lørdag 16. mai 2015

Sløyfefin til 17. mai - DIY

Familien innerst i veien har en tendens til hver 17. mai-morgen virre rundt på leting etter syttendemaisløyfene. Det vil si, Madamen virrer, Mannen er meget likegyldig til sånn pynt, men ifører seg lydig sløyfa  om Madamen bare finner den.

I år har vi imidlertid full kontroll.

Det er klart man kan stikke på nærmeste butikk eller bensinstasjon og kjøpe seg en sløyfe til et par tiere, men det er mye morsommere å lage en selv.

Her er vår families nye sløyfer.
Jeg slenger ut noen (forhåpentligvis forklarende)  bilder, om du ønsker å kunne sprade rundt på selveste syttende mai med egenmekka sløyfe.


Nr. 1: Tradisjonell


Lange bånd legges lagvis. Sy gjennom alle lag før siste runde med båndet som går rundt (jeg gjorde det enkelt og tok ett av de lange båndene til dette). Sy så det fast bak og fest en sikkerhetsnål. Endene på båndene sikres ved å bruke flamme, se bilde lenger ned.Nr. 2: RosettLegg fire bånd på ca. 25 cm i stjerneform og sy fast med et par sting. Endene på båndene sikres ved å bruke flamme, se bilde lenger ned
.Vri hver ende og fest i midten av stjerna med noen sting. .Dette er baksiden. Fest en knapp på forsiden og en sikkerhetsnål bak.

Nr. 3: SløyfeBrett bånd. Sy noen sting gjennom senter av sløyfa, snurp og surr.Sy fast midtbåndet bak.Snurr båndet rundt én gang og fest.Klipp til endene på båndet og bruk flamme til å sikre at de ikke frynser.Fest en sikkerhetsnål bak.

Klar for feiring.God 17. mai!Elisabeth, sløyfemaker


PS. Sløyfene tåler regn.


6 kommentarer:

 1. Se her ja, hva du kan! Jeg trur vi har det meste klart, mannen sitter og pusser sko.

  SvarSlett
 2. Stilig! Takk for tipset :-)

  SvarSlett
 3. Hi, hi, det er nok mange som letter akkurat nå, og som kan angre for at de ikke har mer orden i sysakene! Jeg har kjøpt en med sølvtopp, og den ligger i en fin eske, så da roter jeg den ikke bort! Men de du har laget er jo supre, og fremgangsmåten spares! Jeg ønsker deg og dine en flott nasjonaldag, med flotte 17. mai-sløyfer! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 4. Jeg lette også alltid før, inntil jeg la dem i samme skap som smykkene.
  Flott sløyfer forøvrig.

  SvarSlett
 5. Blogging is the new poetry. I find it wonderful and amazing in many ways.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...