onsdag 19. juni 2013

Smart husmor på sommeravslutning

Når man synes man er litt lur og finner på noe smart, da er man vel forplikta til å blogge om det, er man ikke?

I det minste gjør man det så det lagres i bloggarkivet så man har en sjanse til å finne tilbake til det og komme på å være like smart en annen gang....

Til Trollets sommeravslutning med klassen denne uka skulle alle medbringe noe spiselig. Noe spiselig uten for mye søl og som helst ikke krevde bestikk. Det var da jeg kom på det smarte med å lage porsjonsomeletter.

Ok, jeg har sikkert fanga opp ideen et sted i det store cyberspace, men det var i alle fall ganske smart å komme på det akkurat når man trengte det. Såpass nyskapende er det, at ordboka her stusser på porsjonsomelett, uten at det egentlig trenger bety så mye. Den ordboka er rimelig glad i orddeling...

Skinkebiter, ost og purre (eller noe helt annet) puttes i muffinsformer og toppes med blanding av egg og melk samt en dæsj egna krydder. Antall porsjonsomeletter er omtrent det samme som antall egg du bruker. 

Stekes i ovnen sånn cirka 25 minutter på 200 grader. Følg med! Det er uansett ikke mindre underholdende enn sommerreprisesendingene på tv.

Voila - smarte porsjonsomeletter klar for sosialt arrangement. Jada, de kan fint spises kalde, ja. 

Nå er vel de fleste sommeravslutninger på skole og betalte fritidsaktiviteter over for denne gang, men det kommer tidsnok en anledning hvor man igjen skal bidra til buffet-bordet. Håper jeg husker å lete i bloggarkivet så jeg kan være like smart da.


Elisabeth, beundret husmor på sommeravslutning

13 kommentarer:

 1. Veldig fancy og smart. Noe selv jeg kunne prøve meg på. Kjolene er brukt både hjemme og i barnehagen og er nå klare for vask:)

  SvarSlett
 2. Imponerende! Nå overgår du nesten deg selv, synes jeg. B

  SvarSlett
 3. Det var utrolig smart!! Takk for tipset!
  Kanskje blir det porsjonsomeletter allerede i morgen. Da er vi klar for nok en sommeravslutning...

  SvarSlett
 4. Splitteminebramseil så kult!
  Jeg har aldri klart å lage en omelett i hele mitt liv, har ikke BITTELITT nok tålmodighet på svak varme en gang...eggerøre derimot!
  Men nå skal jeg jammen gå for porsjonsomeletter i ovnen, WOW så lurt!
  (og det kommer fra en som er helt konge på fiskepinner, laks, poteter ja egentlig hva det måtte være, I OVNEN fordi jeg ikke klarer å steke de i panna....)

  SvarSlett
 5. De var fiiiiiiine!! Skal absolutt prøves!,

  SvarSlett
 6. Regner med at de der forsvant fort.

  SvarSlett
 7. å herrlighet, så smart! Det der er tom. overkommelig for mine kjøkkenskills!! Sånne lure ideer bør jo være forpliktende å dele, til glede for oss med manglende husmorgener! De så også veldig gode ut :P

  SvarSlett
 8. Ja, du - dette så jeg på insta og tenkte med en gang "fankern, hu er ikke så dum hu Elisabeth!"
  Bra tips!

  Jeg hadde med minimuffins og syntes det var smart. En god munnfull for barnehagebarna - en liten teaser for de voksne. Forsvant fortere enn de flotteste kaker :)

  SvarSlett
 9. Dette så bare helt lekkert ut! Takk til Lisbeth som delte dette videre. Og takk til deg som ville dele det med mange.
  Jeg låner ideen. :=)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...