lørdag 12. mars 2011

Shopping og souvenirer

Det føles merkelig å bable om shopping med tanke på hva som foregår på andre siden av jordkloden, men det var dette innlegget jeg hadde forberedt for i dag. I et større perspektiv kan vel det at vi som er pengesterke fortsetter å shoppe, ses på som et sunt bidrag til å stabilisere verdensøkonomien.


Vi har en kosetur til Madrid nært forestående. Og vår plan er at det skal være en skikkelig avslappende tur med lading av batterier og kjæresteri (notat til meg selv, husk den snertne neglisjeen, bør kunne få plass selv med Ryan Air's rigide vektregler), rusling gatelangs og kafébesøk - og shopping.

Så det store spørsmålet er: Hvilke spennende shoppingmuligheter finnes i Spanias hovedstad?

Oppvokst som man er i Oslo, så har man jo vært bortskjemt med nærhet til de aller fleste butikkjeder, men likevel var det tidligere stas å besøke andre europeiske storbyer og finne nye, spennende butikker.

Nå føler jeg verden har blitt veldig, veldig liten. Vi har fått både Zara, Søstrene Grene, Indiska og mer til her på berget. Så da strykes  disse fra lista over "må oppsøkes" på shoppingtur i utlandet (jada, Sverige og Indiska er utlandet. Eller ja, Indiska var, Sverige er fortsatt..).

Små doser med blomstrete saker fra Cath Kidston kan være verdt å sjekke ut. Finnes Cath i Madrid, mon tro? Neida, kun i UK, Irland og Japan!  Det fantes i det minste i Japan...huff.

El Corte Inglès finnes selvfølgelig, men der har jeg i grunnen aldri blitt inspirert til noe som helst. Men de pleier å ha en ok musikkavdeling så dit vil Mannen som oftest. For at det skal bli noe kjæresteri må alle være på topp og i godt humør, så Mannen får selvfølgelig bevilget tid i musikksjappa. Da surrer Madamen rundt i resten av bygget uten mål og mening og ender opp med å kjøpe en notisbok eller noe annet lite spenstig. Sånn bare for å ha shoppa litt liksom.

Billigkjeden C&A har de flere av i Madrid. Der har vi handla ålreit barnetøy tidligere. Kanskje vi ramler innom nå også. I det minste kan man på sånne steder få med seg en truse eller to for å få stilt kjøpelysten en smule.

Men det er jo ikke de store kjedebutikkene eller kjøpesentrene som gjør at man sitter igjen med gode shoppingminner. Det er markeder, boder, pottemakeriet eller den bortgjemte, lille smykkebutikken som er koselig å finne. Og det håper jeg at vi gjør, også i Madrid, for det er så koselig ha souvenirer fra byer man har besøkt. Og da snakker jeg ikke om et Eiffeltårn i miniatyr eller et krus det det står "I love Crete".  Heller ikke et esel fra Lanzarote, som spytter sigaretter ut av rumpa når du drar den i øra.


Esel med merkelig tarmsystem fra mcphee.com

Nei, jeg liker souvenir-pynt som kan pynte opp på en litt mindre prangende måte. Pynt som faller naturlig inn i interiøret eller saker som kan brukes til noe praktisk og som samtidig kan være et minne om en ferietur.

Derfor har jeg hammer fra London og skjøteledning fra Amsterdam. Nei, det er ikke sant. Men vi har dette på kjøkkenveggen:Tallerken fra Budapest og trefigur fra fjorårets ferie ved Gardasjøen.

Mulig noen synes dette skilte seg lite fra det sigaretteselet, men smaken er jo forskjellig. Disse sakene går innenfor "souvenir-pynt som kan pynte opp på en litt mindre prangende måte" for meg. 

Og nå har jeg skrevet meg helt vekk...men det er ikke uvanlig. Det skulle jo egentlig handle om shoppingforberedelser før Madrid-turen. Jeg surfer videre.

Har du noen gode tips om shopping i Madrid, del gjerne!

Nå blir det trenings og shoppings her hjemme. GOD HELG!

Elisabeth


.

18 kommentarer:

 1. God helg!!

  Nei ingen gode tips, men det er en flott by!!
  Besøkte byen i min ungdom (huff nå hørtest jeg super gammel ut) og hadde da litt andre mål med turen enn hva jeg hadde hatt i dag.....kremt kremt.

  Uansett ha en flott tur!!!

  SvarSlett
 2. Hihi, eg skreiv så freidig sist at eg hadde vore der, men det e jo Malaga eg har vore :o)
  Jepp, fjern te tider ;o)

  Har ikkje peiling på shopping i Madrid, men kjekt blir det jaffal heilt sikkert!
  Og neglisjeen bør definitivt prioriteres... ;o)

  Ha ein strålande tur!!!!

  SvarSlett
 3. Jeg har ikke vært i Madrid. Men du finner nok litt av hvert å shoppe.

  SvarSlett
 4. Vi har kommet frem til at kjøleskapmagneter, det er tingen. Tar liten plass, har en praktisk funksjon, og så står det gjerne sånn, tunis, paris, london eller lanzarote på dem, så da husker man jo hvor man har vært;). Ellers må jeg si meg enig ang. Sigarett-eselet - jeg har sett dem IRL, og de fikk pent stå igjen i butikken da vi gikk videre - alle sammen! Hihi!

  Ønsker deg en fortryllende fin helg og en avslappende finfin tur!

  SvarSlett
 5. Jeg har vært i Madrid. Midt på natta. På flyplassen. En uplanlagt mellomlanding. Desverre gav ikke stoppet gode muligheter for å sjekke shoppingmulighetene. Noe finner du alltids :-)

  SvarSlett
 6. Har dessverre ingen shoppingtips, men kjenner meg veldig att i mannen på musikkavdelingen, og eg som surrar rundt i andre butikkar!

  SvarSlett
 7. Har ikke vært der, dessverre. Men ta også med deg minner fra en fortausrestaurant over et glass vin, der du betrakter de forbigående med et smil:)
  Ha ei flott helg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 8. Ingen tips. Bare misunnelse!

  SvarSlett
 9. Jeg er blank når det gjelder Spania, men du finner helt sikkert en del markeder. Det er der man som oftest finner de spennende tingene. Husk at det er lov å prute.

  Klem

  SvarSlett
 10. Vil bare ønske deg god tur, Elisabeth! God shopping :-)

  SvarSlett
 11. Synes du har veldig god suovenirsmak. Nydelig fat!
  Jeg ville surfa rundt på nettet. Der finner du sikkert mange shoppingtips.
  Ellen :)

  SvarSlett
 12. Har til gode et besøk til Madrid, men det dukker helt sikkert opp noe spennende :-)Så godt det skal bli med en kjærestetur :-D Gemalen og jeg prøver også å få til det en gang i året.

  God helg - klem Siv

  SvarSlett
 13. Jeg er så lite globe-trotter som det går an, så ingen gode tips herfra...men det er da en skikkelig storby, så du finner sikkert masse spennende!
  Misunner deg den turen

  SvarSlett
 14. Madrid har jeg ikke besøkt.
  Men gode Gud for et sjukt esel.
  Hadde jeg eid et slikt hadde jeg garantert begynt å røyke!
  Godt at jeg ikke har et slikt et da.
  God tur!
  Og stol på magafølelsen :-)

  SvarSlett
 15. Jeg har ikke vært i Madrid, men en spansk kleskjede som har mye fint er Desigual. De har butikker overalt, mye er litt vel mønstrete etter min smak men det er fint likevel. Det selges noen steder i Norge, men koster mye mindre i Spania ( stort pluss for meg ihvertfall).

  SvarSlett
 16. kult esel! er det noen som fremdeles kjøper souvenirer??!
  Aldi vært i Madrid, men for meg er det kun Zara som gjelder i Spania;o)
  Men du har jo den der spanske kleskjeden Desigual.. Kanskje noe for deg?

  SvarSlett
 17. Har ingen tips...
  Så deilig å ha en slik tur å glede seg til! Det er sikkert norsk sommer varme der nede nå.
  Klem

  SvarSlett
 18. Desigual, selvfølgelig! Det er notert. ☺

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...