mandag 2. juli 2012

Glade farger og sjalu maskin

Sybilla Overlock kom fra fabrikken med kun en ytterst ukledelig plastpose til trekk. Så trist og kjedelig var det trekket at fintfølende Sybilla nekter å la seg avbilde på bloggen ikledd saken.

Så Madamen hadde ikke noe annet valg enn å kreere et nytt trekk til maskin-damen. Men hu fikk jammen sy det sjøl!Sybilla Overlock i ny drakt


Syfus Symaskin, iført sitt mer solide plasttrekk, skulte underveis bort på Sybilla som arbeidet jevnt og trutt på sitt nye outfit, og kunne tenke seg å få et slikt trekk han også. For Syfus er glad i farger. Ja, han syr helst i stoffer med glade farger. Så han bestemte seg raskt for at han kunne være med og hjelpe til med den nye "kjolen" til Sybilla Overlock. Et vakkert samarbeid!


Syfus Symaskin i fabrikkprodusert plasttrekk skuler olmt på SybillaNå, nå er det vel min tur, tenkte Syfus, da Sybilla hvilte godt under sitt nye trekk.

Men nei, nå var det benken Pastill som skulle fornyes. Pastill hadde stått sliten og uvirksom på loftet i flere år. Nå skulle hun få komme fram igjen.


Trist Ikea Pastill


Madamen målte, klippa og sydde. Først med Sybilla, så med Syfus. Syfus var fortsatt sur over å bli forbigått og prøvde å gjøre det han kunne for å forkludre Madamens trekk-planer.Glad Pastill


Men Madamen ga seg ikke og til slutt kunne Pastill smile i sin nye habitt, hun var igjen akseptert som et brukbart møbel.
Nå, nå da, nå er det vel min tur, tenkte Syfus. Ja, det er fortsatt metervis igjen av det glade stoffet, hurra!

Men det eneste han fikk var en sur kommentar fra Madamen om at man kan ikke bare få, bare fordi man synes noe er fint. Slettes ikke når man allerede har det samme, selv om man ikke synes det man allerede har er like fint. 

Akkurat det der hadde Syfus hørt Madamen si til sin åtteårige datter før. Mange ganger. Syfus ble like sur og misfornøyd som åtteåringen pleide å bli. 


Urettferdig! Hvorfor skulle bare han ikke være fin? Ja, Madamen var kanskje ikke så lekker i koseantrekket sitt, men hu matcha jo stoffet hun sydde i, eller HAN sydde i, fullt ut.Madamens outft matcher stoffet. Det er det minste man kan forlange av en sømmerske, eller hva?

19 kommentarer:

 1. Jeg aner at det kanskje kommer Syfus noe til gode snart også? :-)
  Herlig innlegg, herlige farger og herlige produkter!
  Ha en fin uke videre :-)

  SvarSlett
 2. Friske fine farger på dette stoffet:-) Slikt får man glede og god energi av å se på. Ha en fin fin dag videre!

  SvarSlett
 3. Fine ting du har fått laget ved å samarbeide med maskinene dine:) Klart en sømmerske må stå i stil med stoffet hun syr av:)
  Trine:)

  SvarSlett
 4. Nei nå! La nå Syfus få like fin kjole, da... hehe
  Grattis med Sybilla!
  Ha en fin dag. Klem!

  SvarSlett
 5. Så fine de ble - alle sammen :)

  SvarSlett
 6. Strålende ide å sy symaskinkjoler!
  Og klart man må matche! Men syns jo at gode Syfus også må få matche Sybilla. Klipp ut en gladblomst og lim på plastkjolen hans i det minste ;)

  SvarSlett
 7. KULT stoff!! :D Puffen ble skikkelig stilig. :D

  Jeg kjøpte mer Matryoshka-stoff på eBay i går. *elsk*

  SvarSlett
 8. ha - har ei løsning på det meste, du :)
  alle godt fornøyd, regner jeg med?

  stilig stoff - hvor har du funnet det da??

  SvarSlett
 9. Dette var gode og glade farger!
  Jeg var innom Stoff & Stil og fikk tak i et herlig uglestoff for å fornye en av putene her i heimen. Det er fint å kunne bruke det gamle for å skape noe nytt!

  SvarSlett
 10. For noen herlige farger! Man blir rent glad av å se sånt, jo. Kan tenke meg hvordan humøret stiger bare rompa toucher den benken for eksempel! Du er dyktig! :-)

  SvarSlett
 11. Veldig så kreativ og ivrig du er! Digger det stoffet - liker fargene:)

  SvarSlett
 12. Flott stoff!
  Gode farger.
  :)

  SvarSlett
 13. Så flott stoff! Kreativ og flink er du!
  Klem

  SvarSlett
 14. Friskt og fint stoff du har brukt på prosjekta dine:)

  SvarSlett
 15. Jeg hadde skrevet en kommentar, men den ser ut til å ha forsvunnet.. Men det var noe om ar han måtte få en gul og kult nytt trekk ;)

  Ang overskriften hos meg, nå har jeg gjort den litt større, ta en titt? ;)

  SvarSlett
 16. Hehe, jeg sitter og leser og humrer for meg selv.. Så godt skrevet..:) Jeg har også det stoffet, det ble til gardiner på syrommet mitt.. Men så byttet jeg rom med min datter, og da har jeg plutselig ikke gardiner lenger.. =o
  Men stoffet skal jeg nok få brukt til noe spennende etterhvert.. :)
  Tenker at Sybilla og Pastill er godt fornøyde med nye drakter.. :)
  Ha en flott kveld videre.
  Klem, Kristin

  SvarSlett
 17. Du, dette gar ikke. Man kan ikke gjore forskjell pa maskinene sine. Dette blir det bare traumer av med tiden og vi vet alle hva symaskintraumer kan fore til av elendighet! Du gjor deg selv en tjeneste a behandle dem likt!

  SvarSlett
 18. Du imponerer altså Elisabeth!
  Jeg tar bølgen for deg her, siste kvelden på Oppsal...

  (jeg ser mest på bilder for tida, så hvis du opplever at jeg ikke kommenterer teksten så er det helt riktig ;))

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...