tirsdag 22. mars 2011

Rapport fra Madrid

Hola!
Vi er hjemkommen fra fem herlige dager i Spanias hovedstad. Det sies at et bilde kan si mer enn tusen ord....Nuvel, det kommer sikket an på bildet.....Uansett, dette gjøres herved om til en fotoblogg...nesten.

Det ble shoppings. Mannen hevder han har brukt mesteparten av ferien på å vente utenfor butikker. Hey, det var MIN bursdagstur og jubilanten ville sjekke ut den der butikken....og den.....og den der borte...


Madrid har, som flere andre europeiske storbyer, en velfungerende og oversiktlig metro. Den benytta vi oss flittig av. Mange linjer som krysser hverandre, kort avstand mellom stasjonene og avganger hvert fjerde minutt- suverent! Hit burde noen dra på studietur, ta gjerne en andel av mine skattepenger til formålet. Om det kan bety hyppigere avganger på t-banen i Oslo.


Den første dagen var det duskregn og vi hutra og snufsa litt, men så...så kom sola - og varmen! Sandaler i mars (nyinnkjøpte El Naturalista), svalende fotbad i en fontene og uteglemt solkrem på sart, kritthvit nordboerhud ueksponert for solstråler de siste seks månedene. Au! Men sandalene var oh så myyyke. Vi damer på førti setter pris på slik komfort. Komfort framfor hip fæsjn.Til tross for at vi sto og gikk i åtte timer hver dag, klarte vi neppe å forbrenne alle kaloriene vi putta i oss, både via vått og tørt.  Hva sier dere forresten til middag utendørs (oksehale) klokka halv ti om kvelden? Herrrrrrlig!


Vi bodde forresten på et flott hotell med fascilitetene i orden, inkludert badevekt på rommet. Den var finfin å veie koffertene på........Minibaren var den mest vellfylte jeg har sett noen gang, vi benytta oss ikke av akkurat den, men tv med blant annet BBC World og CNN var veldig ålreit, da holdt vi oss oppdatert på situasjonen i både Japan og Libya.

Søndag er markedsdag, jeg elsker markeder! Det var sjoka fullt med boder og folk i et stort område (El Rastro) og man kunne handle alt fra skjøteledninger via sexy og usexy undertøy til lommebøker og loppeklær. Eller vesker laget av LP-plater.


En ferie har dessverre en bakside av medaljen. Mens man nyter sin sangria og blir solbrent på Plaza  Mayor, går livet sin vante gang hjemme. Så nå venter uhorvelig mye arbeid på kontoret og jammen meg er det litt å administrere på hjemmefronten også.

For ikke å snakke om blogglesing. Bloggen har levd sitt liv med forhåndsplanlagte innlegg mens jeg har vært borte. Jeg har rukket å kose meg med alle kommentarene som dere, kjære bloggvenner, har lagt igjen de siste dagene. Nå håper jeg å få gjort gjengjeld inne hos dere, men jeg må nok bruke noen dager på den oppgaven. Og har du sett, et par nye følgere har lagt seg til i mitt fravær også, velkommen! Og tre awarder er jeg blitt tildelt også, takketitakk. Mangla bare en gevinst i et blogglotteri, men man klager ikke, nei nei.

Elisabeth, fattig på penger, men rik på opplevelser (oh, den var dyp.....eller klisjeaktig).

.


33 kommentarer:

 1. Ohh majj gaaadd! Får vi se inköpen också? Snäääälla.....?

  SvarSlett
 2. Velkommen hjem! Ser og høres ut som dere har hatt en flott tur! Må ha vært deilig med sol og varme! Og shopping!

  SvarSlett
 3. Herlig, herlig! Spesielt den der utemiddagen sent om kvelden... Så lurt at han la turen til en sydlig by!

  Mere bilder!

  SvarSlett
 4. Velkommen tilbake!
  Herlig med myke, fantastiske Naturalista sko om man er sliten i føttene, men aiaiai, så solbrent!
  :)

  SvarSlett
 5. Jeg var ikke helt sikker på om jeg hadde lyst til å lese dette innlegget. Og ble helt sikker da jeg så bildet av TEMPERATUREN. 23 grader!!!
  Her regner/hagler det skiftesvis og blåser liten storm. Åh, som jeg lengter etter litt varme.
  Men takk for reisebrev. Madrid er herved satt opp på listen over reisemål jeg kunne tenke meg.
  Ellen :)

  SvarSlett
 6. Det hørtes ut som en superdeilig tur! Og så så varmt!! Vi har vurdert Madrid som reisemål, men aldri kommet så langt at vi har reist dit, men etter denne reiseskildringa så kanskje neste gang:-)

  SvarSlett
 7. Dette ser helt skjønt ut. Åh, så deilig med en voksentur der man kan gå til man blir sliten og ingen griner om maten ikke kommer med en gang. Der finnes jo øl - og viiiin!
  Og du, den under her, med E-vitaminer, hallo eier de ingen blygsel mht til markedsføring. MEn, - det selger sikkert. Fabelaktig!

  SvarSlett
 8. know the feeling! the sunburnt feeling.. Kom nettopp selv hjem fra Spanien..og sola tok oss alle gitt. Nå vil vi ha outfits bilder fremover. Kom igjen, ikke vær kjip.

  SvarSlett
 9. og by the way, ultraspennende konkurranse inne hos meg! se om du kan slå Pia. Piece of cake tror jeg! (Uvanlig av meg å "selge" meg selv på dette viset, men vil så gjerne ha akkurat deg med;o)

  SvarSlett
 10. Som du har kost deg! hørtes aldeles nydelig ut. Da må du kose deg her hjemme også, klem fra meg;)

  SvarSlett
 11. Velkommen tilbake! For en flott tur dere har hatt!

  SvarSlett
 12. Åååå så deilig med tur til varme og storby på denne tida av året!

  SvarSlett
 13. Härligt härligt, men farligt farligt....
  *drømmer om sol og varme*

  SvarSlett
 14. Ser ut som om dere har hatt en fantastisk tur.
  Klem

  SvarSlett
 15. ÅÅÅ dette så deiligt ut...og den tempraturen da.....heldig er du
  Fin kveld til deg
  Klem

  SvarSlett
 16. fins ikke misunnelig i hele tatt............:P

  velkommen tilbake!

  SvarSlett
 17. Velkommen hjem igjen. Høres fantastisk ut med sol og varme, god mat og selvfølgelig shopping. Litt misunnelig, kjenner jeg...

  SvarSlett
 18. Høres ut til å ha vært en helt strålende tur! Aldri vært i Madrid, men fikk jammen lyst til å ta en tur nå ;o)

  SvarSlett
 19. Det ser ut til at dere har hatt noen fine dager! Ble spesielt misunnelig på den temperaturen, men vi har jo noen fine dager i vente vi også (har jeg hørt...)

  Nå nærmer det seg snart vår tur for å reise ut i det store utland, det vil si en tur til Køben. Gleder meg masse!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 20. Åh. Dette så gøy ut. Og hørtes også så fantastisk ut. Jeg vil også dit!

  SvarSlett
 21. Hørtes og så herlig ut! Vinterblek hud trenger sårt litt sol!

  Ønsker deg en dag fylt med sol!

  Klem,
  AW

  SvarSlett
 22. Velkommen tilbake!!

  Ser dere hadde noen flotte dager!! Så deilig med sol!!

  Fin dag videre her hjemme i kalde nord!!

  SvarSlett
 23. herlige bilder, Elisabeth:) Plaza Mayor var vi også:) var dere i Pradomuseet eller?
  Ser ut som om du fikk handla en del ja:) Fine og praktiske sko, behagelige sikkert og det ER viktigst i vår alder:) Gleder meg til pakke:)

  klem Trine:)

  SvarSlett
 24. For en herlig tur, Elisabeth!!! Na vil vi SE hva du handlet...

  SvarSlett
 25. Velkommen att. Deilig tur, litt raude armer høyrer vel med!
  Forige innlegg: Vitaminer i truseinnlegg??? Herremin? Kva slag endring kan forventast i understellet etter bruk av desse??

  SvarSlett
 26. Velkommen hjem! Høres ut som om dere har hatt en fantastisk tur, og nå sitter jeg her og skammer meg fordi jeg har vært avblogget så lenge at jeg ikke har fått gratulert deg med dagen engang (nå gambler jeg på at den har vært allerede). Gratulerer med dagen, uansett! Nå skal jeg lese meg gjennom mars, baklengs. Klemz! Og har du kjøpt jakken din på Desigual?

  SvarSlett
 27. Jepp, vi var på Prado
  Jepp, jakka er fra Desigual
  Vise fram hva jeg har kjøpt....? Får se.

  SvarSlett
 28. Vælkømmin himmat! Ser ut til at turen var vellykka :D

  SvarSlett
 29. For noen herlige bilder :-) Men fy, jeg skal ha det bilde med solbrenthet på netthinnen neste gang solen dukker frem :-/ Takk for titten !

  Nå får du hvile - bursdagsturer er hardt

  SvarSlett
 30. Det høres ut som dere har hatt en fin tur. Selv er jeg ikke så glad i å reise, men Tsjekkia kan ambefales hvis dere ikke har vært der før. Jeg har vært der to ganger før og begge gangene var det sommer, strålende sol og varmt.

  SvarSlett
 31. Alt dette høres helt fantastisk ut, Elisabeth. Kjærestetur og forsmak på sommer. Og shopping. Heldige deg/dere!

  SvarSlett
 32. Så ut som en perfekt tur.Gjør ingenting å være fattig på penger en liten periode,når en er full av nye opplevelelser/oppdagelser:)

  Det er 4 år siden sist jeg var på ferie,og jeg er super reise sjuk!!Har vært gravid de siste 3 årene :)så her har det vært labert på reise fronten,men skal virkelig snart få tatt det igjen:)

  Klem Linda:)
  Klem Linda:)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...