søndag 17. juli 2011

Olme Beist lever opp til sitt rykte

Olme Beist begynner å bli en gammel dame, hele 15,5 menneskeår. Jeg er ikke helt sikker på hvor mange katteår det blir, men en gammel dame er dyret i alle fall.

Og gamle kattedamer bør sjekke helsa av og til så time hos veterinære ble bestilt.

-Ta med en urinprøve, sa veterinæren.

-Eh, javel....., sa vi.

Jeg synes jo at det er utfordrende nok sjøl å tisse på et sånt prøveglass, men jeg forstår jo i det minste formålet med det når fastlegen ber om en skvett. Olme Beist var ikke like forståelsesfull. Det gikk ikke å bare sette fram glasset og be henne ordne saken.

Men i vår mangfoldige verden er det noen som har tenkt på dette og funnet på et salgbart produkt. Av veterinæren fikk vi en liten pose med blanke krystaller, oppsamlingspipett og beholder med lokk. Jada.

Så beistets tissekasse ble tømt for den vanlige sanda, de ikke-absorberende krystallene (fake sand, altså) ble helt oppi og så venta vi. Ah, hvilken spenning hverdagen har å by på. Ville kattekreket la seg lure av fake-sanda eller fnyse over at tissekassa nå inneholdt minimale mengder å skrape og rote i?

Heldigvis er dyret ikke så intelligent....eller så fin på det, og tissa i kassa si natta før vi skulle til dyrlegen. Ja, stakkaren ante jo ikke engang at hun skulle dit.

Så veldig intelligent følte ikke jeg meg heller der jeg satt på huk og sugde opp kattepiss i en pipett og førte det over i beholderen.

Om du har følt deg litt utilpass på vei til legen med ditt eget piss i lomma, tenk hvordan man har det med noen annens piss - kattepiss.

Vel ankommet hos veterinæren så avleverte vi, med en viss stolthet, fangsten vår.

Men moroa hadde så vidt begynt. Neste post på programmet var å ta blodprøve. Her er det viktig at dyret sitter i ro og pent strekker fram poten for barbering, stikking og tapping.

Rekk opp hånda den som tror at Olme Beist gjorde dette.......tenker du neppe er i ferd med å miste blodtilførselen til hånda di nå.

Olme Beist lot seg selvfølgelig ikke lure av et håndkle over hodet. Hallo, er noen så dumme at de da tenker: Ja ja, nå ser jeg ingenting, da får jeg bare la disse folka gjøre hva de vil med meg...?

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive hvesingen, kloringen og bitinga, men la oss si at vi var fire mennesker som måtte gi opp "prosjekt ta blodprøve".

Da kom de med tvangshetta. Den visste de ikke helt hvilken vei de skulle sette på, for ingen hadde måtte ty til denne før.....


Krapylet er stagget - i fem sekunder

Rekk opp hånda de som tror at dyret fant seg i dette og ga opp kampen......Å, nei du. Bildet over burde hatt lyd. Men en vill knurring og et par manøvrer med potene var tvangshetta av igjen.

Nå begynte vi å bli svette for alvor og Mannen og jeg satt brydd i et hjørne og vrei oss på stolene.

Å legge så gamle katter "i narkose" kan være et sjansespill, men må man, så må man. Og vi måtte. Og den sprøyta kan gis i nakkmuskelen og krever ingen pelsbarbering så det fiksa vi, alle fire i samarbeid.


Villdyret er nedlagt

Og snart sov villdyret og den egentlige oppgaven, blodprøvetakinga, kunne gjøres. En assistent holdt kattas hodet bakover mens veterinæren barberte halsen og stakk. Dette så jo ut som en øvelse ingen våken katt ville funnet seg i.

-Joda, de fleste katter kan vi gjøre dette på, helt enkelt. Det er svært sjeldent vi må gi dem noe å sove på for å ta en blodprøve, altså.

*flere brydde smil fra oss i hjørnet*

Og mens villkatten sov, tok de like så godt å henta ut mer urin. Fra en sånn steril prøve kan de nemlig dyrke hva enn det er de dyrker for å sjekke helsetilstanden, i motsetning til vår hjemme-prøve som kunne inneholde snusk. Ja, så min øvelse på knærne foran tissekassa samme morgen var altså bortkasta...Hmph.

Heldigvis våkna dyret vårt greit igjen og vi betalte en blodpris for festligheten ute i det nå overfylte venteværelset. Og vi smatt ut døra mens jeg syntes jeg hørte veterinæren unnskylde forsinkelse overfor neste pasient: -Beklager, men vi hadde en katt her som krevde alle våre ressurser og som det tok litt tid med....

Og helsetilstanden? La oss si at strabasene var verdt det for Olme Beist har urinveisinfeksjon og annet snusk i systemet. Så nå skal vi i gang med både dråper i gapet og tabletter som skal knuses i maten. Du kan tro vi gleder oss!

.

17 kommentarer:

 1. Hahaha! Olme Beist lar seg ikke pille på nesa nei!
  Lykke til med pasienten og medisinering. Får håpe ho blir kvitt snuskeriet i maskineriet fort!

  God bedring ønskes fra meg og helt sikkert fra Bolla pinnsvin og trillingene hennes også!

  SvarSlett
 2. Hohoho! Dette kan eg levande sjå føre meg! Dyrlegen prøvde å godsnakke med vår katt, endå eg sa "gløym det". Katten stupte ut av undersøkelsesbenken og sprang som ein galning, ja han er gal, rundt i rommet. Så det hadde nok blitt narkose på han også dersom det var snakk om blodprøve
  Lykke til med medisin til Olme Beist, hohoho!

  SvarSlett
 3. Stakkar lille venn! Og dere! Håper at den blir bedre og at dere lykkes med pillene... Høres ut som en utfordring av dimensjoner... :-)

  SvarSlett
 4. Jeg kjenner minst én pus til som ikke hadde funnet seg i den slags i våken (og knapt nok neddopet) tilstand. Hun heter Selma og bor her hos oss. Også en krevende katt å ha med til doktor Dyregod. Jeg har knurringen fra forrige dyrlegebesøk friskt i minne, og la til soundtracket for egen regning til bildene dine ;-) Og er det ikke rart hvordan man faktisk blir litt flau på vegne av dyra sine når man er i slike situasjoner?
  Godt dere fikk sjekka helsa til Olme Beist, da, slik at hun får ordnet opp i plagene sine stakkar. God bedring til pus :-)

  SvarSlett
 5. Hehe hehe hehe! Bra skrevet! Herlig. Ja, er det ikke irriterende når du gjør alt som står i din makt for å tilfredsstille veterinærens krav, og de bare ignorerer det?! Jeg måtte ta urinprøve av bikkja her hver fjerde time et helt døgn..så analyserte de den første..og den var "Sånn og sånn"-så da hadde de ikke bruk for resten. WTF, liksom?!?

  Og ang katt: Jeg hadde med meg ei til sterilisering for noen år siden. Veterinæren og jeg holdt, han skulle stikke bedøvelsen i katta..Pice of cake? Ikke akkurat... Hu kom seg løs to ganger, og da satte han i å skrike: "Assistase! Assistanseeee!! Jeg har en tricolor her... MEEEED GAUPEDUSKEEER! KOOOM!" Skal si assistenten kom i en viss fart. :- D

  Vel vel.
  Godt dere får rusket opp i problemene til den gamle fine kattedama deres. :-)

  SvarSlett
 6. Dette var spennende lesning. Det finnes jo produkter for det meste nå for tiden, men jeg tror fortsatt ikke jeg skal ha noe kjæledyr av noe slag.

  SvarSlett
 7. Høres ut som om dere har vært gjennom litt av en runde - får håpe det blir lettere å gjennomføre behandling da :-) OG at dere slipper ny runde for å sjekke at alt er bra...

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 8. Oi... stakkar. Hehe... ser for meg at det ikke blir en lett kamp med dråper og tabletter.

  Bra skrevet!
  Klem Tonje

  SvarSlett
 9. Ha ha :-D Synes jeg ser dere for meg, småsvettende på stolene :))
  Ønsker dere LYKKE TIL med fortsettelsen :)

  SvarSlett
 10. Olme Beist er en meget pen kattedame!

  SvarSlett
 11. Herlig katt, en skal ikke tulle med gamle kattedamer.
  Men får en herlig historie, jeg "ser" deg nøysomlig foran kattekassa og kjenner igjen følelsen fra venteværelset. Godt det gikk bra, venter på fortsettelsen.

  SvarSlett
 12. I love animals, what wrong with him? Is he sick?

  Regards and hope that the kitty gets better =)

  SvarSlett
 13. Sorry, men jeg sitter her og gapskratter. Ser det hele for meg. Og med kongekommentaren da neste dyr ble ropt inn og dere passe flau forlot stedet.

  Jeg sitter igjen med to spm. Det ene er : ropes dyrene inn ved fornavn eller ropes dere eiere inn ved navn? Og den masken, kan den brukes på feks unger? Menn? Tok du den med til odel og eie?

  God natt

  SvarSlett
 14. Og spøk til side : God bedring til pus :-)

  SvarSlett
 15. He he, den kommentaren var nok mest i mitt hode der vi forlot åsstedet litt flau overfor alle som venta på tur. Og det med å bli ropt opp....vel, de bruker dyrets navn.

  SvarSlett
 16. Haha, himmel. Det var litt av en historie. Ble svett av å lese!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...