tirsdag 25. november 2014

Dørkrans for norske forhold

Det er på tide å lage dørkrans igjen. Ja, altså for de som lager krans og annet krimskrams hvert år. Så mye kreativ førjulskos vi blir dytta på fra blogger, magasiner, aviser og ukeblader her og der og i mente, så er det vel sånn at alle lager ny julepynt hvert eneste år? Hvor blir det av all denne pynten egentlig? Etter 30 år som husfrue så er vel loft og kjeller fullt?

Jeg kom over denne artikkelen i Vi i Villa (jeg tror det er lov å lese selv for oss som ikke har en staselig villa...) med tips om julekranser.


Det første som slo meg var at denne marshmallowskransen var kul, men hadde blitt en temmelig trist skue etter noen timer på ytterdøra vår.

Det er på ytterdøra vi "trenger" en krans. En værbestandig krans. En som tåler bade regn og snø og vind og alt på en gang. Julefred med dalende, hvit snø ser ut til å være forbeholdt postkortene for tida.

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær, ser ut til å gjelde også for dørkranser.

Denne pepperkakeformkransen var jo litt kul, da. Med en sløyfe i praktisk materiale så kan den funke. Bare limet som holder formene sammen tåler norsk klima da.


Sukk, det blir nok til at jeg slenger opp en furukvist med noe konglestæsj på i år igjen. Funker det.


Noen som vil skryte av egenprodusert, fjong krans? Slå deg løs i kommentarfeltet. Jeg skal tåle det.Elisabeth, som kunne tenkt seg en dørkrans tilpassa norske forholdBildene er fekt og freidig, men med de beste intensjoner, knæbba fra viivilla.no

4 kommentarer:

 1. Nå blir du sjokkert, men jeg kjøpte to på IKEA i 2006 og de bruker jeg fortsatt. Jeg ser ingen grunn til å bytte ut verken kranser eller annen pynt.

  SvarSlett
 2. tolle bilder und inspirationen, danke dafür und liebe grüße von angie

  SvarSlett
 3. Så denne selv i en mail..men slo den fort fra meg:))..jeg har en kunstig krans som jeg tror jeg tar frem i år igjen...
  Kos dæ mot advent:)

  SvarSlett
 4. Jeg tok den late veien i år. Kjøpte en på Claes Ohlsson til 129,-
  I plastgran med led-lys. Den går på batteri og har innebygget sensor så den slår seg av og på av seg selv. Mulig jeg skal ta meg bryet med å slenge på en rød sløyfe.

  Hilsen ei som ikke får husmorpoeng for denne.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...