tirsdag 18. januar 2011

Patriot

Når Sørlandchips smeller på et norsk flagg på posene sine, ja da er det klart jeg må kjøpe! Ja, jeg må jo det, sant? Det var jo ikke et lite flagg de hadde spandert heller. Heldigvis hadde de ikke funnet på noe tull med innholdet. Jeg har vært en fan fra dag en og liker ikke alle de nye påfunnene...ja ok, den ene med spansk paprika er god som avveksling, men fortsatt er det den originale som er favoritten.Sørlandchips er jo norsk, men man skal ikke alltid la seg lure av et norsk flagg. Det kjente klesmerket, for eksempel, Napi..Napu...Napurati....Napapirji, det er vel ikke norsk, er det vel? (eventuelle opplyste lesere oppfordres til å tre fram). Likevel pryder det stolte norske flagg plaggene.

Jeg vet ikke om historien er sann, men jeg har hørt de hadde en markedsundersøkelse hvor de viste ulike flagg og det norske var best likt, så da ble det det....Det finske, egyptiske eller georgianske ville neppe appellert til kjøpshungrige polfarere, eller wannabe polfarere, på samme måte.

Og så har vi Jysk. Tidligere het det Norsk Sengetøylager og det ble noe voldsomt rabalder på grunn av det lurenavnet. Han fiolinspilleren som ble pappa langt opp i sekstiåra, han var sinna, husker jeg. Ja, ikke fordi han ble pappa ved nær forestående pensjonsalder, det ble han gledelig overraska over leste jeg i et ukeblad, nei han ble sinna, eller kanskje mest veldig, veldig opprørt, fordi Norsk Sengetøylager ga seg ut for å være norsk og så var det dansk og hadde han visst det hadde han aldri handla der, patriot som han er. Tipper danskene ble fornærma over den uttalelelsen fra felespilleren.... Vel, nå heter det Jysk og stormen har lagt seg og vi kan alle sove godt i utenlandsprodusert sengetøy.

Og de der "norske" barene i Syden.....don't get me started. Det får vi ta en annen dag.

Ååå, kun fire måneder minus en dag til 17. mai.

Lar du deg lure av norsk flagg på produkter?

Elisabeth

21 kommentarer:

 1. Om jeg lar meg lure? Ja.
  På en av mine turer til Kina, fant jeg engang sånne Nap.....-klær med flagg etter ønske. Var du finsk - ja da valgte du den med finsk flagg. Skitbra. Øh.
  Sørlandschips er forresten BEST AV ALT!! Og ja, den originale med bare salt.
  God arbeidsdag, schnuppselups!

  SvarSlett
 2. ;-) Bare det ikke blir for mye stars and stripes, er det grei for meg... Og du har god chipssmak må jeg si. Men nå må jeg løpe, for jeg skal gå tur. Na na.

  SvarSlett
 3. Enig med du! Vanlig sørlandschips er best, og spansk paprika er ein veldig god nr 2. :)
  Og, eg lar meg heilt sikkert lure av norske flagg på varer, men er ikkje så veldig opptatt av opprinnelsesland. Egentlig. Eg er glad hvis det ikkje er små barnehender som har laga produktet eg kjøper...men korleis skal eg kunne vite det? Er det laga i norge er jo sjansen stor for at det er stort sett voksne som har laga det...men dette vart ein heilt annan diskusjon :)
  Ha ein fin dag!

  SvarSlett
 4. jeg lar meg lett lure! men angående Sørlandschips så har dere nok misforstått, det er den tredje som er best. Nå husker jeg selvsagt ikke hva den inneholder( muligens glefser Woody og jeg den i oss så fort at vi aldri får lest på etiketten).

  SvarSlett
 5. Jeg er patriot. Men jeg er ikke fanatisk norsk og kjøper ting med norsk flagg på, bare fordi det har det.
  Det har å gjøre med at jeg er royalist og flaggelsker på min hals, synes dette er et viktig symbol og faller lett inn i "dette var smaksløst" når flagget brukes ukritisk.
  Sørlandschips er den beste, men den bruken av flagget er jeg faktisk usikker på.

  Og ikke forveksle meg nå med dette Vigrid-klesmerket Thor the Viking eller hva det heter, i Tyskland som er over middles nynazistisk.

  SvarSlett
 6. Jeg kjøper kun produkter som har et norsk flagg på seg. Og jeg går kun iført norske klær med de norske fargene.

  SvarSlett
 7. Hei høpp!!

  Nei dette er noe jeg ikke henger meg oppi.Jeg spiser og kjøper det jeg liker:)
  Kanskje er jeg lite patriot!!
  Men jeg har ivertfall stemt på deg i dag så der er jeg en patriot:)

  Du trenger mange stemmer så du må øke på valg kampanjen din:)
  Lykke til!!

  Ha en fin tirsdag!!

  klem Linda:)

  SvarSlett
 8. Om jeg lar meg lure? Jada, noen ganger, men jeg er så vitebegjærlig at jeg vanligvis leser det med liten skrift også;-D
  Flaggdominans, om det finnes et slikt ord, på en potetgullpose...det er å provosere de andre norske produsentene bare littebittegranne vel! Jaja, man får bare vente å se hva det neste blir! Innebygd bolle i posen hadde både vært dritkult og lettvint, uten tillegg i prisen selvfølgelig, kjære produktdesigner!!
  Ha en flaggfin dag med eller uten usunne patriotfriere ;-p

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 9. Hm. Jeg lar meg ikke lure. Og ikke prinsessa heller. I går pekte hun på det norske flagget på en Imsdag-flaske og sa "Hva er det?"

  Kanskje har barneoppdragelsen sviktet. Eller bør man egentlig innprente nasjonalisme før fylte to år?

  SvarSlett
 10. Jeg går fem på gang på gang. Men nå er jo jeg den litt naive og lettlurte typen da... og skikkelig patriot. Bergenspatriot.

  SvarSlett
 11. Hobbyvimsa; takk for støtten. Veldig nysgjerrig på hvordan du får til det...

  Grete; Glimrende forslag!

  Vigdis; Oj, oj, her er det bare å sette i gang. ☺

  SvarSlett
 12. Blir mer og mer patriot jo lenger jeg bor utenfor Norge... undelig det der. Uansett, jeg er gammeldags og foretrekker Maarud... men Sorlandschips glir ned det ogsa...!

  Du ma prove den Naan oppskriften pa bloggen min idag. Superenkelt! Isaer om du har endel i huset som trenger mat som metter...

  ha en fin fin dag!
  klem Mette

  SvarSlett
 13. Hoho. Ler meg ihjel. vil gjerne lese om norske barer i syden.Har aldri vært der.. eller en gang på Menorca med mamma!Men det er bare en sånn pitteliten fiseøy som jeg kjeda meg ihjel på...
  Jeg kjøpte faktisk en "norsk" jakke til Noah i USA. Med norske flagg og norsk tekst(Polferden 19 ett eller annet..) Måtte jo bare ha den.. hihi
  Klemmer

  SvarSlett
 14. klart jeg lar meg lure av "norske produkter".:-)

  og tenkte det samme som deg..bare 4 mnd til 17 mai.:-)

  hehe..winnie er hoppende glad...og om du ikke liker hunder, kan det hende du syntes det hadde blitt for mye av det gode om du tok deg en tur innom...sliter litt med at hun er såååå imari glad når det kommer noen.:-) ikke alle som syntes det er like festlig..men det er bare med en gang da..så gir hun seg.:-) heldigvis.:-)

  en fin dag til deg.:-)

  SvarSlett
 15. Spansk paprika er så god at jeg gjemmer posen for de andre i huset. Sikkert fordi den er norsk!

  SvarSlett
 16. Paprika er vel ikke norsk? Foreslår potetgull med gulrotsmak.

  SvarSlett
 17. Det er typisk norsk å være Gro!Nei, jeg mener god!Eller var det typisk norsk å være sau?Jeg husker ikke, men det var i hvert fall sant.Det er typisk norsk å være best i hvert fall, uansett hvor man kommer fra her i verden.Nei, fra tull og tøys og over til alvoret: Det norske flagget er dritfint!

  SvarSlett
 18. napapiiri!betyr polarsirkel, du kan sikkert gjette på hvilket språk!

  söstsersen kjöpte seg en boblejakke av merket "svea" til jul, den var prydet med det amerikanske flagget, i rödt og gult!

  SvarSlett
 19. Aha, endelig et opplyst og opplysende menneske. Takk, det er et språk jeg ikke behersker....der er det forsåvidt noen hudnre å ta av...

  Da bohtet dearvodagat ovta chappa sami-nieida

  Amerikansk flagg rødt og gult? Ikke rart oppvoksende slekt blir forvirra...

  SvarSlett
 20. haha! nja, nesten, jeg er jo vanvittig vakker men språket var finsk. Doble vokaler er en god ledetråd!

  SvarSlett
 21. Tror ikke jeg er så patriotisk av meg jeg gitt, for det spiller aldeles ingen trille om ting har flagg eller ei for min del. Ikke er jeg så glad i sørlandshipsen heller, for den knaser jo aldeles For hardt mellom tennene.
  Masse spennende lærdom her gitt. Har nok aldri latt meg lure av hverken N.... plaggene, eller at nuværende Jysk liksom har vært norsk. At ting er norskprodusert er faktisk bare en flott ting, men det er så mye lurerier ute og trasker at jeg aldri vet hva som er sant.
  Flagger på bursdager og 17. mai jeg. That`s it. ;)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...