fløyte timer på skolen...Var ganske god på den ja hi hi:)

  Nyt dagen:)

  Klem Linda

  SvarSlett
 12. Nei, jeg fikk ikke lyst til å spille ukulele, men det er stilig å høre på. Da jeg var barn, ble jeg sendt av gårde på musikkundervisning for å lære å spille piano, for alle blinde er jo så veldig musikalske. ;-) Det hadde vært gøy om du kunne legge ut en liten filmsnutt hvor vi kan få høre deg spille.

  Cecilie

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, så teknisk begava er jeg ikke at jeg fikser å mekke en filmsnutt. Ikke teknisk nok på ukulelen heller egentlig..

   Slett
 13. JA! Jeg vil lære meg å spille ukulele! Og gitar! Og... Foreløpig har jeg lasta det ned på iPad-en. Det og piano. Og trommer. Og trekkspill, faktisk. Festlig det også, men vil lære meg det på ordentlig!

  SvarSlett
 14. En gang i tiden var jeg i god gang med å lære meg å spille gitar. Siden da har fingrene krysset hverandre og gitaren har funnet plassen på veggen. Den tid, den sorg, men det er jo moro med nye ting. :)

  SvarSlett
 15. Hehehe, nei jeg spiller ikke ukulele, og ikke har jeg særlig lyst til å lære det heller. Men det jeg synes du burde ordne med er en video hvor du fremfører Knockin on heavens door, det er hva jeg ønsker meg til påske ;)

  SvarSlett
 16. Hahahaha!! Åååå du skulle bare visst hvor mye dette innlegget fikk meg til å både le og smile :)

  Åhh.. når jeg blir frisk skal ejg på ukulele kurs, baer fordi det er morsomt å si ukulele, og fordi etter din lille introduksjon så virker det veldig gøy :)

  Fikk mange morsomme bilder av en damestemme som gauler over ukulelelyder, haha, litt som jeg antar jeg hadde gjort, og jeg ahr faktisk sunget i kor, emn som du poengterte så sier ikke det noe om at ejg er spesiellt flink til å synge, for det er jeg virkelig ikke.. spør du samboeren min så hadde vel ahn sagt at jeg stort sett bare gauler hele døgnet.. om jeg synger, prater eller kjefter mener han er ett fett! ;)

  Ha en fin dag!

  Ps: Kanskje du kan legge ut det du har lært deg på ukulele på en liten videosnutt!? :P

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...