lørdag 22. januar 2011

Har det gått for langt?

Innerst i veien har vi åpent snakket om denne snodige og fantastiske kroppen vår med alle dens funksjoner og magiske evner. Vi har for lengst gjort unna "blomsten og bia"-storyen og svart så godt som mulig på alle kroppsspørsmål fra husets yngste.

Vårt hjem inneholder en del kroppsbøker for barn, det har jeg skrevet om i et tidligere innlegg (link). Der er det fine illustrasjoner med navn og forklaring på ulike kroppsdeler, de utenå og inni. Men har det gått for langt, undres vi, når vår vakre datter nå har blitt så inspirert at hun også selv har beveget seg inn på akt-tegningens smale sti.
Dette er hennes mor, altså meg. Her vil jeg påstå at øredobbene er det som ligner mest på originalen. Det urovekkende er hennes hang til å navngi visse kroppsdeler. Hun har tegna sin far også, men det bildet gikk ikke gjennom sensuren ettersom visse navngitte attributter er framstilt på en heller ufordelaktiv måte.

Hva blir det neste? Jeg håper det går i retning øre, nese, munn, heller enn andre veien, sørover.

.

26 kommentarer:

 1. Altså, jeg slår et slag for ytringsfriheten og for individets rett til å utfolde seg kunstnerisk: Gi oss det bildet av pappaen!

  ;-)

  SvarSlett
 2. Haha, jeg visste du var pen, men det der overgikk alle forventningene! :o) Og brystpartiet har du jo fått skryt for før... Forøvrig enig med Liv-Inger: Gi oss bildet av pappa'n! :o)

  SvarSlett
 3. Der var du, ja! Nydelig! Ser dere har holdt dere til det som finnes over navelen.

  SvarSlett
 4. Ut med sensuren, inn med fatter'n i ytringsfrihetens navn!!

  Lørdagsklem;-D

  SvarSlett
 5. Haha!
  De var no spretne de der:-)

  SvarSlett
 6. Hehe! Flott og detaljert tegning det der! I grunnen einaste barnetegninga eg har sett som stoppar med navlen.

  SvarSlett
 7. Tviler på at dere har gått for langt :) Men en ting er sikkert. Hvis barna finner ut at de kan sjokkere sine foreldre med å tegne "sånne" tegninger. Så vil de nok tegne sånne en stund. *skratter* :) (betrykkende at det stod navle ved den krølldotten nederst på tegningen da! ;)
  Flott tegnet forresten!

  Morsomt å tenke på hvor langt verden har gått fremover. Når min søster var liten tegnet hun ei gravid dame med to unger i magen. Den ene var henne og den andre var et av våre søskenbarn som hun følte søskennærhet til). Den tegningen turde ikke min mor å vise til noen. (ja ganske utrolig og merkelig i dag 50 år senere).

  Ha en super helg! :)

  SvarSlett
 8. Syilig stopp ved navlen, der..! Ble jo veldig nysgjerrig på pappabildet..
  Neste helg, kanskje?
  :)

  SvarSlett
 9. Herlig! Mange gullkorn og fantastiske opplevelser disse barna gir oss :)
  Klem

  SvarSlett
 10. Fantastisk:D Ler godt her nå, og gleder meg stort til pappabildet kommer gjennom sensuren;)) De holder på med kroppen i barnehagen her nå, så er spent på hva det bringer oss....

  SvarSlett
 11. I ytringsfrihetens navn: Gi oss pappaen!!

  SvarSlett
 12. Herlig tegning!! Lurer på om jeg skal gå med skilt hengende rundt halsen, som kan fortelle at det som nesten henger ned til navelen faktisk er pupper...

  hahaha!

  Ha en fin lørdag!

  SvarSlett
 13. Må bare si det at det er viktig å la barna utfordre seg kunstnerisk (les: bildene skal ikke sensureres) ;-) Ser at Trollet har et stort potensiale, vi bør nok merke oss navnet :-D

  Ha en flott lørdag - klem Siv

  SvarSlett
 14. Her fikk jeg en god latter! Hun er flink å tegne he he, har fulgt godt med også!

  Takk for koselig hilsen hos meg! -Margit-

  SvarSlett
 15. Haha - festlig mamma & festlig datter :-)

  SvarSlett
 16. Så flink bhun er. Og følger godt med! Jeg også vil ha pupper langt oppe....!

  SvarSlett
 17. Pupper høyt oppe, flott størrelse. Jeg er i grunn imponert.
  Men gi oss far for tusan! Du har jo allerede fortalt meg at moren din ikke leser bloggen; da er det vel fritt fram?

  SvarSlett
 18. noe så flott og fantastisk! Jeg er imponert både over kunsten og interessem for kroppen! Bra!

  SvarSlett
 19. He he! Ho blir nok lege, som kan så mykje om kropp allerede :)

  SvarSlett
 20. Herlig!
  Veldig flott blogg, har lagt meg til som følger :o)

  SvarSlett
 21. Stilig! Nok et morsomt innlegg - og du er definitivt kvalifisert til årets morsomste mammablogg!!! Her hjemme er min mellomste blitt veeeldig opptatt av pupper om dagen...og det kan by på mer eller mindre pinlige situasjoner;)- og tusen takk for alle hyggelige kommentarer jeg får av deg, det setter jeg stor pris på! Klem

  SvarSlett
 22. Så pen du er! Bør brukes som nytt profil bilde.
  Klem

  SvarSlett
 23. Ja, de puppene der kan du være stolt av! Mens håret synes jeg var litt pistrete og ugreit! Fin navel! Og god søndag!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 24. Her sitter jeg og fniser.. Fornøyelig innlegg og fint å høre at andres unger også er opptatt av kroppen. Yngste her i huset er kjempeopptatt av rumper. Kommer muligens naturlig når det morsomste i verden er promping. Ble nesten litt pinlig i matbutikken når hun så et bilde på en bok med et glimt av en rumpe. Veldig fornøyd og skrattende jente begynte å synge høøyt om rumper som prumper (for det rimer vettu, mamma).. Jaja, de andre som handlet ble i hvert fall underholdt..

  Tapetproduksjonstipset tas i mot med takk. Jeg vet bare ikke hvordan/hvem man skal kontakte etc. Men det går vel ann å finne ut slikt, tenker jeg. :)

  SvarSlett
 25. Hun har elegant oversett slike kjedelige deler som fingre og ben, ser jeg. Det er jenta si det.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...