tirsdag 13. november 2012

-I dag blir den fineste dagen!

-I dag blir den fineste dagen, utbrøt Trollet på badet i dag tidlig. Den ungen er usedvanlig morgenblid.

Mora hennes er absolutt ikke morgenblid. Nei, nærmest gretten og med et jeg-har-nok-med-meg-selv, ikke-snakk-til-meg-og-ikke-gå-i-veien-for-meg-blikk.

Men den trøtte mora lurte jo på hva denne entusiasmen fra niåringen skyldtes og fikk brekt fram et -Jaha?

-Jo, det er tirsdag!

Jo takk, fint med tirsdag, men den føltes ikke mer sprudlende ut en mandag, spør du meg.

-Det er tirsdag og i dag er det den aller fineste dagen. Først kommer Aftenposten Junior, så er det kort skoledag (de slutter 12:15 red anm), så er det en veldig liten lekse og så skal jeg bygge Lego Friends som jeg fikk i går og så skal jeg på bursdag! Dette blir den aller fineste dagen!!


Beundringsverdig.

Selv skulle jeg starte tirsdagen med et forhandlingsmøte med en kunde, sånne møter kan gå hvilken vei som helst. Deretter hadde jeg noe kontorarbeid som absolutt måtte gjøres ferdig siden fristen egentlig var sist fredag. Samtidig forventa jeg et førtitalls e-poster som skulle pløyes igjennom, besvares, lagres, overses eller slettes. Og når arbeidstida var over, skulle jeg haste hjem, snurre noen fiskekaker i stekepanna og krangle med niåringen om hva en niåring bør ha på seg i bursdagsselskap. Alt med en konstant klump i halsen siden jeg "lader opp" til en begravelse i morra. Begravelser er utmattende. De er utmattende å grue seg til også.

Så excuse me om jeg ikke var like hoppende og sprettende entusiastisk som Trollet i dag tidlig.

Men så ble ikke dagen så verst likevel.

Kunden var samarbeidsvillig, e-postene færre enn frykta og outfit-kampen med Trollet fort unnagjort. Og mens barnet var i bursdagsselskap dreiv mora og spant på en sykkel og dytta på noen vekter, noe som er kjedelig der og da, men som gir umiddelbar god følelse og samvittighet etterpå. Og nå har Mannen fått skikkelig fyr på peisen og straks begynner det programmet med de bortskjemte jentene i jungelen på tv2.

Så ja, det ble i grunnen en ålreit dag likevel.

Onsdagen forventer jeg blir desto tyngre. Livet byr på sånne dager også.

Hvordan har din dag vært?

Elisabeth

26 kommentarer:

 1. Herlig! Den som kunne være barn igjen.....:)

  SvarSlett
 2. Misunner Trollet som våknet til en slik dag. Her har dagen vært både litt slitsom og koselig med sykt barn og hjemmedag for meg. Ikke helt klar for jobb dagen etter en rolig hjemmedag, men skal prøve å huske på Trollet og være like positiv når uret ljomer nullfemnullnull. Det var uansett hyggelig å lese om dagen deres :-) Håper morgendagen også blir et fint minne, tross det vonde. Lykke til!

  SvarSlett
 3. Herlig innlegg! Ser på jentene også. Lykke til i morgen. Håper det er noen som har levd et langt liv.

  SvarSlett
 4. Min dag tror jeg ikke du vil høre så mye om.. smerter og frysninger for å si det kort.. ;) Men, allikevel har ikke dagen vært så verst. Kunstneren er alltid flink til å få meg til å smile :)

  Og forresten, vær glad for at trollet er såpass oppegående ;)

  SvarSlett
 5. Vi har også ei morgenfrisk jente i hus. Og den jenta har ikkje morgenfriske foreldre...
  I dag har det vore ein litt frustrerande dag, med eit par telefonar med spørsmål som var vanskelege å svare greit på....Men det var fram til eg fann ein pakke i posten ;) Det fekk tankane over på litt kjekkare utfordringar :) Tusen takk!
  Du får møte onsdag så best du kan.

  SvarSlett
 6. nice surprise at dagen ble bedre enn frykta
  av og til får vi ta imot til entusiasme og ren livsglede fra gryna våre :)
  lykke til med tunge i morgen.
  man ender vel som regel opp med å vært glad for å ha vært med på det likevel. closure.

  ellers har jeg begynt å si til meg selv og ungene et sitat fra en sang om morgenene - høres kanskje teit ut, men syns det hjelper:

  Mangt skal vi møte, mangt skal vi mestre:
  Dagen i dag, den skal bli vår beste dag.

  klem fra
  Åpent^hus

  SvarSlett
 7. Dagen starta her med å få prøve å få fart på femåringen på badet - ho er slett ikkje morgonblid! Det resulterer ofte i raserianfall og gråtetokter før kl sju, ikkje ein god start for gravid mor med kort lunte... du skal vere glad du har eit blidt troll. Heldigvis gjekk det berre oppover etter det og totalt sett var dagen ganske bra!

  SvarSlett
 8. Du må bare se "Solsidan" som kommer etterpå på TV" - den serien er bare kanon! (De bortskjemte jentene kunne de med fordel ha sendt klokka 00.00 for min del....
  :)

  SvarSlett
 9. Vel, det har vært tirsdag! I morgen er det onsdag og etter det det kun to dager til helg! Men det var kanskje ikke svaret? Uansett, nå; Solsidan! :o)

  SvarSlett
 10. Forsøker å tenke at alle dager blir fine, men som du sier, noen dager er tyngre enn andre.. Som morgendagen din.

  SvarSlett
 11. Tirsdagen ble nok fineste dagen på lenge for meg også! Jeg har vært innlagt på sykehus i helga og vel så det, og trodde at jeg måtte bli til i morgen, minst, og så fikk jeg dra hjem i dag! Hurra, og da kunne jeg gå på teater likevel, som jeg hadde gleda meg sånn til, og det går helt fint å gå på teater selv om man er syk, og det var så morsomt at jeg lo meg nesten ihjel, og nå kjører mannen min til Værnes og henter sønnen vår, som jeg ikke har sett siden i september. Så jeg tror Trollet, og du og jeg har hatt en strålende dag, når alt kommer til alt, og sikkert mange, mange flere også!

  SvarSlett
 12. Det var godt at dagen din ble bedre enn forventa :)
  Jeg har vært uten nett i nesten to dager, og det har tatt på... Men jeg har fått rydda i et skap og strikka votter til mormorungen. Så har jeg vært på korøvelse og sunget juuuuulesaaaanger. Det sies det er jul om ikke så alt for lenge.
  Begravelser er aldri noe man gleder seg til, men håper du får en fin dag i morgen uansett, med ettertanke, vemod og takknemlighet. Man kan ikke sørge uten å ha vært glad i noen ♥

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan være nyttig å være uten nett noen ganger. :-)

   Slett
 13. Hadde en skikkelig rævva, post-op-helg og tirsdagen var jeg på beina igjen og kunne kjøre bil igjen og fikk tatt alle stiftene (nesten) uten å begynne å grine. I tillegg fikk jeg en eplemuffins fra Garcon og ser lyst på ytterligere bedring. Joda, tirsdag var bra.
  Onsdag blir litt kjipere - men jeg skal ikke i begravelse, så din blir nok hakket verre.

  SvarSlett
 14. Det ble en grå arbeidstirsdag, men en desto koseligere ettermiddag og kveld, til tross for slapp fiskekakemiddag:) Storebror staver seg sakte gjennom alfabetet og Lillebror har muuligens kaaanskje bestemt seg for at trassalderen er over. Fingers crossed! Tuddelu for en oppløftende onsdag!

  SvarSlett
 15. Hørtes ut som en fin fin dag for begge to :) Eskil har såååå lyst på Aftenposten junior,og spør et par ganger i uka om vi kan bestille. Men så har bestemor allerede bestilt abbenoment i julegave,så det blir nok populært!!
  I dag etter skola skal vi til Oppdal sammen med alle søskenbarna i Folldal'n + mødre og bestemor. Se Reisen til julestjernen på kino og kose oss! Blir fint med et lite familietreff midt i uka!

  SvarSlett
 16. Dagen i dag har vel vært som vanlig, jobb, middag, kjøring av gutter. Nå legger mannen ho yngste. Så skal gutta straks hentes. Så erdet kveld and good night.

  SvarSlett
 17. Godt å høre at dagen ikke ble så aller verst da :-)

  Dagen min har vært sånn at jeg etter at jeg kom hjem fra jobb undersøkte hvor det er mulig å låne decibelmåler, og jeg er sikkert på at jeg egentlig skulle brukt hørselvern på jobb. Ikke bare bare å være tekstillærer til 26(!) elever på 10 år :-P

  Lykke til i morra - klem Siv

  SvarSlett
 18. Kjekt med morgenglade barn :) 2-åringen her er den som sprer godt humør her i huset en tidlig morgen :)
  Håper onsdagen din har vært så ok som en slik dag kan være. Man går gjerne litt i vakuum, og kommer ikke ut av det før neste dag...

  SvarSlett
 19. Me har ein god del å lære av ungene våre...
  Håpe dagen i går gjekk greit og at det gjorde litt godt å få tatt avskjed. Eg føle med deg.

  SvarSlett
 20. Dagene mine er oppsiktsvekkene bra for tiden!
  Jeg har fått lov til å kreere en informasjonebrosjyre for yogasenteret jeg går på, og den har blitt råfin, for å være ærlig. Jeg ser jo hva jeg burde jobbe med. Sitte her på kontor som ingeniør er dørgende kjedelig i forhold til å jobbe med layout og design. Men alt til sin tid. Jeg skifter nok beite om ikke så lenge.

  Jeg kjenner at det å jobbe i Photoshop gir meg så til de grader med energi at jeg nesten svever. Musen flyttes i rasende tempo over skjermen og jeg smiler mens jeg sitter til langt på natt med kreative hobbyoppgaver.

  Så ja, dagen i går var fin. Veldig fin.
  I dag blir også fin. I dag er det yogatime midt på dagen og jeg gleder meg! I morgen tidlig skal jeg på morgenyoga, så i terapi hos psykologen, så er det helg. Blir ikke bedre enn det. Virkelig ikke.

  Jeg sprudler! Har så mye energi at jeg kunne startet en romferge. Deilig, deilig. Alt energien kommer fra infobrosjyren jeg har laget! Fantastisk egentlig.

  Håper du også får en fin dag!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...