fredag 10. september 2010

V for Vaner Vonde å Vende

Å, jeg elsker alliterasjoner. Min favoritt er "Deilig å dr...", men sånn kan man vel ikke skrive i en seriøs blogg som dette? Kremt. Uansett var det ikke det som var temaet akkurat nå...

Vaner er vonde å vende.

Jeg sliter for eksempel med å la være å kjøpe kaffe i pappbeger på vei til jobben. Jeg heller nemlig et kilo med farin i cappuccinoen og sukker er jo ikke bra, ihvertfall ikke et kilo om gangen. Men den kiosken jeg passerer har nå et middel for å få meg til å holde på kaffevanen, de frister med hver femte kopp, eller beger da, gratis. Og gratis kaffe liker man - den med et kilo med farin i. Og ikke nok med det, etter ni kopper får man den tiende gratis pluss en Troika-sjokolade attpå, gratis den også.

Ja, så den vanen er vond å vende. Men en sånn vane innebærer likevel en viss porsjon bevisst handling. Verre er det med sånne ting som en gjør uten å tenke seg om. Som for eksempel bilkjøring. Om du skal fortelle i detalj hvordan du både starter bilen, kjører, hvilken vei du vrir, skrur og vender på alle duppepdipper som blinklys, spylervæske, vindusviskere osv. ....kan du det på stående fot? Må du liksom gjøre bevegelsen i lufta for å huske hva du egentlig gjør hver gang? Ja, sjansen for det er stor.

Og nå, etter den lange innledningen, kommer poenget. Hvordan holder du rattet? Jeg holder nemlig fortsatt bilrattet som jeg lærte av kjørelæreren, "klokka ti på to".

Flere rare ting her, jeg holder jo normalt ikke så knugete i rattet....ja, bilen står stille og ja, speilene er ikke slått ut. Det er Trollet som har tatt bildet stående i baksetet og da må bilen stå stille, kan du skjønne.
Ikke har jeg føttene på pedalene heller..Men det skal man visst ikke gjøre lenger. Nå er det "kvart på tre" som gjelder. Grunnen er airbagen. Om du holder på den gamledagse måten vil man vissnok få slått nevene i trynet på seg selv ved en eventuell kollisjon i det airbagen eksploderer. "Ti over halv fire" er visst også greit.

nå skal den vonde vanen vendes, jeg ante jo ikke at den var vond en gang......Å, alle disse ting som skal gjøres.

Flere innlegg på bokstaven V finner du på ABC i ord og bilder HER.

Elisabeth

25 kommentarer:

 1. Å kjære vene. Det er så mye her i verden en skal tenke på.
  Jeg sykler til jobben nå om dagen. Og er SUPERstolt av meg selv. Vi snakker tunnel på 2300 meter. Pluss en del ekstra avstand.
  Dessverre er det ikke airbag på sykkelen. Kanskje like greit. Håper forresten det går bra med bursdag!!!

  SvarSlett
 2. Ha ha.. herligt V-indlæg... Holder på rattet.. hmmm det kan jeg ski ikke lige huske, ret afslappet tror jeg, og nok ikke helt som jeg lærte det i sin tid.. :-))
  Rigtig god weekend

  SvarSlett
 3. Ti på to går nok fint! Eg praktiserer også det, og har prøvd kollisjonspute... Fekk blåmerker på armene, men blåmerker er ikkje farlig! :)
  Eitt kilo farin i kaffien høres forresten litt mykje ut..? Men gratis kaffi og gratis troika er vel ingen vond vane? Det er jo gratis! :D

  SvarSlett
 4. Av og til kunne man jo ønske seg en sjåfør,
  eller ha en bil som finner veien av seg selv....

  Du er dog inne på noe verdt å tenke over.

  GOD HELG

  hilsen
  http://toraamusic.blogspot.com/

  SvarSlett
 5. En annen god vane er å ikke ha bil. Da slipper man alle de uvanene... ;)

  SvarSlett
 6. Jeg elsker også allitterasjoner!
  Jeg praktiserer også ti på to. Noen ganger fem over halv åtte, og en sjelden gang ti på halv to.
  God helg.

  SvarSlett
 7. Haha, uff tror jeg er en liten slik rånejente innerst inne, for jeg kjører med en hånd på rattet og den ene liggende i vinduskarmen ved sjåførdørvinduet;-) Må nok vende vanen jeg også!

  Gooood helg!

  SvarSlett
 8. He, he, jeg følger ikke helt med i tiden skjønner jeg. Her går det fremdeles i ti på to:-)

  SvarSlett
 9. oj her var det noe å huske på! Det er fredagskveld så jeg får lese innlegget på nytt på mandag, kanskje det sitter da... :)
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 10. Kjære vene, søte, KULE Elisabeth, eg ler og ler. Og eg kjem til å tenke på deg kvar dag eg køyrer til jobb. På lange flate strekker held eg begge henda nede på rattet, er det halv seks det då??
  Skjønar at du har fått award frå Ellen også, sånn går det det når ein skal vere så kul..! ;)
  Ha ei god helg!

  SvarSlett
 11. Jeg håper jeg aldri kommer til å utløse den airbagen, for da ryker tommlene....er nok en gammel hund som ikke kan sitte...

  SvarSlett
 12. Trur eg har de kvart på fjorten.
  ALT en ska tenka på og da!!!

  Informativt og flott innlegg!

  SvarSlett
 13. Skikkelig herlig V innlegg!!
  Huff, jeg kjører som oftets med en hånd på rattet og en på girspaken... tror jeg.. men hva klokken er da, det vet jeg ikke;)

  SvarSlett
 14. He he ;) åssen kommer du på alt :) Utrolig ...
  Jeg kjører med en hand,som regel :) For i bilen har jeg det alltid travelt...Rydder i papirer med den ene hånden,eller drikker kaffe,eller så før i tiden røyket jeg jo(når barna ikke var med) Setter på meg litt farge på mine lepper,svarer en tekst meld på mob...huff nei får alltid kjeft...Hold begge hendene på rattet hyler mannen når han er med :)

  SvarSlett
 15. Oi... Jeg tror jeg må legge av meg 'Lilleviser'n på 12 og langeviser'n langtpokkerivold'-vanen min... For jeg kan jo få venstre skulder ut av ledd dersom airbag'en skulle finne på å eksplodere!
  Takk for påminnelsen - og opplæringen! Fra og med neste gang jeg skal kjøre (kanskje i morra. Mer sannsynlig på søndag) skal jeg starte (u)vanevrenginga til å bli en feiende flott kvart på tre-vane! Eller kanskje ti på halv fire...

  Ha en kjempegod helg innerst inni veien der! :)

  SvarSlett
 16. He he he he.
  Og WHAT? Er det ikke ti på to lenger? Ting bare rakner over hele fjøla.

  SvarSlett
 17. Haha! Morsomt innlegg! Jeg bare holder der jeg synes er best. :S
  Jeg tok førerkort i England og der sa de også ti på to. Eller var det ti på tre? Hm..

  Jeg har forresten den postkassen du ønsker deg, og er veldig fornøyd med den!

  SvarSlett
 18. Ettersom jeg jo ikke kjører bil, holder jeg aldri i rattet - og bra er vel det! Men - skal huske det der med ti på to, om det skulle bli aktuelt - resten går vel av seg selv :)
  Snarest innom for å ønske deilig helg til dere!

  SvarSlett
 19. OMG - dette skulle det stått STORE oppslag om! man kjører da bil slik kjørelærer har lært en??? Altså - som du beskriver - ti på to? *ler*
  Men jeg lurer på, sånn innerst inne, om ikke jeg er litt mer sånn laidback når jeg kjører - for jeg bruker mye kun en hånd... Og den er vel godt plassert der nede i hvilende tilstand...??? Kanskje jeg bare får men EN på trynet om det går gæli???
  God helg ønskes!

  SvarSlett
 20. Herlig innlegg! Absolutt kreativt :D

  SvarSlett
 21. Mye som endrer seg, ja.

  Hver 10 kopp gratis... vel ikke sa ille om man ikke drikker alle 10 pa en gang! ;-)

  SvarSlett
 22. Jeg holder rattet kvart på tre.
  Med en gang jeg fikk lappen for 23 år siden og kunne kjøre uten kjørelæreren pustende i nakken kjørte jeg sånn. Mye mer behagelig! :)

  Hm.... kanskje jeg og skulle begynne å drikke kaffe? *ler*.

  Spøk til side. Jeg skjønner problemet. Jeg selv er blitt hekta på halspastiller. Jeg var forkjølet og kjøpte noen esker. Nå er jeg for lengst god igjen i halsen... men har jeg ikke noen esker drops i skapet... nei da må jeg i butikken! ;)

  SvarSlett
 23. Hei :) Herlig v-innlegg. Eg køyrer med ei hand på rattet, som regel venstre hand og som regel høgre hand på låret, som regel mitt. Kva klokke er då veit eg ikkje for eg har digitalklokke i Vitaraen min, eg !!!!

  SvarSlett
 24. Fantastisk V-innlegg :) Det er sant som du sier, jeg har aldri tenkt over hvordan jeg holder rattet, men antar at det blir utallige tilbakefall om jeg må endre håndstillingen :)

  Ha en finfin dag :)
  Lilli

  SvarSlett
 25. Hvor har du ret....Dårlige vaner er svære at vende.....Lige i disse dage drikker jeg min kaffe UDEN sukker, hvilket betyder at jeg ikke drikker særligt meget kaffe.
  Haha, jeg holder rattet på nøjagtigt samme måde...10 i 2....

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...