lørdag 20. august 2011

Alfabetisk alkohol

Ok, jeg er tilhenger av en viss orden og jeg prøver konstant belyse overfor sjuåringen alle fordeler med at ting har en fast plass. Det er kjekt at alle cd'ene finnes samla, eller at en naturlig plass for saksa er i skrivebordsskuffen, ikke sammen med dukkeklærne.

Ja, gulost og smør er stort sett å finne på samme spot i kjøleskapet, men det er først og fremst så Mannen skal klare å smøre seg en komplett brødskive på egenhånd.

Men da jeg leste dette innlegget hos Whitebite forsto jeg at det finnes et enormt potensiale hos oss når det gjelder å ha system i skapet.

Det er ærlig talt aller første gang jeg har vært borti et barskap hvor de edle dråper er plassert i alfabetisk orden (altså hos Whitebite).Jeg ser vi har litt å jobbe med i vårt eget barskap. Dumme, dumme meg har jo bare vilkårlig plassert flaskene der det har vært ledig plass. Jeg har satt det som det går mest av i front og de mer obskure drikkevarene, som f.eks. de flaskene du drar med deg fra ferieturer i utlandet kun med bakgrunn i utseende, ikke smak, bakerst. Oj, oj, oj, for en ulekker skyline.

Å, gud som jeg har dumma meg ut. Ærlig talt, det går jo ikke an å Campari på tre ulike steder. Og rødvinen burde i det minste vært samla etter distrikt.

Og når jeg dessuten forteller at alkoholen har spredd seg til andre steder i huset....til kjøkkenet og klesskapet på soverommet, ja da blir jo mangelen på system komplett.

Og så kan man jo lure på om vi har så mange flasker fordi vi A) ikke drikker alkohol, men får alkoholgaver støtt og stadig. Eller B) faktisk drikker hele tida og trenger et stort lager, og derfor har alliert oss med venner og familie (som er avholds) om å få deres tax free-kvote ved enhver reise over grensa.

Eller håpe at det finnes et alternativ C.

God lørdag, folkens! Jeg legger meg ikke opp i om den tilbringes med noe lekkert i glasset. Vi skal i alle fall på fest.

Elisabeth

.

23 kommentarer:

 1. Dette er ikke en problemstilling hos oss. Vi har ikke barskap, men bart skap. Vi kjøper og vi drikker. Helst samme dag. Okei, whiskeyflasker kan vare flere dager, men det går i retning av tomt...

  Altså må jeg på polet og kjøpe en flaske vin i dag, for den som ble kjøpt i går - til i dag - er tom.

  Null behov for sortering!

  SvarSlett
 2. Wow - for et barskap!!!! Vi har ikke barskap engang - og på langt nær så mange flasker - men likevel er det vi har spredt på 3-4 steder...
  skal i vei og kjøpe noe godt til glasset - for vi skal også på fest i kveld!
  Ha en riktig så hyggelig lørdagskveld!!!
  klem

  SvarSlett
 3. He, he, akkurat sånn ser det ut i hyllene våre. Jeg konkluderer egentlig med at vi må drikke mer, sånn at vi får bedre oversikt:-)
  Kos dere på fest dere og!

  SvarSlett
 4. aj aj aj, Elisabeth!
  der var det ikke mye orden nei.
  og det går i Campari ja.

  Hilsen WHITEBITE (i ett ord,kremt..)

  SvarSlett
 5. oi du hadde hvertfall utvalg.

  Er litt opptatt idag, blir ikke enig med meg sjøl om flaskene skal stå alfabetisk eller etter farge eller etter høyde. Faders Whitebite.

  SvarSlett
 6. Ai ai ai, Whitebite, beklager. Fadesen er rettet opp, antar det er min interesse for anti-orddeling som slo igjennom.

  SvarSlett
 7. He he, så at WB hadde orden i sakene, ja:) Vi har ikke orden, og vi har ikke barskap. Men vi har noen hyller i kjelleren.

  SvarSlett
 8. Håper ikke at alternativ C er at dere er alkoholikere og derfor gjemmer en flaske i skoene, i skapet på soverommet og bak bosspannet på kjøkkenet...

  Kos dere på fest i kveld! Vi skal også på fest, så jeg gleder meg til en eller to flasker vin..

  SvarSlett
 9. Passe gær'n, hu der WB?! Jeg liker orden og faste plasser, men har skjønt jeg har et stort forbedringspotensiale.
  Akkurat nå står alle våre edle dråper i uteboden, sammen med verktøy, maling og 1000-vis av skruer og den slags. Der var eneste lagringsplass som var ledig under stueoppussinga vår, og de har ikke kommet seg på plass i barskapet enda. (Og hvis det tilfeldigvis skulle være noen naboer som leser her og vet at boden vår pleier stå ulåst - jeg følger med!)

  Kos deg med noe i glasset i kveld, Elisabeth!

  SvarSlett
 10. Du må sette den dyreste alkoholen bakerst, slik at du ikke ser den når du har på deg vinbrillene sent på kvelden. Jeg har en lei tendens til å gå for vinflasker med skrukork når jeg er god og rund under føttene (som det heter på svensk). Det er ikke like populært når vinkjenneren/-innkjøperen i huset skal hente en flaske til en spesiell anledning og fant ut at den nok forsvant under fruas jentekveld...

  SvarSlett
 11. Har akkurat vært inne hos WB og sett på alfabetisk alkohol ja. Dårlig med alfabetisk her også.
  Skjønner at jeg også må ordne meg en system. Skvettesystem - kan det være noe?

  SvarSlett
 12. Eg gidder ikkje å sortere mine tre flasker med alkoholinnhold i alfabetisk rekkefølge...
  MEN eg er nok eit ordensmenneske (kanskje tom ganske prikete) på enkelte ting.
  Eg sorterer filmar og cdar etter kategoriar, bøker også. Badehandkle blir sortert og lagt i fine stablar i hylla, boksematen må stå med etiketten fram i matskapet og alle esker med mat (ris, lasagneplater o.l) står sortert etter høgde, frå høgast til lågast. I skapa må alle glas og krus stå på beine rekker - alle glasa er like og krusa har eg mykje to og to av...Kanskje dette heller meir mot tvang når eg tenker meg om...??
  Uansett trur eg på eitt alternativ C når det gjeld alkoholsamlinga di! Ha ein fin fin kveld - og kos dykk på fest :o)

  SvarSlett
 13. Jeg tror det finnes et alternativ til a og b. For akkurat slik er det hos oss også.

  SvarSlett
 14. Her er ingen ting i alfabetisk orden. I den utstrekning jeg kjøper inn alkohol prøver jeg å sette/legge flasker med ulik type innhold på forskjellige steder og at jeg vet hva som er plassert hvor. Jeg har en formening om at reker og rødvin er en dårlig kombinasjon selv om jeg til dags dato aldri har smakt det.

  SvarSlett
 15. det var litt av et barskap. Jeg har 2 barskap jeg (egentlig 39, men det veldig dårlig med alkohyler der etter 2 tette svangerskap... Får komme meg på polet tror jeg ;)

  SvarSlett
 16. Vi har heldigvis ikke barskap (enda) og det er uansett heller ikke mitt domene......
  Barskap gjør seg best med døra lukket ;)
  KLæm

  SvarSlett
 17. Her er det også dårlig med barskap, Guri. :-) Og ikke er det ofte jeg kikker i så mange barskap som i dag heller.. (2 stk). :-) Takk til WB og Elisabeth for titten. :-D

  SvarSlett
 18. Ja, her var det absolutt forbedringspotensiale.
  Sier hun som ikke har noe som ligner på barskap engang..

  SvarSlett
 19. Jammen godt eg er avholds og utan barskap, så eg slepp ta stilling til dette store problemet! Har nok å (ikkje) holda orden i;)

  SvarSlett
 20. WOW! Litt av et barskap. Tror det skal gå temmelig kjapt å systematisere de fem flaskene som står i barskapet våres. :D
  Jeg kosa meg med rødvin i går.
  Ellen :)

  SvarSlett
 21. Kan svaralternativ C være at dere jobber på Polet begge to???
  Ellen :D

  SvarSlett
 22. Å gosj, må jeg alfabetisere drikkeflaskene mine også? Det var jeg neimen ikke klar over. For det er også sånn slenge-rett-inn system her også. Men det blir sikkert fiiint. *ler*

  Ha en finfin søndag, kjære bloggvenn borti veien!

  SvarSlett
 23. Hei høpp!!

  Gøy du vil være med på min gi vekk.Masse lykke til:)

  Her er det heller ikke store barskapet,og det rekker vertfall ikke å bli satt i alfabetisk rekke følge.Det som står igjen her er det som ble kjøpt pga fin flaske på tax free hi hi!!

  Nyt ny uke med eller uten alkohol:)

  Klem fra en som har alkohol fri uke:)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...