lørdag 15. juni 2013

Hjerte, smerte, gleder, alt og ingenting, diverse og mer til

På facebook dukker det ustanselig opp bilder av søte valper, roser, tårer og lignende med såkalte visdomsord a la "Carpe Diem", "Lykke er........" "Trykk liker om du har en sønn eller datter du elsker over alt på jord" eller "Om du ikke trykker liker er du uten hjerte" ved et bilde av et lidende barn fra en krigssone.

Jeg kaller sånt for søppel! Jeg kan vel for pokker ha både et bankende hjerte og en god dose empati selv om jeg avstår fra å trykke liker, selv om jeg ikke bukker under for slike trusler!

Da har jeg mer sansen for humorsider. Humor kan også fordekke seriøse temaer. Derfor er jeg fan av blant annet someecards.com
Det er ikke alltid så enkelt å fortelle med ord at man setter pris på vedkommende. Jeg synes i alle fall det høres veldig kleint ut når min egen stemme sier "Jeg liker deg" eller "Du betyr noe for meg". Huff, klamt.

Det viktigste er at man viser det, men man kan fint koste på seg slike hjerte-smerte-ord også.

Den største glede du kan ha, det er å gjøre andre glad, er et sabla godt uttrykk. Ja, jeg hadde blitt glad om jeg vant noen millioner i lotto også, men sånn i hverdagen er det stor glede i å glede andre. -Support is my middle name, pleier jeg si når jeg hjelper noen på jobben. Nå er jo support en del av tittelen min også, da. Fint skal det være.

bare fordi jeg liker å glede og bare fordi jeg liker å sy, ble disse to gavene overbrakt et søskenpar som snart skal på ferie.


Overraskelsen ble godt mottatt av barn og foreldre - og jeg ble glad!

Heldigvis finnes det flere sånne som meg, som plutselig får en innskytelse om å glede noen med en gave. Gjett om jeg ble glad da denne sto på kontorpulten min en morgen?!
"Takk for at du er den du er". 

Kan det sies på en enklere eller nydeligere måte? Nei, jeg tror ikke det. Jeg, som kan framstå som en kald bitch når det trengs, ble så utrolig rørt og takknemlig og glad. Jeg ble så rørt, takknemlig og glad at jeg felte flere store tårer. De som kjenner meg veit jo at jeg er myk på innsida. Jeg blir bare ikke like rørt av sånne valper og visdomsord på facebook.

Dessuten inneholdt denne gaven en annen gave; Jakten på den gavmilde avsenderen. Pussig, for dagen før hadde jeg tenkt på dette at vi nesten ikke skriver for hånd lenger, at vi ikke kjenner gode venner og kollegers håndskrift. Til og med beskjeder på jobben om å ringe opp noen eller lignende skrives elektronisk nå om dagen. Med kløkt og jakt på skriftprøver lyktes det meg å finne rette kollega. Som selvfølgelig ble glad for at jeg hadde blitt så glad. I tillegg til rørt og blaut i øya.

Den største glede vi kan ha, det er å gjøre andre glad. Tenk på det. Prøv det!

Er du flink til å vise andre hvor mye du verdsetter dem? Jeg skal øve videre på å si ordene høyt. Etterhvert blir det sikkert mindre kleint.

Elisabeth

18 kommentarer:

 1. Godt å høre at det er flere som syns det blir litt mange kort med fine ord på FB. Og veldig hyggelig å høre om at du og din kollega omsetter ordene til handling :-) Blir litt rørt av å lese det.

  SvarSlett
 2. Mitt favorittuttrykk - og det funker alltid!
  Jeg blir også gal av dette greiene på facebook. Trykk like om du elsker barna dine... trykk like om du har den beste datteren i verden, trykk like om du har en flott sønn osv. Hællemåne - helt naturlig spør du meg. Trenger ikke annonsere det for alle.
  Flotte vesker!!! Fin blomst!!!

  SvarSlett
 3. Ja og ja. Jeg blir glad når folk vil bruke tid med meg og mine, og jeg viser andre at jeg liker dem på samme måte. Smile, delta i samtale, vise interesse for andre. Og komme når noen inviterer meg.

  SvarSlett
 4. Jeg synes ofte at de kunne fortalt det direkte til mannen, ungene eller lærern når det står at jeg har værdens bezzte mann, smask, hjertehjertehjerte. Eller spekulerer på om de har sovet på sofaen den natta, og er ironiske. Hardt å være ironigenerasjonen.

  Og jeg kunne holdt langt foredrag om facebookirritasjoner, men det slår tilbake på meg selv, som strengt tatt kunne brukt mindre tid der.

  SvarSlett
 5. Så trivelig. På jobben er vi faktisk ganske flinke til å rose hverandre. Mulig noe dårlige på hjemmebane da det går mer i "har du ikke tatt ut av vaskemaskinen???" Skjerpings der..

  SvarSlett
 6. "En gruppe for oss som er i mot frontkollisjoner" flimret over FB siden min her om dagen... si meg.. Er det noen som er FOR frontkollisjoner?! Nei, enkelte grupper, sider og "kort" er helt på jordet. :-)
  Men fint motto du har, og flott at du lever opp til det også. Andre skulle kanskje vært flinkere til slikt. :-)
  Ha en fin søndag

  SvarSlett
 7. Humor er jo en veldig god måte å spre glede på, uansett. Jeg er også av den typen som syns det blir litt for "klamt" å gå rundt å si hvor glad man er i venner, kolleger etc., men tror på å prøve å vise det og gi uttrykk for det i naturlige former. Det er jo som du sier, man blir jo glad av å gjøre andre glad!

  På hjemmebane er ungene så velsignet enkle med det - rett som det er, så får man jo en klem og merkelappen "goeste mamma´n min". DET varmer det - og gjør at man går i seg sjøl og tenker at det enkleste er ofte det beste - og varmer mest..!

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 8. Ja, jeg er veldig flink på det!
  (imponerende overskrift må jeg si, liker den!)

  SvarSlett
 9. Du har jo gjort flere glade i dag;) Men det er ikke så lett for oss spydige, ironiske å si sånn "Glad i deg, snuppa!" o.l. Men vi mener det kanskje inni oss og håper at vi klarer å vise det...?

  SvarSlett
 10. Flott innlegg! Og så kjekt å både gi og få flotte gaver:).

  SvarSlett
 11. Enig med deg i alt dette, blir teit når man liksom må like f å vise at man har et helt normalt forhold t menneskene rundt seg.
  Jeg har en filosofi om at hver gang jeg tenker noe fint om noen så bør jeg si det. Men det er ikke alltid like lett.
  Men en må bare prøve å bli bedre på sånt, men d må være ekte! Ellers blir det heilt feil begge veier!

  SvarSlett
 12. Jeg pleier å øve meg på å være glad og positiv. Tenker at det er bedrevenn det motsatte. Ikke lett alltid, men med øvelse blir det sikkert bra. Surpomper og negative mennesker kan jo bare være sammen, så slipper vi dem ;-)

  SvarSlett
 13. For et fantastisk innlegg! Og jeg er som deg, hopper glatt over alle disse kloke (?) ordene på Facebook. Men jo, jeg setter pris på mine nærmeste! Både familie og venner. Og gode kollegaer. Og jeg tror faktisk at jeg er ganske god til å vise det! Men jeg kan sikkert bli bedre. Så dette var en god påminnelse!

  Fine vesker forresten! Kan skjønne at mottakerne ble glad!

  Likte jobbfrasen fin forresten. "Support is my middle name". Herlig!

  SvarSlett
 14. Jah, enig. FB søppel!
  Eg kan nok bli flinkare å seie med ord at eg verdsetter dei rundt meg. Men eg prøver.

  SvarSlett
 15. Eg er så inderlig og enormt enig med deg, både ang desse små hjerte bamse drit innlegga og ang some e-cards. Eg vil le meg skvett i hjel av dei av og til, det er så herlig! Men no er eg nok litt meir rå humor berte enn ei sånn blondelaura som strør hjerter og søte ord på Facebook. Når det gjeld å sei at eg er glad i folk, ja det kan være veldig vanskelig, for eg vert veldig svett i øynene av å høyra meg sjølv seia det. Men så hender det at det fell seg naturlig også da :-)

  Blir spennande å sjå kva som står på pulten din i morgon!

  EliPeli

  SvarSlett
 16. Så fint innlegg, Elisabeth :-) Jeg er faktisk flink til å fortelle folk rundt meg at jeg setter pris på dem. Det er litt forskjellig hva jeg sier etter hvem jeg sier det til altså, det kan være alt fra "Æ e så gla i dæ" til " vettu - æ digge å jåbb sammen me dæ" eller "æ e så gla for at æ vart kjent me dæ". Helt alldeles enig med deg ifht det på FB - jeg vet at jeg har et stort hjerte jeg, og jeg trenger ikke like noe for å vise det frem :-P

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 17. Det er ikke alltid like enkelt å følge den filosofien, som i går da jeg dro med meg blomster til en god kollega, og var så glad for å kunne gratulere henne med dagen. Men hun ble ikke glad.....

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...