tirsdag 12. mai 2015

Dagens opdpagelse #74

Om du har mista stemmen og bare hvisker......

så hvisker folk tilbake.


Mandag morgen våkna jeg opp uten å kunne snakke. Om jeg pressa skikkelig, kom det noen merkelige pipelyder fra kaktus-halsen. Løsninga ble å hviske.

Å hviske er slitsomt. Jeg som vanligvis har en kraftig røst som sjelden tar pause, ble veldig frustrert og uten gjennomslagskraft. Jeg opplevde at folk gikk mens jeg snakka til dem, rett og slett fordi de ikke hørte meg og trodde samtalen var over. Jeg burde hatt en dommerfløyte for å tilkalle oppmerksomhet.

Men midt oppi denne elendigheta var det jeg gjorde en artig oppdagelse: Når man hvisker, hvisker folk automatisk tilbake. Vi mennesker er noen apekatter, altså, som speiler den vi snakker med.


Det hører oss med til erfaringen med stumhet at da jeg la ut følgende status på facebook: Gjør mitt for å bidra til et rolig arbeidsmiljø på kontoret. Har mista stemmen, ingen roping fra meg i dag, så var en av de aller første til å trykke liker, dirigenten i koret jeg synger i! Ok, takk for den, du.

Senere på kvelden fikk Mannen mange likes på sin fb-status: Både mor og datter i huset har vond hals og mistet stemmen. Veldig ubehagelig for dem, veldig behagelig for far.


Greit, jeg prater sikkert for mye, lager for mye lyd, men én dag i stillhet fikk holde. Heldigvis var stemmen tilbake i dag. Dog litt raspete, men fullt hørbar. Takk for det.Elisabeth, med whiskey-røst

6 kommentarer:

 1. Det verste er vel at det var vondt? Ikke at folk ikke hørte deg, men at halsen var så vond at du ikke hadde lyst til å svelge.

  SvarSlett
  Svar
  1. Absolutt, men jeg ble altså veldig fascinert av den forsvunne stemmen.

   Slett
 2. Har også opplevd det der ja! Og med en mann som bruker høreapparat på begge øra ble det artig når batteriene gikk tom... da var det ikke mye å preke om for å si det sånn :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Forresten ble jeg imponert over overskrift... tok litt tid før jeg så at et par bokstaver sto på hue - bra gjort :)

   Slett
 3. Deler erfaringen :)
  Sønnen på 11 kom etter hvert med penn og papir til meg- hehe!

  godt det er lyd i deg igjen! :)
  klem, Åpent^hus

  SvarSlett
 4. Jeg har også prøvd det der. Faktisk i fjor rett før sommerferien. Å så dumt at jeg da plutselig fikk 5 uker ferie i steden for 4...;o))) Godt stemmen er tilbake, for det er jo litt ubehagelig.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...