tirsdag 5. juli 2011

Husmor på tur

Jeg hater å stryke klær, virkelig hater. Jeg synes det er noe ordentlig herk og jeg stryker minst mulig. Takhøyden er høy når det gjelder ustrøkne klær. Plaggene blir jo krøllete i bruk likevel...

Men enkelte plagg krever en liten omgang med strykejernet, som linbukser. Da jeg fant fram ferietøy vokste bunken med klær som virkelig måtte ha en date med jernet til en uoverkommelig haug. En så stor bunke blei det at denne madamen absolutt ikke orka tanken på å stryke i det hele tatt. Ikke en bitteliten sveip en gang med strykejernet frista. Nei, det bød meg helt i mot.

Men i ferimodus, når man har all verdens tid (se fase 3 i forrige innlegg), da kommer kanskje strykeånden over en?Vel, optimismen lenge leve, husmora tar med strykejern og krøllete klær på tur.

Hvilket forhold har du til stryking?

Elisabeth, optimistisk husmor med strykejern i feriebagen
.

34 kommentarer:

 1. Bunadsskjorter, uniformsskjorter og linbukser strykes. Men linbukser har jeg ikke for tiden, så da slipper jeg unna med skjorter. Og er det 17. mai og sånn, så stryker faktisk mannen hele familiens bunadsskjorter.

  God tur!

  SvarSlett
 2. Jeg har faktisk alltid likt å stryke. Noen ganger tar jeg med meg strykebrettet inn i stua og ser på TV samtidig.

  SvarSlett
 3. Jeg hater å stryke! Haha! Spesielt skjorter....

  SvarSlett
 4. Stryking er noe jeg sjelden gjør, men du kan jo samle noen husmorpoeng??...sikkert verdt mange:O)

  SvarSlett
 5. Hater, virkelig hater å stryke!!! En enkel bukse er greit, men blir det en MÅ-ting, og en haug uten ende, da takker jeg nei! :-)

  SvarSlett
 6. Har samme forhold til stryking som deg... Og kjøper stort sett ikke klær som krever stryking. Men iblant må det jo til, og da er det mye om og men. Så ender det som regel med at de klærne nesten aldri blir strøket og dermed ikke brukt.

  SvarSlett
 7. Har eit sterkt hatforhold til stryking. Har også ein haug som ligg og ventar, og det er berre dukar som må strykast. Men når eg tenker meg om, så greier eg meg fint utan dukar...

  SvarSlett
 8. Strykejern på ferietur!? Hadde ikke falt meg inn! Selv i regnværet og ikkenoeågjørepåhytta. Du er gal!

  SvarSlett
 9. Jeg liker faktisk å stryke, men gjør det svært sjelden! Mye annet jeg vil bruke tid på. Min mor ble helt forfær over at jeg ikke stryker kopphånddukene (kjøkkenhåndkle på norsk). Gubben sine skjorter tørker jeg i tørketrommelen og da slipper man å stryke!

  SvarSlett
 10. Kan ikke huske sist jeg strøk..
  Selvom jeg ikke misliker det noe særlig, egentlig, så er det veldig lett å prioritere vekk.

  :)

  SvarSlett
 11. Pussig det der. Når jeg syr er strykejernet et uvurdelig hjelpemiddel. Bluser og skjorter derimot strykes ALDRI annet enn rett før bruk. Har flere strykehauger for at de ikke skal se helt uoverkommelige ut. Da jeg jobber i en bransje med "dress code", har løsningen vært skjørt og (strykefri)kjoler.

  SvarSlett
 12. Jeg er enig med deg, de blir jo krøllete ved bruk. Og så er jeg nesten sikker på at kroppsvarmen retter ut de verste bulkene.
  Min mor så hva slags materiale jeg var laget av og sørget for strykefri bunadsjorte til meg! Jeg tror ihvertfall at den er strykefri :-)
  LIV

  SvarSlett
 13. Mitt forhold til stryking er at de klærne som må strykes enten:

  a) ligger i "må strykes"-haugen til jeg skal bruke et plagg og da stryker jeg akkurat det

  b) ligger i "må strykes"-haugen til min mor eller tante kommer på besøk og stryker alle.

  SvarSlett
 14. Jeg hater å stryke...
  Svigemor stryker alt vårt. heldig ? JA !!!
  Klem

  SvarSlett
 15. Og glemte en ting: Noe så irriterende som når gubben har tatt ut klesvasken og hengt den opp uten å riste ordentlig på klærne først!! Da må jo ALT strykes før det kan brukes!! Det er mao veldig viktig å strekke, riste og glatte på klærne før de hengees opp, da slipper man å stryke det meste:-)

  SvarSlett
 16. Haaaater det. Sa enkelt. Stryker minst mulig. Noe MA strykes som bluser og noen ganger far Tenaringens skoleskjorter en omgang (som han stort sett ma gjore selv). Har intet imot noe annet husarbeide, bortsett fra stryking...

  SvarSlett
 17. Jeg har et elendig forhold til stryking. Ikke mye som strykes her i huset, for å si det sånn...

  SvarSlett
 18. Stryking er et nødvendig onde - jeg er ikke glad i å stryke.... Men for noen år siden investerte jeg i et strykejern med mange watt, og da ble alt lettere :-) Jeg har en del linklær, og det er ikke alltid jeg stryker buksene - strekk dem godt etter at du har vaska dem, så slipper du runden med stryking :-)

  Ha det fint - klem Siv

  SvarSlett
 19. Jeg misliker strekt å stryke:) Men idag har jeg kjøpt nytt strykejern til huset:) Håper det går lettere nå:)
  Kjenner meg godt igjen i innlegget under, er på sultekur jeg nå, drøyt en uke før avreise til Italia:)

  Trine:)

  SvarSlett
 20. Stryking er en MUST når en syr, men ellers er jeg daff/best under press. Også er det rart at når feriekofferten skal pakkes, så skal liksom alt være med tellekanter ,-)

  SvarSlett
 21. Stryka, kva er det? Eg strauk aldri på eksamen, og har ikkje planar om å stryka noko anna heller;) Evt. kanskje panikk-duk-stryking når svigerfamilien kjem på besøk...

  SvarSlett
 22. Den feriepakkinga der står til stryk! Nesten som jeg skulle gjort det selv! Siri:-)

  SvarSlett
 23. Jeg kan ikke stryke. Når jeg skal kjøpe klær, velger jeg mest mulig strykefritt. Linklær er helt uaktuelt. Bunadskjorten stryker min mor.

  SvarSlett
 24. Det var som jeg skulle skrevet det selv, med det unntak at jeg neppe hadde giddi å ta med strykejernet engang. Det måtte i så tilfelle være hvis mannen skulle ha med noen skjorter han trengte å stryke (for det gjør ikke jeg nei) og jeg kunne lure noe av mitt inn i bunken hans. Og det funker sjelden...

  SvarSlett
 25. Stryker ca en gang annenhver mnd, og da har jeg sikkert gått og tenkt og kvidd meg like lenge ;))
  Stryking og rydding er noe dritt.....

  SvarSlett
 26. Jeg har alltid likt å stryke.Stryker koppehåndduker,sengetøy også.Ps. Elsker å vaske klær også. Hilsen Frid.

  SvarSlett
 27. Jeg stryker ALDRI!!
  haaaater det, for å si det mildt.
  Mannen i huset får ta seg av slikt, han er i tillegg flink på det.

  men haha, det var litt artig at du sa du må stryke lin.. Jeg elsker nemlig klær i lin pga at lin "skal" være krøllete!
  Ifht bukser som er veldig rynkete, glatter du det bare ut med vann -og voila! Det blir jo krøllete igjen på et blunk uansett..

  SvarSlett
 28. Har det akkurat som deg. Når ferien nærmer seg - så vokser høgen med stryketøy. Den gror, faktisk. Gikk løs på min haug her på søndag. Nå er nesten alt brettet fint med tellekanter og klare for nedleggelse. I koffert.
  Hvorfor skal man på død og liv ha klær i lin og silke, for eks??? Ja til strykefritt!

  SvarSlett
 29. Nei sånt noe driver jeg ikke med! Uff!!!!

  Her kjøpes klær som ikke for noen pris på strykes. Det hender samboer'n stryker over noen av skjortene sine, men som oftest står strykeherket bakerst i skapet.

  SvarSlett
 30. Som deg, hater det. Så jeg prøver å unngå å kjøpe klær som må strykes. Og klærne jeg kjøper som MÅ strykes blir hengende krøllete i skapet.
  Jeg hadde en tante som strøk alt. Til og med trusene sine. Det må jo være en form for galskap, spør du meg.
  Ellen :)

  SvarSlett
 31. Veldig bra skrevet om feriens fire faser under her.
  Ellen :)

  SvarSlett
 32. Veldig bra skrevet om feriens fire faser under her.
  Ellen :)

  SvarSlett
 33. ....som du vet eeelsker jeg å stryke! Har pakket til ferie i dag og da var det stryking og feriestemning i stua med Allsang på grensen, ha ha. Nå er jeg klar for en strykefri ferie!!:-) Klem IL

  SvarSlett
 34. Dæven. Jeg er spent på om det har blitt noe stryking med deg nå.
  Her strykes det så og si aldri. Dog har det blitt 4 eller 5 plagg i 2011, noe som er rekord. Slumpet til å kjøpe et par plagg til ungene som viste seg å IKKE være strykefrie. I curse you - Kapp Ahl !

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...