søndag 26. september 2010

Ja, de penga...

Du har sikkert stått bak i køen og bivånet pinlige øyeblikk hvor en handlende ikke får handla på bankkortet sitt. De prøver igjen og igjen og bedyrer høylydt at "det er penger på kontoen, altså, jeg skjønner ikke hvorfor det ikke virker. Og du tenker "Yeah, right! Det ække penger igjen på kontoen vettu, du eier null økonomisk sans og nå er det like før vi ser deg på Luksusfellen på tv3. Fløtt deg så vi mer velholdne kan får betale for varene våre, vi som virkelig har penger på konto".

Her om dagen virka ikke bankkortet mitt da jeg skulle unne meg en lekker kåpe i anledningen høstsesongen, fordi jeg hadde lyst på den, fordi jeg fortjente den kåpa. Hm, det var merkelig. Jeg prøvde enda en gang, men betalingen gikk ikke gjennom og "Ikke godkjent" lyste fra displayet. Ja, ja, fram med reserven, Mastercardet, og kåpa ble min.

Da kortet heller ikke virka da jeg senere samme ettermiddag skulle betale for familiens matvarer, var jeg overbevist om at chippen på kortet var ødelagt. Jeg hadde jo penger på konto, masse penger, så det kunne jo ikke være det.

Så jeg ringte banken og ba om å få et nytt kort, et som virka.

-Ja, det høres ut som det kan være chippen, ja, sa damen på kundeservice. Medhold fra banken, altså. Men du har kun 153 kroner på kontoen så om du har prøvd å ta ut mer enn det...
-WHAT? 153 kroner? Etthundreogfemtitre norske kroner??

Noen hadde tappa kontoen min! Noen hadde skimma kortet mitt og tappa kontoen for tusenvis av kroner. Det var den eneste logiske forklaringa. Sist gang jeg sjekka nettbanken hadde jeg et femsifra beløp disponibelt. Så jeg kontrollerte møysommelig alle utdrag og betalinger de siste ukene. Det var en tusenlapp her og der på matbutikken og noen hundrelapper brukt på annet nødvendig utstyr...og noen hundre der og noen hundre der ja...Og 25 store overført til regningskontoen og 16 til firmaet som beisa huset vårt. Oj.

Så den smertelige sanheten gikk opp for meg, Fru ØkonomiskForbruker, Fru HandlerAldriPåKreditt, FruAllergiskMotGjeld har forbrukt seg, overforbrukt seg. Jeg som får utslett og svettetokter av å nærme meg kredittgrensa på lønnskontontoen. Jeg som fnyser av folk uten pengekontroll og himler med øynene over folk som handler på kreditt, jeg hadde 153 kroner disponelt en uke før lønning. Ai, ai.

En grundig titt på familiens samlede midler viste at den mest velholdne av oss pt. er Trollet med sin sparekonto, hvor mor automatisk setter inn et fast beløp hver måned.

Ja, ja, ikke noe er så galt at det ikke er godt for noe. Nå har vi mulighet for å tømme tørrmatvarebeholdninga og finne ut hva vi har egentlig har i fryser'n.


Blomsterbildet er i anledning vår 12 års bryllupsdag i dag, buketten ble kjøpt sist lørdag, altså mens kortet mitt fortsatt virka. Blir nok ikke store feiringa i år. Trollet vil gjerne bake havrekjeks så da brukes havregryna fra tørrvarebeholdninga til det og vi må finne på noe annet enn havregrøt til middag.

Og takk for kommentarer og morsomme historier angående bloggnavn i forrige innlegg - veldig underholdende. ☺

God smalahans.

Elisabeth

18 kommentarer:

 1. Har en økonomisk strategi-bloggpost på min side idag. Løsninga på alle dine problemer. Dessverre en litt langsiktig plan som innebærer både barn og flytting, men det er jo verdt et forsøk!

  SvarSlett
 2. Uffda. Store utlegg er noe herk. De kommer alltid i utide og samtidig. Det blir som en prøve for å se hvor langt man kommer med det man har i hus. Og det er en lærerik og litt artig prosess :)

  SvarSlett
 3. Ops, jeg er dessverre av de som har hatt kort med penger, som ikke virker ;-)
  Det de i butikkene ikke vet er at det faktisk går å taste kortnr og få bekreftet beløpet hvorpå man må kvittere for handlet beløp
  og fri oss som blir uglesett og står frem som "lite økonomiske" for dommedagstanker fra andre handlende ;-p
  Noen ganger er det fint å ha litt lite for da får man ryddet skap og fryser for mye man skulle ha brukt for lenge siden ;)


  Klem fra Grete

  SvarSlett
 4. det er DU som pleier å stå foran meg i køa, altså??! ;)
  hihi
  har vel vært der en gang jeg også. kanskje. muligens. mhm.

  fryseren er god å ha.
  lønningsdag er vel lyset i tunnelen? :)
  god innspurt.
  Hilsen Åpent hus

  SvarSlett
 5. Gratulerer med bryllupsdagen! Mannen og jeg hadde "bare" 6-års bryllupsdag i sommer, men vi har vært kjærester i 12 år. :D

  SvarSlett
 6. Jepp, been there, done that! ;-) Ikke moro - lett a glemme slike STORE engangsutlegg... Havregryn er jo veldig sunt, da! Og sa deilig a fa brukt opp noe i skap og skuffer! Sa kan du fylle pa igjen nar du har penger pa kontoen ;-)


  ha en fin sondag!
  klem Mette

  SvarSlett
 7. Gratulerer med bryllupsdag! :o)

  Forrige uke fikk jeg for andre gang i mitt liv "ikke godkjent" da jeg dro kortet (i tillegg til den gangen jeg FULLSTENDIG glemte pin-koden...). Heldigvis hadde jeg for en sjelden gangs skyld kontanter på meg, slik at jeg fikk gjort opp på en diskret måte... ;o)

  SvarSlett
 8. Huff, jeg har opplevd det der - å få "Ikke godkjent" pga manglende penger...Ikke gøy...
  Gratulerer med bryllupsdagen!!

  SvarSlett
 9. Hah - den der har jeg a-aldri vært borti! For her er det smekkfullt med penger på kontoen til enhver tid!!!
  Jammen godt vi ikke er alene i den båten du nettopp benevnte...

  :o)

  SvarSlett
 10. Grattis med fint antall år i hymens lenker! Jeg ser virkelig fram til en rekke ganger med "ikke godkjent" det nærmeste halve året... Jeg bare antar at det skal skje; jeg er tross alt student med studielån.

  SvarSlett
 11. Typisk at alle store regninger kommer samtidig. Jeg blir også sånn at når vi har veldig dårlig råd, gir jeg på en måte f... Spiller det egentlig noen rolle om jeg har minus 1000 eller 5000 ;-) Igimannen sitter nå på andre siden av bordet og betaler regninger og jeg sitter og krysser fingrene for at han ikke skal gå nøye gjennom kontoutskriften min....
  Gratulerer med dagen. 12 år, du kan være veldig stolt!!
  Klem Igi

  SvarSlett
 12. Isj så kjedelig. Og det har skjedd meg og jeg vet inmari godt hva de bak meg i køen tenker. For ikke snakke om fjortisen i kassen... argh... jaja - det kommer lønn neste måned også...

  Gratulerer med med bryllupsdagen!!!

  SvarSlett
 13. Grattis med bryllupsdagen!

  Jeg har småangst for å få "ikke godkjent" når jeg er i butikken, så her sendes titt og ofte en sms til banken med teksten "saldo". Sånn for å være på den sikre siden. Haha.

  SvarSlett
 14. Gratulerer med bryllupsdag!
  Kjedelig opplevelse å ikkje få kortet til å virke! Men når du har back-up, med kreditt-kort er det ikkje så ille. Værre når du må kjøre heim og låne gubben sitt kort, og tilbake og betale med dette, før du kan få med deg varene... Det har eg opplevd...(evt heim, og inn på nettbank og overføre penger, for ein har sjølvsagt ikkje lært seg å bruke mobilen til dette formålet...)

  SvarSlett
 15. huffda, men du er ikke alene om å bomme på kontobeløp.......
  Gratulerer med dagen!

  SvarSlett
 16. I know thw feeling.
  Hadde en periode da jeg hyppig klarte å avmagnetisere bankkortet mitt - hadde et sånn Ipod-etui som visste seg å være magnet lukking på, - og det gikk utover kortene.
  Rett som det var kom jeg på butikken med ugyldige kort:)

  Gattis med bryllupsdagen:)

  SvarSlett
 17. Dette har jeg også vært borti. Og det var for lite penger på konton, og helt og holdent min egen feil. Men jeg ringte banken og styra bare verre før jeg oppdaget det.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...