fredag 1. juli 2011

Ufrivillig ryddesjau

Jeg er i grunnen veldig flink til å begynne med ryddesjauer på upassende tidspunkt. Som når jeg egentlig skal legge meg, men oppdager (ja, oppdager er kanskje ikke rette ordet....erkjenner er kanskje bedre) at sokkeskuffen er utrolig lite oversiktlig og trenger en real ryddings NÅÅÅ!

Men ryddesjauer av den mer ufrivillige sorten, ryddebehovet som plutselig oppstår uten at man selv har påvirkningskraft - de er jeg ikke glad i.

Men når man åpner høyskapet på kjøkkenet og hylla som du uvørent monterte da dere flytta inn for ni år sida og allerede da forventa ville rase ut, har bestemt seg for å gjøre akkurat det, akkurat nå, ja da er det bare å sette i gang. Særlig siden det aktuelle området er et av de mest trafikkerte i huset og ingen er spesielt interessert i enda en hinderløype i tillegg til skolesekk, treningsbag og sko. Eller i det minste er ikke husmora  interessert i en ekstra hinderløype.Men det er slettes ikke dumt med en skikkelig opprydding i kjøkkenskapet sånn hvert niende år cirka. Du kan gjenfinne både det ene og det andre.Hva med Trollets maleforkle med Ole Brumm. Det hadde vi ikke sett på en fire-fem år. Og så sannelig, en nesten full kartong med juicebokser (eh, poser) fra en eller annen harryhandel. Utgått på dato, selvfølgelig.Et tydelig tegn på at man ikke veit hva man her, er når man har dobbelt. Men pytt, det er jo artig å betrakte utvikling i brandinga.

Men hvor mange svamper bør en skikkelig husmor ha? Jeg telte 14 og bør være kvalifisert.Og hvor hører denne stanga til? Det bør være en grunn til at vi har tatt vare på den. Faktisk husker jeg at jeg tenkte det var viktig å ta vare på denne her...men hvorfor? Nei, husker ikke. Kaste? Skal, skal ikke, skal, skal ikke....

Har du vanskelig for å kaste ting? Glemmer du hva du har i skapet? Har du hyller som detter ned? Liker du å rydde, eller er du mer som meg, liker at det er ryddig, men hater selve ryddinga?

Spørsmålene er mange. Det blir opp til deg å bidra meg svar.

Elisabeth, med nymontert hylle og for øyeblikket ryddig skap.

.

30 kommentarer:

 1. Vi har mange sånne grønnsåper, jeg kjøper i ny og ne, men glemmer jo at jeg har flere flasker stående. Nå som vi driver og flytter, får vi faktisk rydda en del- Veldig kjekt.

  SvarSlett
 2. Ja
  Ja
  Nei
  Nei
  Ja

  Er så glad for at det ikke er bare jeg som har roteskap/hyller/skuffer/rom........

  Ha en flott helg :))

  SvarSlett
 3. Uff, er dessverre som deg, vil helst ha det ryddig rundt meg, men hadde vore greitt å sluppe å gjort noko med det sjøl;) Elles inspirerande innlegg, kanskje eg ska rydda litt i skapa mine før hyllene rasar?? Gratulerer med ryddig skap i alle fall;)

  SvarSlett
 4. Bor alene, rydder bare når det begynner å bli helsefarlig å ferdes.

  Eller når besøk truer i horisonten...

  SvarSlett
 5. Ha, ha, sitter her og nikker gjenkjennende:-) Har nettopp vært nødt til å rydde i kjøkkenskapet under vasken. Fant ikke fullt så mange svamper som deg, men 8 -9 stykker kvalifiserer vel til husmor det og?

  Godt med alt som er gjort iallefall:-)

  SvarSlett
 6. Haha! Det var noko kjent med det der!
  Likar å ha det rydding rundt meg, og dytter det meste inn i skap og skuffer og håpar at det held seg der...

  SvarSlett
 7. hehe, jeg haaater å rydde, men synest som deg at det er fint å ha det ryddig rundt meg. Jeg bryr meg ikke om ting som ligger litt er og der, men det er klart penest når det er ryddig.
  Jeg har til gjengjeld en mann som er et petimeter uten sidestykke, så han er flink å rydde (og å piske meg til å rydde...)
  Gratulerer med ryddig skap da! :-)

  SvarSlett
 8. Hehe, må nu le av innlegget ditt, trur vi e mange som kjenner oss igjen her :O)
  Kjempefin blogg du har, følger dæ videre, koselig om du følger mæ og, ha ei flott helg, hilsen Lisbeth :O)

  SvarSlett
 9. Velkjent, ja! Gemalen min elsker a kaste... han ma holdes tilbake. Sa jeg pleier a passe pa a ha et lite lager av ting han kan fa kaste - da blir han sa fornoyd! og jeg far ha resten av 'rotet' ifred... ;-)

  SvarSlett
 10. Etter å ha sett noen episoder av "Ekstreme samlere" anser jeg mitt hjem for å være ektremt ryddig... Etter å ha vært innom noen interiørblogger, anser jeg mitt hjem for å være ekstremt rotete.
  Ja, jeg liker å ha det ryddig, men en mann med snev av samlemani (" det er jo innlysende av sanchobootsene som ble brukt daglig mellom 1987 og 1990 fortsatt er/ kommer til å bli gangbare, en gang i fremtiden"- som om en litt røsslig mann på 50 år blir lekker i utslitte sanchostøvler- NOT!

  SvarSlett
 11. Jeg vil helst ha det ryddig hele tida. Ikke strigla, men sånn passe fint og ryddig. Liker jo hjemmekoselige hjem.
  Nå om dagen er det ganske fersht hjemme hos oss.
  Hvis jeg skulle interiørblogga burde jeg definitivt gjøre det nå!

  SvarSlett
 12. Liker å ha det ryddig men for å rydde fort blir ting kasta inn i skapet...Så kansje på tide med en opprydding her også ..hehe..ha en fin helg.
  klem charlotte

  SvarSlett
 13. Husmorpoeng for dei svampane, og for grønsåpa såklart! Kjenner meg igjen idet å MÅTTA rydda på upassande tidspunkt- sikkert ein tvangshandling- som feks å vaska knottane på komfyren rett før ein skal gå ut av dørene og har det travelt....

  SvarSlett
 14. "Hvilke hylle datt ned nå" var det første jeg tenkte da jeg så overskrifta. Og sånne høye skal som det ikke henger eller ligger klær i kan inneholde mye glemt/gjemt ,-)

  ps! dytter inn og dytter igjen døra på vårt, det går enda ,-)

  SvarSlett
 15. Mette; glimrende opplegg!

  Fidus; ha ha, suverent!

  Stallnilsen; velkommen skal du være. :-)

  SvarSlett
 16. Jeg tilhører faktisk den delen av befolkningen som sjelden finner overraskelser i skuffer og skap. Jeg har en stor opprydning en gang eller to i året, og er flink til å kaste det som ikke har vært i bruk siden sist. Jeg får helt noia av ikke å ha oversikt i skapene! Men, når det er sagt, så har vi dobbelt opp av grønnsåpe her også ;-)

  SvarSlett
 17. Mine husmorgener er svakt utviklet, og gjør det jeg kan for å unngå å rydde unødvendig. Både husbonden og jeg er vel også det man kaller "samlere", eller "kjekt å ha" som Øystein Sunde sang. Etter å ha bodd på samme sted i 19 år var derfor overraskelsen over funn fra "kjekt å ha" stor i forbindelse med flytting. Husbonden syntes påkjenningen med å kaste og rydde var så stor at han har nedlagt veto mot mer flytting før han enten stryker med, eller er så rørete at han må på hjem (og da må som kjent andre rydde).

  SvarSlett
 18. Å så befriende... det er altså ikke bare meg? Jeg fant 6 bokser brune bønner her om dagen. Da jeg skulle rydde for å få plass til 2 til.. Og det er ikke hverdagskost for å si det sånn. Har noen år nå ja!

  SvarSlett
 19. Jeg er ikke glad i å kaste, og jeg glemmer hva jeg har, men jeg har ingen hyller som detter ned. Men jeg har mange ting som ligger bak fryseboksen... Siden jeg rydder ting midlertidig oppå fryseren (der er det jo ingen besøkende som ser) og så åpner vi fryseren uten å gidde løfte rotet ned - og plutselig ligger det diverse bak. Og BAK fryseren blir det vel ryddet sånn ca hvert 7.år...

  SvarSlett
 20. Jeg har en mann som ikke kaster. Selv kan jeg kaste mer enn jeg bør. Men det hender jeg har dobbelt opp av enkelte ting, men da gjerne husholdningsartikler.

  Hos oss raste en gang en hylle ned i vitrineskapet. Det var ikke så festlig, siden kaffeserviset vi fikk i bryllupsgave sto på den hylla.Under over alle under, så gikk det bra. Og hylla ble på nytt festet behørig, og ikke så vakkert.

  Nu har vi nytt vitrineskap.

  SvarSlett
 21. Jeg elsker at det er ryddig, men hater å rydde. Kan også finne på å rydde på de mest upassende tidspunkt. Ikkje bra...

  SvarSlett
 22. hihi nå måtte jeg le litt:)
  Jeg er vel litt for ryddig av meg, så ryddig at Lars stadig spør hvor ting ligger henne nå, hihi
  Ha en fin helg
  Klemmer

  SvarSlett
 23. Haha, vi hadde det sånn før da vi også hadde høyskap. Da jeg rydda siste gangen fant jeg FEM bokser med kakao-pulver!
  Nå har vi skuffer og ser hva vi har. I love it!
  men det finnes andre 'rom' i huset som blir rydda sånn ca hvert 9. år.
  Ellen :)

  SvarSlett
 24. Joda, finner mye rart når jeg en sjelden gang rydder i diverse skap på kjøkkenet. Det har en tendens til å hope seg opp med kakaopulver, melis og tørrgjær (på butikken - har jeg det tro? æsj, kjøper en for å være sikker). Da vi flyttet for 1 år siden fant jeg 5 flasker med jif kjøkken. Kjekt å ha!

  SvarSlett
 25. Det finnes nok mye vi ikke har sett på en stund i diverse skap.-Og under sofaen, haha.

  SvarSlett
 26. Det er med stor fryd jeg erkjenner at også andre har det som jeg. Du aner ikke hvor mange overrasker jeg finner i skapene. Har rett og slett glemt både kjøpet og lagringsplassen.

  For tiden har jeg store problemer med å finne ut hvor en haug med kabler hører til. De lå en stor plastkasse (godt skjult).

  Jeg liker også å ha det ryddig, men fri meg fra selve ryddingen.

  Strykejernet har ikke vært i bruk siden jeg blogget om det. Finner stadig andre ting å gjøre.

  Klem

  SvarSlett
 27. Jeg og Øystein Sunde er i grunn ganske enige om at det meste er "kjekt å ha", så her kastes det alt for lite (ihvertfall iflg mannen).

  Skippertak er jeg derimot dronning av, også når det kommer til rydding. Timingen derimot er sjelden like bra...

  Ha en flott lørdag (og håper du er ferdig med ryddingen)!

  SvarSlett
 28. Egentlig burde jeg brukt regnværet til å rydde og kaste. Men så sitter jeg her og skriver. Innimellom sorterer jeg digitale bildet fra bryllupet sist helg.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...