lørdag 26. mars 2011

Slukk lyset og still klokka!

I kveld skal man, om man er et slik opplyst, samfunnsbevisst individ som bryr seg om planeten vår, slukke lyset for en time fra kl. 20.30.

I kveld er det også landskamp i fotball på tv og jeg ser for meg familier foran apparatet, omgitt av et hav av tente starinlys. Oh, vi snakker 100% go'stemning for både mor og far. Lekkert!

Kveldens videre forløp er muligens avhengig av utfallet av kampen.

Du kan lese mer om Earth Hour ved å klikke på denne linken.Og du kan like godt venne deg til mørket, for natt til søndag skal klokka stilles en time fram. Det betyr at når man akkurat har rukket å fryde seg over hvor lyst det er blitt når man smetter hjemmefra rund 07.30, så blir det mørkt på samme tidspunkt igjen. Men man får igjen den timen på ettermiddagen.

Er det klokka 02.00 man skal stille klokka på 03.00? Ja her er det i praksis litt slingrinsmonn. Er du av typen som legger deg kl. 22 en lørdagskveld, kan du godt stille klokka før du legger deg. Er du mer av en party-party-type, så husk at baren plutselig stenger en time før. Uansett, husk for all del å stille vekkerklokka så den viser riktig tid før du skal opp og på jobb mandag morgen. Mulig det er litt flaut å komme en time for seint, for oss som ikke har så fleksibel fleksitid.

Så folkens, slukk lyset og still klokka - God lørdag!

.

16 kommentarer:

 1. Godt å bli minnet på det :-)
  jeg skal ha en liten fest i kveld, så hvis de ikke oppfører seg kan jeg jo bare stille klokkka og si fra at NÅ er jeg SÅ trøtt, tror dere må gå...

  Ha en flott helg og klem fra meg

  SvarSlett
 2. Beskjed mottatt :)
  Skal sende det videre til klokke-stille-ekspert-handymannen min ;)

  SvarSlett
 3. Er det ikke lyst halv sju om morran, nå da? Sånn at vi ikke merker så stor forskjell selv om klokka blir skrudd fram? Kanskje det bare er jeg som ikke kikker ut av vinduet før jeg går ut av døra sånn kvart på åtte... ;o)

  SvarSlett
 4. deilig å stille klokka..Og lyset skuller jeg en time...Du høres en smule oppgitt ut over hele greia ?

  God helg til deg..

  SvarSlett
 5. Endelig!! untatt det med mørkere morninger..
  Men den der Earth-timen er jeg ikke helt med på. Lyset er ikke det som tapper strømmen mest! skal dette gi noe effekt bør vi skru av ALT, ja TVen også. Og det er ikke aktuelt!
  ;o)

  SvarSlett
 6. for et b-menneske som meg, så er det med sommertid helt grusomt. Men men, om et par måneder pleier jeg ha vent meg til det. Earth hour ja....den har jeg faktisk ikke hørt om i år- var med på den i fjor. Men skrur godt av tv-en også jeg!

  ha en fin helg!

  SvarSlett
 7. God påminnelse.

  - Jeg slår med glede av all strøm i kveld. Sitte i mørket med en sjokolade og rødvin, mens jeg kanskje innbiller meg at jeg gjør noe godt for fellesskapet... Det er en lett oppgave ;)

  Ha en fin lørdag!

  SvarSlett
 8. Ja, dette må vi huske!
  Gleder meg faktisk til å sitte i mørket med stearinlys i kveld:) Gleder meg derimot ikke like mye til å stille klokken... Blir en time mindre for meg som skal ta ungene imorgen tidlig;P
  Ha en super dag.

  SvarSlett
 9. Ja eg må nok gjere som du seier, iallefall stille klokka. Men synst det er noko tull!
  Eg hadde med glede hatt meg ein time i mørket, men får nok ikkje resten av gjengen med på dette.

  SvarSlett
 10. Takk for at du minte meg på å slukke og tenne lys:-) Jeg husker kjempegodt Reidar og vaffelpressa! Nostalgi! Ha en fin lørdagskveld.

  SvarSlett
 11. Gurimalla, er det tid for klokkestilling allerede nå!?
  Jeg har nada, NADA vårfeeling og da virker det nesten litt merkelig å skulle vri på viseren. Men, det beste er vel bare å få gjort det ;) Er forøvrig ikke sååå nøye med når det stilles vi heller...
  Earth Hour blir det her hjemme også, Håvard er veldig opptatt av det. Men tror han var veldig lettet over å høre at pc og TV fortsatt var lov. Kampen er viktig også her hjemme (men kun for prinsen, resten av oss bryr oss ikke gitt...).

  Ha en fin kveld, med stearinlys og norsk seier :)

  Klem

  SvarSlett
 12. Jeg kom faktisk forsent på jobb for et par år siden fordi jeg hadde stilt alle andre klokker i huset enn vekkerklokka! Det var flaut, ja. Så takk for påminnelsen, hadde ikke fått med meg at det er i natt den skal stilles :)

  SvarSlett
 13. Heisann - fotballen slutt og på med flomlyset:) Forresten moro med vaffelinnlegget - 2ispann er en av mine favorittbutikker her i byen. De har så masse fint! Har faktisk kjøpt meg en "bloggkopp" der i dag (rosa mano....) Fin kveld til deg!

  SvarSlett
 14. Whitebite; du har et poeng. Men det er ikke like synlig at jeg lot være å bruke oppvaskmaskin, vaskemaskin eller tørketrommel mellom 20.30 og 21.30.

  Kristin; Nettopp, du er nok ikke den eneste som har gjort akkurat det. ☺

  SvarSlett
 15. Klokkene er stilt (noen iallfall - må ikkje glemme vekkerklokka!)
  Så trøsten min i dag var at klokka var 7 når Elise våkna kl 6... :/ men eg hadde uansett bare sove 5 timer, så det kjentes ikkje ut som at klokka var 7 nei.
  Men earth hour gjekk ubermerka forbi her i huset, for kun Elise og barnevakten var heima...

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...