tirsdag 10. juli 2012

Den der positive tenkinga er utfordrende

Det er grått, det regner og hele familien er uten fregner.....

Rund om på Instagram og Facebook serveres flotte solskinnsbilder fra både fjernt og nært. Bare få mil unna sitter folk på terrassen og koser seg, mens våre hagemøbler er i ferd med å ruste bort. "Alle andre" har reist til Portugal, Italia, Hellas, Spania, Tyrkia osv.

-Åååå, hvorfor kan ikke vi reise til et varmt sted, lurer Trollet. -Jammen, men vi skal til Verdal, vi. Det blir så flott atte! Vi voksne prøver å overbevise både åtteåringen og oss selv. Men vi er sykt misunnelige på sydenturistene og leter febrilsk på nettet etter billige billetter som kan føre oss til varmen,  og har helt glemt at vi lovet oss selv at vi skulle ha billig ferie i år.


Det holder hardt nå å skulle tenke positivt om været.

Vi trenger ikke vanne plena. Det er heller ikke nok oppholdsvær til å få klippet den...

Vi skal heldigvis ikke beise huset i år. Stakkars de som har sånne planer, ikke noe er så stressende som å vente på beise-vær mens feriedagene forsvinner.

Vi slipper å bruke en formue på solkrem.

Jeg har heldigvis ikke ferie denne uka. Men det har Mannen og lista med nyttige og nødvendige gjøremål jeg så elskverdig har utstyrt han med, er fortsatt like lang.


Men neste uke har jeg ferie og værmeldinga lover enda mer regn........

Elisabeth


Klatrehortensiaen blomstrer i det minste....

15 kommentarer:

 1. ååå. Hvis det er noen trøst, så regner vi bort her og... Og det er surt og kaldt. Ungene har fått seg basseng, og de lurer fælt på når i all verden vi skal få brukt det. Håper værmelderne tar feil, og at sola og sommeren kommer for fult i neste uke!

  Uansett ønsker deg dere en GOD sommer!

  klemmer:)

  SvarSlett
 2. Ikkje lett å holla ud!!!
  På jobb eg og...ska på ferie i båt...vente på finveret!!!
  Me får X fingrane!!!
  ...elske heisbildene dine..
  Sommarklem Heidi :)

  SvarSlett
 3. Herlig innlegg!
  Men heldigvis eller uheldigvis forandres jo værmeldingen hele tiden...kanskje du får sol om en uke likevel :)
  Klem

  SvarSlett
 4. Så enig. Hvert år vi ikke har kjøpt oss litt garantert sol og varme ( og lite matlaging, og impulser, og masse bading... Sukk...), så angrer vi. Nå også. Sommeren i Norge er ikke det man tror.

  Bare gjør det.

  SvarSlett
 5. Ja, det er som man sier; ikke hvordan man har det, men hvordan man TAR det! Og jeg tar dårlig vær med et skeivt smil (lista er lang over mine sy- og andre prosjekter, men som gjørs kun i dårlig vær på denne tida), mens Bygårdsmannens frustrasjon nesten renner over! Tempen er ikke så verst da. Men det er surt når sommeren regner bort, og sydens sol er veldig langt unna! Bortsett fra at + 41 grader på Rhodos IKKE frister heller! Nei, så vi koooser oss inne, og tenker positivt, ikke sant?!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 6. Jeg er veldig glad vi skal tørke opp og varme oss snart... jeg sykler til jobben denne uken og det er vått og spennende.
  Jeg har mye sympati og føler med deg og vil også ha norsk sommer - tross alt. Da vi var barn var det alltid sol om sommeren... selv om jeg har ferierhus i skjærgården (på nordmøre) og der er det ikke alltid sol. Nesten...

  SvarSlett
 7. Skjønner godt hva du mener.... I går var jeg kjempepositiv, og sa til gemalen at "nå regner det bare mye, ikke kjempemye" - den der positiviteten bør gi meg et lite kryss i taket egentlig :-)

  Vi skal til Hellas om et par uker, men resten av ferien skal tilbringes her i vakre Trøndelag. Og jeg er sikker på at innen den tid er det knall sommer ;-)Men jeg priser meg lykkelig som har mange uker avspasering/ferie ja....

  Solskinnsklem fra Siv

  SvarSlett
 8. Utrolig frustrerende at ikke sommerværet skal slå til! Man blir litt sur av sånt! Jeg trøster meg med nå at vi som er på ferie i Trøndelag har hakket bedre vær enn det er hjemme, selv om det langt fra er bra her. Det ser mørkt ut for både hjemmeferien og Tysklandsferien vår, etter hva langtidsvarslinga sier. Nesten så man vil grine... Jeg NEKTER å ta med regntøy til Tyskland, og så vi som skal telte i Sverige på hjemtur... Like mye flomvarsel der som her :(
  Her krysses alt som krysses kan for at det regner fra seg de nærmeste dagene XXX
  Det blir garantert Sydenferie til neste år!

  SvarSlett
 9. Synes du er flink til å tenke positivt jeg ;)

  Jeg ligger nå mest på sofaen og koser meg med kaldt soverom, men likevel.... tror jeg er litt værsyk oppå alt. :/


  PS: Loftstua deres ble veldig bra!!!

  SvarSlett
 10. Skiftende skydekke kan man trygt si ja... her har det ikke vært så verst (selv om det kom noen liter vann i sta...), og vi hadde en fantastisk uke i Danmark med godt vær. Men gjør det - bestill sydentur og lev på sol og varme og makaroni når dere kommer hjem ☼
  Ellers syns jeg du er fantastisk til å finne fram positive ting ved regnet!

  SvarSlett
 11. Det er jo også positivt at dere kan dyrke ris i hagen?

  SvarSlett
 12. Vi trøster oss med at vi skal til England snart.
  oops, det er der det flom ja.

  Jaja,next year next year.. God sommer!

  SvarSlett
 13. Jupp, dere er ikke de enste som regner bort nei... Jeg ble dog straks i bedre humør over å lese lista de over de "positive tingene med at det regner. Kan også legge til at jeg ikke har ferie neste uke heller, så får heller satse på sol etter det.

  Men, nå kan jeg glede meg med at vi fortsatt huska skitsommer'n fra i fjor når vi planla denne, så det ligger en uke "i syden" å venter på meg før denne begredelige juli-måneden er over :o)

  SvarSlett
 14. Vi har heller ikke reist til syden, men holder på å regne bort i Danmark. Sjekker flybilletter til Italia en gang på høsten. Kan godt være at vi skulle ha enkel sommerferie (når avtalte vi det?), høstferien derimot har vi ikke gjort noen avtaler om.... (som jeg kan huske).

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...